2024. március 29., péntek - Auguszta

Archívum

rentiT: A legmagasabb hozzáadott értéket az élő rendezvények képviselik

514

Ahogy a Turizmus Kft. többi rendezvényén, a néhány nap múlva megkezdődő MICE Business Day-en is a rentiT végzi a zökkenőmentes beléptetést. A cég sokszínű tevékenységéről, a workshopok szerepéről és a jövő kihívásairól Kiss Zsolt alapítóval beszélgettünk.

A rentiT jövőre 25 éves fennállását ünnepli. Hogyan gazdagodott az évek alatt a cég tevékenysége?

A beléptetés és a különböző regisztrációs megoldások ugyan cégünk egyik alappillérét képezik, azonban minden olyan dologgal foglalkozunk, ami kifejezetten rendezvényhez kapcsolódik és informatikára épül. A legmodernebb informatikai eszközök bérbeadása mellett infrastruktúra szolgáltatásokkal, egyedi, interaktív megoldásokkal állunk az innovatív rendezvénytechnikai szolgáltatásokat kereső ügyfelek rendelkezésére.

Rendezvény vonatkozású szoftvereink között a szórakoztató és az ügyviteli rendszerek egyaránt megtalálhatók, legyen szó regisztrációról, játékokról, nyereményjátékról, AR/VR megoldásokról, kérdőívezésről, vagy akár engagement activity-ről.

Partnereink előszeretettel használják rendezvény projektek menedzsment rendszerünket, konferencia-alkalmazásunkat és az ebből kifejlesztett, így könnyen adaptálható Virtuális Kiállítás és Online Rendezvényplatformunkat is, ez utóbbinak köszönhetően az elmúlt 2 évben két jelentős díjat is sikerült elnyernünk.

Miért tartja fontosnak, hogy a MICE Business Day-en támogatóként legyenek jelen?

Ez a szakmai fórum, a szakma iránt elhivatott, hiteles szakembereket tömörít, csupa olyan résztvevőt, aki a saját szakterületén maradandót alkotott. Számomra ez adja a MBD értékét: itt garantáltan a szakmai legjobbjaival találkozhatok.

Hogyan látja a rendezvények helyzetét az év végén, és mire számít 2022-ben?

Az egyetlen állandó dolog jelenleg a változás és a bizonytalanság. Az elmúlt 2 évben bebizonyosodott, hogy a rendezvényekre szükség van, nem nélkülözhetők, hiányuk egyértelműen káros mind társadalmi, mind céges szempontból. A napjainkra jellemző kapkodás és türelmetlenség is erre vezethető vissza: Újabb lezárásoktól félve sokan úgy szervezzük az eseményeket, napjainkat, mintha nem lenne holnap – ami valahol érthető is. A határidők, a rendelkezésre álló kivitelezési idők viszont elképesztően lerövidültek, nagy nyomás alatt áll a szolgáltatói szektor, melyet súlyt a munkaerőhiány is. Ettől függetlenül bizakodók vagyunk, a korábbiakhoz hasonló, teljes zárásra a magunk részéről nem számítunk.

Mit gondol, mennyire maradnak meg az online vagy hibrid rendezvények?

Fontos deklarálni, mit nevezünk hibrid és mit online rendezvénynek. Egy-két távoli előadó bekapcsolása, vagy néhány résztvevő részére online streamen vagy a youtube-on való közvetítéstől még nem lesz egy rendezvény sem hibrid, sem online. Ilyen szolgáltatások 20 éve léteznek. Hibrid vagy online eventről csak abban az esetben beszélhetünk, ha az adott esemény közel azonos felhasználói élményt nyújt az online és az on-site résztvevőknek. Kell tehát egy platform, amin keresztül megvalósítható, hogy mind a helyszíni, mind a távoli résztvevő/előadó/kiállító online formában találkozni tudjon egymással úgy, hogy az élmény a valóságoshoz mérten a lehető legteljesebb legyen. Ez a megoldás nem olcsó és szignifikáns szervezői időt igényel. Viszonylag kevesen élnek ezzel a formátummal, sok esetben a szándékot felülírja a rövid határidő és limitált költségkeret.

A klasszikus webkonferenciák és a streamelt események egyszerűbben és olcsóbban kivitelezhetők, azonban hagyományos rendezvény kiegészítőiként véleményem szerint továbbra is találkozunk velük. A legmagasabb hozzáadott értéket szerintem továbbra is az onsite rendezvényformátum tudja adni.

Miért fontosak a szakmának a MBD-hez hasonló fórumok?

Az elmúlt két évben megkérdőjelezhető irányba fejlődött a szegmens. Míg korábban mindenkinek megvolt a maga szakterülete, ez most egy picit eklektikus formát öltött, összekuszálódtak a piaci szerepek. Aki korábban partner volt, az mára sok esetben versenytárs lett. Valahogy most a szinergiák mentén történő kooperáció háttérbe szorult, ami a rendezvények kivitelezését illetően kedvezőtlen partneri helyzetet teremt és ez negatív hatással lehet a végeredményre is. A piaci résztvevőknek továbbra is saját erősségükre lenne érdemes fókuszálniuk támaszkodva a korábbi partnerekre. Ezáltal is erősítenénk egymás krízis managementjét.

A MICE Business Day és az ehhez hasonló rendezvények segíthetnek meghúzni azokat a mezsgyéket, melyek mentén a leghatékonyabb együttműködést lehet kialakítani. Mindezt olyan formában, hogy mindenki a saját szakértelmének legjavát tudja adni, egymás szolgáltatásait kiegészítve. Ezáltal összességében mindenki által a legjobbat kihozva születhet meg az az élmény, amit vendégeinknek szánunk – hiszen róluk szól szinte minden.

Időnk, erőforrásaink, tehetségünk elpazarlásának legjobb ellenszere a közös gondolkodás és a partnerség.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

More details
Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

More details
Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

More details
Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

More details
Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details
Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

More details