2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert

Szabadidő, életmód

Indul a jegyértékesítés a Müpa 2021/22-es évadának programjaira

165

A nemzetközi klasszikus zenei szcéna és a magyar művészeti élet legkiemelkedőbb előadóival, a jól ismert és visszavárt programsorozatok folytatásával és a nézők kedvenc fesztiváljaival készül a következő szezonra a Müpa.

Érkezik mások mellett Zubin Mehta, Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Anna Netrebko, Anoushka Shankar, Valerij Gergijev, Avishai Cohen triója, az Ensemble Les Arts Florissants, a Győri Balett, Snétberger Ferenc, Víkingur Ólafsson, valamint az évad művészének választott Baráth Emőke is. A nagyközönség számára a jegyértékesítés június 24-én 10 órakor kezdődik!

Végre visszatérhetnek a nézők a Müpa falai közé, az újranyitás örömére az intézmény nemcsak kecsegtető nyári programkínálattal, de felejthetetlen őszi-téli eseményekkel is készül. Az elkövetkezendő hetekben a lett operadíva, Elīna Garanča estje, a cirque danse különleges műfaját megteremtő Recirquel előadásai, a Trumpetissimo trombitagála és a jazzlegenda Wynton Marsalis koncertje nyújt felüdülési lehetőséget az élő előadásokra áhítozóknak, majd az új évadban zenés színpadi produkciók, családi és ifjúsági programok, kamarazenei különlegességek és nagyszínpadi művek követik egymást a világ legkiválóbb szólistáival és zenekaraival.

A 85 éves karmesterikon, Zubin Mehta augusztusban Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino társaságában tér vissza Budapestre, Andrés Orozco-Estrada és Sarah Connolly a Bécsi Szimfonikusokkal, Valerij Gergijev a Mariinszkij Színház Zenekarával, William Christie a Les Arts Florissants együttessel, Robin Ticciati és Leif Ove Andsnes a Berlini Német Szimfonikus Zenekarral, Thomas Adès a Bécsi Filharmonikusokkal, Christian Thielemann a Drezdai Staatskapellével érkezik a Müpába.

mupajegy2

Az elképesztő színpadi jelenlétéről és kiváló hangi adottságairól ismert Anna Netrebkóval a címszerepben, Yusif Eyvazov közreműködésével lesz látható Puccini a szabadság és szerelem eszményét fókuszba állító operája, a Tosca koncertszerű változata, míg Donizetti hallatlanul izgalmas remekművének szcenírozott változatában Yolanda Auyanet alakítja Lucrezia Borgia szerepét. Újra üdvözölheti a Müpa közönsége a kiváló bolgár szopránt, a New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden és a bécsi Staatsoper rendszeres vendégét, Szonja Joncsevát is, aki Verdi, Puccini és a veristák áriáiból összeállított estjét mutatja be.

mupajegy3

Az indiai klasszikus zenét az elektronikával egyedien keverő Anoushka Shankar nagyszabású koncertjén a Brit Filmintézet felkérésére a Shiraz című némafilmhez komponált kísérőmuzsikájára csodálkozhat rá az egzotikumokra fogékony közönség, a 21. század egyik legelismertebb jazzalbumát jegyző bőgősfenomén, Avishai Cohen pedig aktuális triójával, Elchin Shirinov zongoristával és Roni Kaspi dobossal szerez örömet a jazzrajongóknak.

A New York Times kritikusa által nemes egyszerűséggel „Izland Glenn Gouldjaként” emlegetett, sokszínű ízléssel és tág érdeklődési körrel megáldott zongoraművész, Víkingur Ólafsson ezúttal Mozart és kortársai alkotásait felvonultató koncertjén csillogtatja meg virtuozitását, míg a zongora gladiátorának kikiáltott Gyenyisz Macujev egy Haydn, Schumann, Schubert, Chopin és Liszt műveiből álló, különösen nagy kihívást jelentő és alapos technikai felkészültséget igénylő műsorral nyűgözi majd le a hallgatóságot.

2021 augusztusában felfrissített arculattal, JazzTime néven, szabadtéri színpaddal várja a közönséget a Müpa hagyományos nyárzáró-évadindító fesztiválja, ősszel pedig megújult formában folytatódik az intézmény és a Budapesti Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak, amelynek középpontjában idén a szokásostól eltérően nem egy ország, hanem egy sajátos atmoszférájú, emblematikus város, Berlin áll. A Cziffra György-emlékév keretében lesz látható egyebek mellett a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara, amely Eötvös Péter Cziffra Psodia című művének ősbemutatójára készül Lukács Miklóssal és a Cziffra100 programsorozat művészeti vezetőjével, Balázs János zongoraművésszel.

mupajegy4

Az évad együttesének rendhagyó módon másodszor is megválasztott Győri Balett a pandémia sújtotta évadban elmaradt előadásaival jelentkezik: Movements to Stravinsky / Mimi című estjükön a klasszikus és kortárs stílusok harmóniáját teremtik meg, a Bartók Tavasz keretében hatalmas sikerrel bemutatott, GisL című produkciójuk a 19. századi romantikus balett 21. századi feldolgozása Lajkó Félix zenéjével, a Jamie Winchester és Hrutka Róbert dalaira koreografált One way to Heaven című bemutatójukkal pedig egy férfi és az életét végigkísérő, meghatározó nőalakok történetét mesélik el.

Az előző évekhez képest újdonság, hogy a Müpa a 2021/22-es szezonra nem bérleteket kínál: egyesével értékesíti előadásait. Az évad programjaira több lépcsőben zajlik a jegyértékesítés, először a 2021. december 31-ig megvalósuló eseményekre nyílik meg a jegyvásárlás lehetősége. A Müpa+ hűségprogram tagjainak ismét elővásárlási opciót kínál az intézmény, a nagyközönség számára pedig június 24-én, csütörtökön 10 órától lesznek elérhetők a jegyek az új évad programjaira.

További információ a Müpa nyári programjairól és a 2021/22-es évadról:
https://www.mupa.hu/jegyek-berletek/nyari-programok-2021
https://www.mupa.hu/jegyek-berletek/a-2021-22-es-evad

(Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

ITBN CONF-EXPO 2021 - A kiberbiztonság titkai

ITBN CONF-EXPO 2021 - A kiberbiztonság titkai

More details
Gyermekek művészeti összefogása a természetért

Gyermekek művészeti összefogása a természetért

More details
Jön a Kávé világnapja: pozitív töltés a léleknek, extra üzemanyag a testnek

Jön a Kávé világnapja: pozitív töltés a léleknek, extra üzemanyag a testnek

More details
World Press Photo kiállítás, 2021. szeptember 24. - október 31.

World Press Photo kiállítás, 2021. szeptember 24. - október 31.

More details
Kávéházak Éjszakája – 2021. október 9-10.

Kávéházak Éjszakája – 2021. október 9-10.

More details
Erőművek éjszakája: az energia és ami mögötte van – 2021. október 8.

Erőművek éjszakája: az energia és ami mögötte van – 2021. október 8.

More details
Új helyszínnel és jótékonykodással jön a III. Murci Gasztrofesztivál - 2021. október 9.

Új helyszínnel és jótékonykodással jön a III. Murci Gasztrofesztivál - 2021. október 9.

More details
Fotósviadal Hétvége, 2021. október 2-3.

Fotósviadal Hétvége, 2021. október 2-3.

More details
Múzeumok Őszi Fesztiválja – 2021. szeptember 27. - november 11.

Múzeumok Őszi Fesztiválja – 2021. szeptember 27. - november 11.

More details