2021. június 18., péntek - Levente

Külföldi vásárok

MEDICA 2021 és COMPAMED 2021 szakvásárok élőben!

226

Az orvostechnikai ipar világviszonylatban is élenjáró élő platformja esetében idén is ragaszkodnak a novemberi közepi vásáridőponthoz. Gőzerővel folyik a november 15-18. között rendezett düsseldorfi MEDICA 2021, a világ elsőszámú orvostechnikai szakvásárának és a párhuzamosan rendezett COMPAMED 2021, az orvostechnikai beszállítók vezető nemzetközi seregszemléjének tervezése.

Az eddig beérkezett kiállítói jelentkezések visszaigazolják, hogy a kiállítók a düsseldorfi vásárközpontban, élőben akarnak felsorakozni, hogy bemutassák a teljes ipari értéklánc és a modern egészségügyi ellátási folyamat minden területére kiterjedő újdonságaikat.

Mivel a világjárvány miatt részletesebb tanácsadásra volt szükség, ezért a jelentkezési időszakot május elejéig meghosszabbították. Erhard Wienkamp, a Messe Düsseldorf vásártársaság ügyvezetője a jelentkezők visszajelzései alapján reményteljesen várja, hogy közvetlenül a jelentkezési határidő lejárta után megkezdődhessen a csarnokkiosztás tervezése: „Az üzleti partnerekkel és az érdeklődő ügyfelekkel sok hónapon át kizárólag digitális kapcsolattartást követően örömmel várják a kiállítóink, hogy viszontláthassák az ágazat valamennyi, döntésekért felelős vezetőjét, hogy eszmét cserélhessenek velük a szakvásárok valós élményeket nyújtó terében. Az előirányzott kiállítási terület jelentős részét már le is foglalták.”

A MEDICA keretében ismét bemutatkozik számos startup vállalkozás is, és nem alaptalanul: az elmúlt évek során számos sikertörténet a MEDICÁ-n vette kezdetét. Itt ugyanis nem csupán az egészségügyi ágazat nemzetközi szereplői és mozgatói vannak mindig jelen, hanem az egészségügyi fejlesztést gyorsítani hivatott programok, családi és kockázati tőkebefektetési alapok befektetői is. A kreatív cégalapítók világában a startup-ok részvételét vonzó feltételek mellett biztosító MEDICA START-UP PARK bevett központi találkozóhely.

Nagy hagyományokra visszatekintő hibrid újraindítás

A világjárvány következményeként a Messe Düsseldorf jelentősen kiterjeszti digitális offenzíváját a MEDICA és a COMPAMED esetében is. A digitális kínálatot kibővítettük és összefésültük a vásárközpontban kínált élő programmal. Ez a csapatunknak nem újdonság, hanem az éveken át sikerrel folytatott koncepció logikus folytatása, hangsúlyozta Christian Grosser, a Medica igazgatója: „A jelentős hatókörű orvostechnikai ipari portáljaink már jó néhány éve a legfontosabb kapcsolódási pont az egészségiparban. A portálokon és a közösségi médiában is az év 365 napján, a nap 24 órájában és multimédiában szolgáltatjuk a legfrissebb iparági információkat és dokumentáljuk a fejlődés irányait. A kiállítók online bemutatótermekben és élő webináriumokon mutathatják be önmagukat és termékeiket vagy pedig a kapcsolatépítő funkcióval vehetik fel a kapcsolatot a szakvásár időtartama alatt az ügyfeleikkel. Most megtesszük a következő lépést.”

Szabad választás szerint online vagy a különleges élményekkel a vásárközpontban

A 2020 novemberében biztonsági megfontolásból teljes egészében virtuálisan (összesen 45.000 egyéni felhasználóval és 405.000 oldallehívással) megtartott rendezvényeken szerzett tapasztalatok alapján a szakvásári program kiemelten nagy érdeklődésre számontartott elemeit online és személyes részvétellel is kínáljuk, mindez pedig az egyszerű felépítésű beléptetéssel tesszük hozzáférhetővé és lehívhatóvá a résztvevőknek. Így van ez például a szakvásárok tematikus szegmenseibe beépített fórumoknál, mint például a MEDICA CONNECTED HEALTHCARE FORUM (beleértve a MEDICA Start-up COMPETITION-t és a Healthcare Innovation World Cups-ot), a MEDICA HEALTH IT FORUM-ot, a MEDICA TECH FORUM-ot, a MEDICA LABMED FORUM-ot vagy a Messe Düsseldorf és a TK német Technikus betegbiztosító együttes kezdeményezésére életre hívott MEDICA ECON FORUM-ot. A COMPAMED esetében a kifejezetten a mikrotechnikára és a nanotechnológiára összpontosító COMPAMED HIGHT-TECH FORUM by IVAM-ot, valamint a COMPAMED SUPPLIERS FORUM by DeviceMed-et kell említeni, amely átfogóan tükrözi a fejlesztés és gyártás teljes területét.

Ezekhez a kiemelt témakörökhöz a szakvásári forgatag kellős közepén színpadi rendezvényeket is kínálunk, párhuzamosan pedig a MEDICA.de és COMPAMED.de ágazati portálokon a megfelelő „belépőjegy” birtokában élőben követhetik az előadásokat és vitákat.

A kísérő konferenciák és kongresszusok tekintetében is szabadon választhatunk a helyszíni és a virtuális részvétel között. Ez így van a 44. Német Kórháznapon, a német klinikák igazgatóinak és vezetőinek csúcsrendezvényén, valamint ezen túlmenően a nemzetközi szakmai közönségnek szóló két angol nyelvű konferencián: a DiMiMED katasztrófavédelmi és honvédelmi konferencián, valamint a sportorvoslás és a sporttudomány seregszemléjén, a MEDICA MEDICINE + SPORT CONFERENCE keretében.

Mindig naprakészen és a megfelelő kapcsolatrendszerrel

A világszerte is párját ritkító kombinációval a MEDICA és a COMPAMED az orvosi termékek. készülékek és műszerek teljes skáláját felvonultatja, beleértve a fejlesztésük, gyártásuk és piaci értékesítésük valamennyi lépését. A nem utolsó sorban a világjárványból származó fokozott igény mutatkozik a tájékozódásra, az eszmecserére és a kapcsolatépítésre és ennek a két rendezvény az iparág vezető platformjaként virtuális formátumú, a meghatározó piaci trendeket felmutató és a szakvásár idejét, valamint a kiállítók termékújdonságait felvillantó programokkal felel meg.

A COMPAMED innovációs fóruma például (amelyet az IVAM német mikrotechnikai szakmai szövetség szervez) június 16-án digitális rendezvényként azt a kérdést állítja előtérbe, hogy a mikrofluid alkatrészek miként gyorsíthatják a világjárvány elleni küzdelmet például a „chipre ültetett laboratórium” és a kémiai mikroreaktorok formájában, amelyekkel mobil gyorstesztet lehet végezni és az oltóanyag-fejlesztést is fel lehet gyorsítani. A programra és a jelentkezésre vonatkozó tájékoztatást online kínáljuk az alábbi címen: www.ivam.de

A MEDICA 2021 és a COMPAMED 2021 szakvásárhoz kapcsolódó teljes körű tájékoztatással szolgálunk a www.medica-tradefair.com és a www.compamed-tradefair.com honlapon.

(Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Június 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Magyarország lesz az első ASTA Global River Cruise Expo házigazdája jövőre

Magyarország lesz az első ASTA Global River Cruise Expo házigazdája jövőre

More details
Egészen különleges a Balaton idei fagyija

Egészen különleges a Balaton idei fagyija

More details
Trendriport: ilyen volt az első négy hónap a szállodákban

Trendriport: ilyen volt az első négy hónap a szállodákban

More details
Augusztusban jön a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál!

Augusztusban jön a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál!

More details
Lemezek potyognak az égből

Lemezek potyognak az égből

More details
Reneszánsz és barokk ruhákban mérték össze szépségüket a gyerekek

Reneszánsz és barokk ruhákban mérték össze szépségüket a gyerekek

More details
Rendezvény ReStart 2021 - Konferencia a hazai rendezvényszektor kihívásairól és lehetőségeiről

Rendezvény ReStart 2021 - Konferencia a hazai rendezvényszektor kihívásairól és lehetőségeiről

More details
Szurkolói zóna: 2021. június 11. - július 11.

Szurkolói zóna: 2021. június 11. - július 11.

More details