2024. október 6., vasárnap - Renáta

Konferenciák

Green Future Conference, 2024. november 6.

107

A klímaváltozás elleni küzdelem nem csupán kihívás, hanem sürgető feladat, amelynek megoldására közösen kell törekednünk. A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) idén november 6-án rendezi meg a Green Future Conference 2024-et.

A magyarországi Team Sweden (Svédország Nagykövetsége és a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara) és 22 kiemelkedő vállalat támogatásával megvalósuló idei konferencia nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy megmutassa a hazai zéró karbon eléréséhez vezető utat az építésgazdaságban. E cél érdekében kulcsfontosságú stratégiát publikál és a felvázolt útitervet izgalmas diskurzus alá veti a legkiemelkedőbb nemzetközi és hazai szakmai szereplők meghívásával. Az építőipar fenntarthatósági törekvéseinek előmozdítására és inspirációra is van megoldás: Zéró Karbon Díjat indít az Egyesület, évről évre elismerve az épített környezet szereplőinek törekvéseit a karbonkibocsátás minimalizálására.

Már a szó nem elég: konkrét terv a fenntarthatóságért!

A Green Future Conference 2024 kiemelkedő esemény a fenntarthatósági konferenciák között Magyarországon. A HUGBC Building Life projektjének keretében ezen az eseményen publikálja a Zéró Karbon 2050 Útitervet. Ez egy kulcsfontosságú pillanat, hiszen a terv olyan gyakorlati és megvalósítható stratégiákat kínál fel a terv, amelyek révén a vállalatok konkrét döntéseket hozhatnak és vállalásokat tehetnek, így hatékonyan és innovatív módon hozzájárulhatnak a fenntartható, zéró karbon építőipar jövőjéhez. A fenntarthatóságra irányuló intézkedések és a karbonsemleges jövő felé tett lépések és vállalások ma már nemcsak környezeti, hanem üzleti szempontból is szükségszerűségek.

Kiemelkedő szakmai program, élenjáró gyakorlatokkal

A konferencián vezető iparági szakértők osztják meg tapasztalataikat és jövőbeli terveiket a karbonsemleges építésről. Kiváló előadásokat hallhatunk a Drees & Sommer, a SKANSKA Sweden, a Kingspan, valamint a HUGBC svéd testvérszervezete, a Sweden Green Building Council és képviselőitől, akik nemzetközileg bevált megoldásokat mutatnak majd be a zéró karbon gyakorlatok, az EU Taxonómia és az ESG jogszabályok alkalmazási területeiről. A HuGBC Zéró Karbon Útitervét elemezve több panelbeszélgetésben járja körül a konferencia a hazai fenntartható és zéró karbon építés lehetséges megvalósítási folyamatát.

Zéró Karbon Díj 2024 Díjátadó

A HUGBC idén első alkalommal adja át a konferencián a Zéró Karbon Díjakat, elismerve a környezettudatos építés kiemelkedő erőfeszítéseit. Ez a díj különleges lehetőséget nyújt arra, hogy a fenntarthatósági törekvések élvonalába tartozó projektek, szakemberek és fiatal tehetségek bemutatkozzanak és inspirációt nyújtsanak az építőipar és az ingatlanszektor többi szereplője számára.

Kisérőprogramok: Rapid Connect, Tanácsadói Sarok

A Green Future Conference nemcsak a legizgalmasabb innovációkról és a fenntartható építkezés legújabb gyakorlatairól szól. Évről évre teret kíván biztosítani a hazai vezető építőiparági szereplők találkozási lehetőségének is. A konferencia mellékprogramjai igazán kivételes lehetőségeket kínálnak a szakmai diskurzusokra. A „Rapid Connect” program során gyors, szakmai bemutatkozásokkal ismerhetik meg a résztvevők egymást és az építőipar legújabb fenntarthatósági megoldásait. Ideális lehetőség kapcsolatépítésre és innovatív ötletek megvitatására. A Tanácsadói sarkokban ESG, EU taxonómia és karbonsemlegesség témaköreiben kaphatnak szakértői tanácsokat a résztvevők.

Kiket várunk a konferenciára?

A konferencia széleskörű szakmai közönség számára nyújt izgalmas programot: az építőipar szakembereit, fenntarthatósági szakértőket, vállalatvezetőket, politikai döntéshozókat, valamint a zöld építés iránt érdeklődő diákokat és fiatal szakembereket is várja a HUGBC az eseményre.

Vállalások és konkrét lépesek a fenntartható építkezés és zéró karbon jövő felé

Az esemény utat mutat a zöld átállásban. Konkrét útitervvel, lépésről lépésre haladva definiálja újra az építésgazdaságot a klímabarát, zéró karbon megoldások irányába. A résztvevők személyre szabott tanácsokat kaphatnak a további lépésekre és a legbátrabbak vállalásokat is tehetnek a helyszínen.

Dátum: 2024. november 6.

Részletes program: https://www.hugbc.hu/rendezvenyek/green-future-conference-2024-net-zero-karbon-epites-vigyazz-kesz-rajt/2329
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/GreenFutureConference2024

A Magyar Építész Kamara 1,5 továbbképzési pontot ad a konferencián való részvételért.

Zéró Karbon Díj: https://www.hugbc.hu/rendezvenyek/hugbc-zero-carbon-awards-2024/2333

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Gördülő Ikarus legendák az Aeroparkban

Gördülő Ikarus legendák az Aeroparkban

More details
Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia (AI) az értékesítési folyamatokat?

Hogyan alakítja át a mesterséges intelligencia (AI) az értékesítési folyamatokat?

More details
56. Műegyetemi Állásbörze, 2024. október 8-9.

56. Műegyetemi Állásbörze, 2024. október 8-9.

More details
Éljen a Mosoly Világnapja 2024. október 4-én

Éljen a Mosoly Világnapja 2024. október 4-én

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
FEHOVA, 2025. február 6-9.

FEHOVA, 2025. február 6-9.

More details
PontyShow, 2024. november 8-10.

PontyShow, 2024. november 8-10.

More details
Villányi Vörösbor Fesztivál Villány, 2024. október 4-6.

Villányi Vörösbor Fesztivál Villány, 2024. október 4-6.

More details
Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok, 2024. október 4-6.

Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok, 2024. október 4-6.

More details