2024. július 14., vasárnap - őrs

Belföldi vásárok

Bábolnai Gazdanapok, 2024. szeptember 5-7.

332

2024. szeptember 5-7. között a megszokott színvonallal várja az érdeklődőket, a kiállítóit és a családokat a 37. Bábolnai Gazdanapok. Kiemelten, de nem kizárólag a gépesítésre és a szántóföldi növénytermesztésre fókuszál Magyarország legnagyobb szabadtéri gépkiállítása. A Bábolnai Gazdanapok immár 37. alkalommal áll a gazdák szolgálatában a Bábolnai Ménesbirtok területén. A több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás az agrárium kiemelkedő eseménye, amely nemcsak hagyományt teremtett, de azóta értéket is képvisel.

Az esemény 37. alkalommal kínálja a tőle megszokott, sokszínű programokat és valósítja meg azt a célját, hogy a szakma szempontjából kiemelkedő, míg a családok számára szórakoztató esemény legyen.

A jól bevált recept

A húszezer négyzetméter alapterületű rendezvény közel kétszáz kiállítóval várja vendégeit, akik elhozzák a legújabb technikai és technológiai fejlesztéseket az inputanyagoktól a talajművelésen keresztül a legmodernebb gépekig és precíziós eszközökig. Utóbbiakat az érdeklődők munka közben is tanulmányozhatják a szántóföldi gépbemutatókon, melyek a kiállítás minden napján, több alkalommal is láthatók lesznek.

Idén kukoricából és cirokból is 5-5 nemesítőház jelentkezett ígéretes hibridjeik bemutatására. A kukoricanemesítők közül 30 hibridet vetünk majd el, ezek közül a Corteva Agriscience 6, a Pannon Genetic Kft. 5, a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 4, a Limagrain Magyarország Kft. 7, míg az RAGT Vetőmag Kft. 8 hibridjét szeretné megismertetni az idelátogató szakmai közönséggel.

A ciroksort 12 hibrid alkotja majd, ezek között a Lidea Kft. 1, az RAGT Vetőmag Kft. 4, az Isterra Kft. 1, a NuFarm Kft. 3 és a Szegedi Gabona Kutató Nonprofit Kft. 3 hibridje fog szerepelni.

A Bábolnai Gazdanapok évek óta hívja és várja a jövő szakembereit a kiállításra. Az edukáció jegyében megrendezzük a hatodik Szakiskolai Napot, melyre már szokás szerint közel ezer szakiskolás jelentkezését várjuk. A fiatalok megismerkedhetnek az agráriumban tevékenykedő cégekkel és azok legújabb innovációival. A Szakiskolai Nap célja továbbra is a fiatalok megnyerése az agrárium számára és pályaorientáció a mezőgazdaság irányába.

Szintén hagyomány, hogy a Magosz Ifjú Gazda Tagozata olyan témájú konferenciát szervez nálunk, ahol minden évben a fiatal gazdálkodók számára fontos és aktuális kérdések kerülnek napirendbe. Az idén a konferencia fő témáját a pályázati lehetőségek adják majd. Nem maradnak el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen szervezett szakmai kerekasztal-beszélgetések sem, melyek a rendezvény minden napján különböző témákban kerülnek megrendezésre.

A múlt évhez hasonlóan idén sem marad el a rendkívül látványos favágó show, vagyis a STIHL Timbersports Series fakitermelő bemutató. A mezőgazdaságban hasznos pickup autók terepképességeinek tesztelésére is lesz lehetősége a legbátrabbaknak.

Az utolérhetetlen Kincsem

A Bábolnai Gazdanapok is otthont ad a verhetetlen csodakanca életéről szóló vándorkiállításnak, melynek címe: Az utolérhetetlen Kincsem. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum által életre hívott sorozat ízelítőt ad lótenyésztési és -versenyzési örökségünkből, Széchenyi István gróf lóversenyzésben is megmutatkozó elévülhetetlen érdemeiből, valamint bemutatja azokat a tartástechnológiai körülményeket, amelyek hozzájárultak, hogy Kincsem sikerei a mai napig elevenen élnek. A kiállítás méltó emléket állít nemcsak Kincsemnek és utódainak, hanem azoknak a kiváló szakembereknek is, akik csodalovunk pályafutásához és sikereihez köthetők és ezáltal eredményesen szolgálták a magyarországi lóversenyzés virágkorát.

A családok a lovaskiállítás mellett minden nap megtekinthetik a lovasbemutatót, és természetesen idén is helyet kap a Vérteserdő Zrt. interaktív sátra, a népi játszóház, a kézműves vásár és persze egy-egy „hatalmas” mezőgazdasági gépre is felülhetnek a jövő mezőgépészei.

https://babolnai-gazdanapok.magyarmezogazdasag.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details
2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

More details
Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details
Aratóünnep, 2024. július 13.

Aratóünnep, 2024. július 13.

More details
Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

More details
Álláskeresés nyáron?

Álláskeresés nyáron?

More details
Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

More details