2024. július 14., vasárnap - őrs

Hírek

Donald Trump Jr. telt ház előtt tartott nagysikerű előadást a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) gazdasági konferenciáján

527

A Budapest Hiltonban rendezett zártkörű rendezvényen a magyar gazdasági életben meghatározó szerepet betöltő vállalatok topmenedzsereivel, a hazai egyetemek rektori képviselőivel, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamarák elnökeivel és vezetőivel találkozott Donald Trump Jr., aki Nagy Elek, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarai elnök meghívására érkezett Magyarországra.

Az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak legidősebb fia a BKIK által június 13-án „Gazdasági körkép, befektetési lehetőségek az Egyesült Államokban, tőkepiaci és ingatlanbefektetések Közép- és Kelet-Európában. Együttműködési lehetőségek amerikai befektetőkkel” címmel tartott konferenciának volt a vezető előadója.

Nagy Elek, a Budapesti kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében fontos napnak és fontos eseménynek nevezte a konferenciát, amely azon túl, hogy bár alapvetően a pénzről szól, mégis összeköt olyan embereket, kontinenseket, akik partnerként tekintenek egymásra és kíváncsiak egymás véleményére. Köszöntője végén egy személyes emléket idézett fel arról, hogy a rendszerváltás után miként ismerte meg Donald Trumpot.

Donald Trump Jr előadásában a globális gazdaságról és pénzügyi befektetésekről szóló elemzésén túl beszélt arról is, hogy Magyarországot az különbözteti meg más nyugat és kelet-európai országoktól, hogy Magyarországon a politikai stabilitás kiszámítható befektetői környezetet biztosít a partnerként kezelt üzleti szereplőknek. Véleménye szerint a hazai üzleti környezet nagy erőssége, hogy a szükséges mértékű jogi szabályozottság mellett is jellemző maradt az önálló, racionális gondolkodás. 

Donald Trump Jr és a Szabó László korábbi washingtoni nagykövet színpadi beszélgetése során Donald Trump Jr - ritka alkalomként - magánéleti vonatkozásokat is megosztott a vendégekkel. Elmondta, hogy édesanyja révén gyermekkorának nyarait Csehszlovákiában töltötte, ami akkor érdekes élmény volt, napjainkra pedig azt eredményezi, hogy úgy érzi, ismeri a kelet-európai gondolkodást.

Donald Trump Jr. kérdésekre válaszolva többek közt elmondta, megérti Magyarország keleti nyitás politikáját, de egyúttal óvatosságra és bölcsességre intett.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Jelentős eredménynek tartom, hogy Donald Trump Jr. eleget tett meghívásunknak és Magyarországra érkezett. Külön megtiszteltetés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is fogadta őt. Alapvetően fontosnak tartom az emberek, szervezetek együttműködését és azt, hogy beszéljünk az olyan dolgokról, amelyek összekötik az embereket, az országokat, a kontinenseket és összekötik akár az elveket is. Elengedhetetlen, hogy partnerként tekintsünk egymásra, leüljünk egymással és meghallgassuk egymás véleményét. A BKIK mai konferenciájának különlegessége abból adódott, hogy egy hatalmas ingatlanbirodalom vezetője, egy korábbi amerikai elnök fia és mint, ahogyan ma is megtapasztalhattuk: egy kitűnő előadó és közvetlen ember elemezte számunkra a globális gazdaság és pénzvilág folyamatait. A téma oly összetett, hogy nem is tudtunk ma mindent megbeszélni, abban azonban biztos vagyok, hogy elindultunk az egymás felé vezető úton és találtunk közös célokat!”

I Forrás: www.bkik.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details
2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

More details
Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details
Aratóünnep, 2024. július 13.

Aratóünnep, 2024. július 13.

More details
Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

More details
Álláskeresés nyáron?

Álláskeresés nyáron?

More details
Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

More details