2021. október 17., vasárnap - Hedvig

Hírek

Díjazták az üzleti utaztatás és rendezvényszervezés legjobbjait

57

A Budavári Palota Főőrségi Rendezvényterme adott helyszínt a 11. Business Excellence díjátadó gálának és fogadásnak.

A szeptember 15-én, délután lezajlott eseményen az üzleti turizmus legjobbjainak több kategóriában adták át a díjakat a Business Traveller Hungary magazin szakmai zsűrije, valamint az olvasóközönség szavazatai alapján.

Gál Pál Zoltán, a Business Traveller Hungary magazint is kiadó Turizmus Kft. ügyvezetőjeként köszöntötte a megjelenteket.
Elmondta többek között, hogy az egy évvel ezelőtti díjátadón is tudták a résztvevők, hogy nehéz év elé néznek, de azért olyan krízisre senki nem számított, mint amit a harmadik Covid-hullám okozott.

A jövőről szólva hozzátette, egy év elteltével azok a cégek lehetnek majd díjazottak, amelyek meg tudják majd fizetni a minőségi munkaerőt, s így minőségi szolgáltatást is tudnak nyújtani.

Kitért arra is, hogy a pandémiás helyzet kikényszerítette néhány, korábban díjazott kategória, például a „legjobb üzleti utaztató” elhagyását, ugyanakkor életre hívott néhány új kategóriát, úgymint a „legjobb online rendezvénytechnikai megoldás”.

Végezetül megköszönte a sok leadott szavazatot, és a lehetőségekhez képest sikeres évet kívánt a résztvevőknek.

dijattur2

Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. pr és rendezvény igazgatója megköszönte a rendezvény létrejöttéhez kiemelkedő támogatást nyújtó cégek, így a Synlab Hungary Kft., az Invitech Kft., a Főőrség & Lovarda, valamint a Visual Europe Group hozzájárulását.
Külön is kiemelte a helyszínt üzemeltető Eventrend Group szerepét, s át is adta a szót a Budavári Palota Főőrség & Lovarda ügyvezetőjének.

Bottyán István rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nem egy kávéházat, s nem is egy rendezvényhelyszínt vehet birtokába a nagyközönség és a rendezvényszervező szakma, hanem egy összetett élményt nyújtó történelmi helyszínt.
Még a díjátadó, illetve a helyszín bejárása és a fogadás kezdete előtt egy rövid kerekasztal-beszélgetés keretében elemezték a „Mi várható az üzleti utazások és a céges rendezvények piacán?” témakörét.

A beszélgetés résztvevői voltak:

  • Hladics Orsolya, az Invitech ügyfélmarketing-vezetője;
  • Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonos ügyvezetője;
  • Mantuano Mónika, a HP marketingmenedzsere, a Uniceo alelnöke;
  • Toldi Gabriella, a Jet Travel ügyvezetője, a beszélgetés moderátora.

A résztvevők elmondták többek között, hogy nagyon nagy nehézségeket okozott és okoz a pandémia, ugyanakkor életre hívott olyan innovációkat is, mint a „buborék” sportrendezvények, valamint, rákényszerítette a rendezvényszervezőket és a helyszíngazdákat annak a kezelésére, hogy a megrendelők oldalán is eltűnt a szakemberek jelentős hányada, ráadásul nagyon rövid határidővel kell elfogadni rendeléseket és lemondásokat is.

dijattur3

Elhangzott az is, hogy néhány évvel ezelőtt a videó-konferenciák térhódítása sem tudta megtörni az élő rendezvények varázsát, s biztosak abban, hogy hosszú távon a Covid-járvány sem tünteti el az élő rendezvényeket, igaz, most már örökre velünk maradhatnak a hibrid megoldások.
Egyetértettek abban is, hogy a legóvatosabban a multinacionális cégek nyitnak újra az élő rendezvények felé, míg a privát szféra, illetve a kkv-k sokkal rugalmasabban tértek vissza az élő rendezvényekhez.
Elhangzott még, hogy két számjegyű az időpont módosítások részaránya, miközben nem, hogy az átütemezéseket, de egyáltalán a szervezéseket is nehéz kézben tartani a hatalmas szakemberhiány miatt.

A fogadás során a beszélgetésekben többször is szóba került a kormány aznapi bejelentése – néhány órával a rendezvény előtt –, miszerint nem terveznek újabb lezárásokat vagy szigorításokat, azonban tovább nőhet a védettségi igazolványok szerepe. Tudvalevőleg kizárólag ilyen igazolvány birtokában lehet részt venni a zárt térben megtartott üzleti rendezvényeken. A jelenlévők egyébként jó példát mutatva valamennyien védettségi igazolvány felmutatásával regisztráltak a rendezvényre.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Október 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Fogyasztóvédelmi riadó!, 2021. október 28.

Fogyasztóvédelmi riadó!, 2021. október 28.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Kézművesek Udvara Pannonhalma, 2021. október 17.

Kézművesek Udvara Pannonhalma, 2021. október 17.

More details
Tök Jó Napra és csillagnéző túrára vár a Füvészkert Szegeden, 2021. október 17.

Tök Jó Napra és csillagnéző túrára vár a Füvészkert Szegeden, 2021. október 17.

More details
Zsidó Művészeti Napok, 2021. október 17-től

Zsidó Művészeti Napok, 2021. október 17-től

More details
Egri Vár Napja, 2021. október 17.

Egri Vár Napja, 2021. október 17.

More details
Juhfark Ünnep – 2021. október 16.

Juhfark Ünnep – 2021. október 16.

More details
Kézműves sörök napja a Lázár Lovasparkban, 2021. október 16.

Kézműves sörök napja a Lázár Lovasparkban, 2021. október 16.

More details
Pécsváradi Leányvásár, 2021. október 15 - 17.

Pécsváradi Leányvásár, 2021. október 15 - 17.

More details