2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek

Európa első Spago étterme nyílik meg a Matild Palotában

1020

Az együttműködés keretében a Michelin-csillagos séf, Wolfgang Puck a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét, valamint vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is az ikonikus épületben.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group a mai napon bejelentette stratégiai partnerségi megállapodását a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a Belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

Wolfgang Puck

Wolfgang Puck

Fotó: Otto Bollinger

Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdett főzni édesanyja oldalán, aki séfként dolgozott Puck szülővárosában. Ösztönzésének köszönhetően Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim's-t, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos L'Oustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Sok év elteltével Wolfgang most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik – tájékoztatta szerkesztőségünket a Matild Palace.

Spago by Wolfgang Puck

Európában elsőként a Matild Palota ad otthont Wolfgang Puck híres, Beverly Hills-i Spago éttermének, mely a sztárséf gasztronómiai kínálatának legjavát vonultatja fel.

A Spago by Wolfgang Puck a Matild Palotában

Fotó: Matild Palota

Az 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban megnyitott első Spago azonnal hatalmas sikert aratott. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, tovább emelve gasztronómiai jelentőségét.

A Spago számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

A Váci utca és a Duna utca sarkán, a Váci utca 36. szám alatt, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal, lenyűgöző lounge résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal várja majd a vendégeit.

A Spago a gasztronómiai világ úttörőjeként a konyhaművészetet, a gasztro szolgáltatásokat és trendeket formálva, egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítja a magyar fővárost, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat – fogalmaztak a közleményben.

Matild Café & Cabaret

A szeptemberben nyitó Matild Café & Cabaret Európa egyik ikonikus történelmi kávéházának, az eredetileg 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolása, amely egykoron Budapest legkedveltebb társasági helyszíne volt.

A több mint egy évszázaddal ezelőtt megnyitott kávéház most korhű pompájában születik újjá a Matild Palota épületében, hogy a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínáljon maradandó élményeket. Wolfgang Puck a kávék, a sütemények, a pékáruk és az ételek területén is különlegességekkel szolgál a kávéházak szerelmeseinek.

The Duchess

A budapesti háztetők között megbújó The Duchess bárból páratlan kilátás nyílik az Erzsébet hídra, a Dunára és a Gellért-hegyre. Az italbárt Klotild Mária főhercegné ihlette, akinek megbízásából kiegészítették a Matild Palotát egy rejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált.

The Duchess

Fotó: Matild Palota

A sikkes bárhoz egy titkos bejáraton keresztül vezet az út: privát liftek visznek fel a magasba, ahol a vendégeket a csillogás, a gasztronómia, a koktélok és a válogatott zenék misztikus világa fogadja.

A most megkötött partnerségi megállapodás kiterjed a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest üzleti és társasági eseményeinek cateringjére, valamint a szobaszervizre is, így a szálloda vendégei akár szobájuk kényelmében is élvezhetik Wolfgang Puck kínálatát.

„Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába" – mondta Wolfgang Puck. – Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az ide látogató nemzetközi utazókat."

„Wolfgang Puck neve egyet jelent a legszínvonalasabb éttermi vendéglátás és a minden szempontból legmagasabb szintű konyhaművészet fogalmával" – nyilatkozta Emre Pasli, a Matild Palota igazgatója. Hozzátette: "A séf szezonális, élvonalbeli gasztronómiai koncepciójának, stílusának és a teljes működtetésre kiterjedő aktív részvételének köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a Matild Palota tökéletes otthona lesz a világhírű séfnek és csapatának, így létrehozva Budapest új gasztronómiai központját."

A Wolfgang Puck Fine Dining Group-ról

Wolfgang Puck neve egyet jelent a legszínvonalasabb éttermi vendéglátás és a legmagasabb szintű konyhaművészet fogalmával. A világhírű séf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group 25 saját tulajdonú, saját hatáskörben és licensz alapján működtetett fine dining étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen.

A Wolfgang Puck World Wide portfóliója 79 casual és fast-casual éttermet foglal magába, mindemellett saját márkás fogyasztói termékeket is forgalmaz. Wolfgang Puck gasztrobirodalmának része a Wolfgang Puck Catering is, amely a Compass Group leányvállalataként működő professzionális catering szolgáltatásokat nyújtó vendéglátóipari vállalkozás.

 

Forrás: www.turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

More details
Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

More details
Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

More details
Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

More details
Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details
Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

More details