2021. május 7., péntek - Gizella

Hírek

Igazolták, hogy a koronavírus és H1N1 influenzavírus 99,9 százalékát kiszűri a Fellowes AeraMax Pro légtisztító

98

A Fellowes laboratóriumi körülmények között bevizsgáltatta az AeraMax Pro professzionális, elsősorban intézményekbe szánt légtisztító berendezését koronavírusra és H1N1 influenzavírusra.

A független szakértői vizsgálat igazolta, hogy a készülék egy órán belül 99,99%-ban kiszűri a Sars-CoV-2 koronavírus szerkezetével megegyező vírust és a H1N1 influenzavírust a beltéri levegőben. A jelenlegi világjárványt okozó koronavírust egyelőre még tesztelés céljából is tilos aeroszolizálni a levegőben, ezért a vizsgálathoz helyettesítő koronavírusfajtát (229E) használtak.

A Fellowes AeraMax Pro légtisztítók négyfokozatú TRUE HEPA szűrőrendszerrel rendelkeznek. A vállalat most önként teszteltette a berendezéseket az utóbbi időben az egészségre legveszélyesebb, levegőben terjedő két kórokozóra, a koronavírusra és a H1N1 vírusra. A független laborok vizsgálati eredményei mindkét vírusnál igazolták a 99,99%-os hatékonyságot rövid időn belül.

A koronavírusra történő tesztelést a Shanghai WEIPU Chemical Technology Service Company tesztlabor végezte el. Az eredmények beigazolták, hogy a Fellowes AeraMax légtisztítók hatékonyak a humán koronavírus levegőben található koncentrációjának csökkentésére is. A tesztkamrában a működést követő egy órán belül 99,99 %-ban kiszűrték a Sars-CoV-2 helyettesítőjeként használt 229E koronavírust. Az egészségre leginkább veszélyes másik vírust, a H1N1 influenzavírust pedig már 35 perc alatt hasonló hatékonysággal távolították el a beltéri levegőből, ezt az írországi Dublin Airmid Health Group Limited igazolja.

"Azért fektettünk be ezekbe a független laboratóriumi tesztekbe, hogy kézzelfogható bizonyítékunk legyen rá, hogy a Fellowes AeraMax Pro légtisztítók a koronavírus különféle változatait is hatékonyan távolítják el a beltéri levegőből" – mondta John Fellowes, a Fellowes Brands negyedik generációs vezérigazgatója, aki jelenleg azt a családi vállalkozásból kinőtt világcéget vezeti, amely több mint száz éve nyújt megbízható munkahelyi megoldásokat.

„A Fellowes AeraMax Pro légtisztítók legfrissebb, független harmadik fél által akkreditált (ISO / IEC 17025) laboratóriumi vizsgálati eredményei meghatározók és igazolják a készülékek hatásosságát – mondja Dr. Rajiv Sahay, a floridai Clearwaterben található Pure Air Control Services környezeti diagnosztikai laboratórium igazgatója. – A vizsgálatokhoz jellemzően egyszálú RNS burokkal rendelkező vírusokat (például koronavírus 229E) alkalmaznak a SARS-CoV-2 helyettesítőjeként egy adott eszköz antivirális hatásának tanulmányozására."

A Fellowes AeraMax légtisztítók a HEPA szűrést egyedülállóan ötvözik az EnviroSmart™ és a PureView™ technológiákkal. Az EnviroSmart több szenzort alkalmaz a szennyezett levegőjű helyiségek folyamatos ellenőrzésére, és automatikusan hozzáállítja a maximális védelmet a beltéri levegő szennyezettségéhez. A PureView a láthatatlant láthatóvá teszi, valós időben frissíti és jelzi ki a levegő minőségét. A falra szerelhető AeraMax Pro professzionális változatokat elsősorban intézményekbe, irodákba, kórházakba, szakrendelőkbe, oktatási intézményekbe, szállodákba, bevásárló központokba, sportcentrumokba ajánlja a cég.

„A friss bevizsgálás beigazolta, hogy a Fellowes AeraMax légtisztítók valóban hatásosak a koronavírus ellen. Örülök, hogy most már ennek az új kórokozónak a vonatkozásában is bizonyított tényként beszélhetünk a berendezések hatékonyságáról” – mondja Kreutz László, a magyar leányvállalat, a Fellowes Hungary ügyvezető igazgatója.

Pataki Gábor az AeraMax légtisztítás hazai szakértője pedig a készülék-választáshoz ad hasznos szempontokat: „Fontos megnéznünk, hogy hol és mekkora területen akarjuk használni a légtisztítót. Vannak otthoni és kifejezetten intézményekbe szánt professzionális típusok is. Utóbbiak nagyobb kapacitásúak, hatékonyabbak, strapabíróak, általában falra szerelhetőek, ami szintén a hatékonyságukat növeli. Még egy dologra hívnám fel a figyelmet: érdemes megnézni, hogy az egyes készülékek milyen tanúsítványokkal rendelkeznek. Az AeraMax professzionális légtisztítókat például a nemzetközi teszteken kívül a Nemzeti Népegészségügyi Központ is bevizsgálta és tanúsítványával ajánlja.”

Az AeraMax Pro légtisztítókról további információ az https://aeramaxpro.com/hu/ oldalon található.

(Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

Május végén újranyit a Játékszín

Május végén újranyit a Játékszín

More details
Ingyenes sportprogramokkal várja a diákokat a Sport43

Ingyenes sportprogramokkal várja a diákokat a Sport43

More details
Tegyen virtuális sétát egy misztikus századfordulós épületben!

Tegyen virtuális sétát egy misztikus századfordulós épületben!

More details
Az Iparművészeti Múzeum újra várja a látogatókat

Az Iparművészeti Múzeum újra várja a látogatókat

More details
Gyereknapi hétvége a Budapest Bábszínházban

Gyereknapi hétvége a Budapest Bábszínházban

More details
Júniusban jön a Mecsek Rallye

Júniusban jön a Mecsek Rallye

More details
Különleges tárlatokkal nyitja meg kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria is

Különleges tárlatokkal nyitja meg kapuit a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria is

More details
Feleannyit költöttünk karikagyűrűre tavaly

Feleannyit költöttünk karikagyűrűre tavaly

More details
Több mint 21 milliárd forintból építenek vízi élményparkot Győrben

Több mint 21 milliárd forintból építenek vízi élményparkot Győrben

More details