2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek

Az albérletpiacot fehéríti az új magyar applikáció

511

Biztonságos és hatékony megoldást nyújt az albérleti piac szereplőinek egy száz százalékban magyar fejlesztésű új applikáció. Az ingyenesen használható Albee átláthatóan közvetít a bérlők és bérbeadók között, a rendszerben egyebek mellett a lakásról készült állapotfotókat és az ingatlanhoz kapcsolódó számlákat is lehet tárolni, de a felek bármilyen probléma kapcsán is gyorsan tudnak kommunikálni egymással.

Hamarosan várható a bérleti szerződések és a fizetési kérelmek bevezetése is a platformra.

Fehéredik az albérletpiac Magyarországon, de még mindig nem elég tiszta. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint itthon 4,4 millió lakás van, ezek közül hivatalosan mindössze 260 ezret bérelnek magánszemélyek, ehhez jön hozzá további 46,5 ezer önkormányzatok által kiadott ingatlan. Ez a szám rendkívül alacsony és valószínűleg nem is fedi a valóságot, hiszen még mindig nagyon sokan feketén adják ki a lakásaikat.

Ennek részben az az oka, hogy az albérletpiac mérsékelten szabályozott európai viszonylatban is Magyarországon. A bérbeadó és bérlő semmilyen segítő szervezethez nem tudnak fordulni kérdéseikkel, nincs általános érvényű szabály a kaucióra és a szerződésekre, sokakat pedig eltántorítanak a rémhírek az ingatlanjuk kiadásától.

Általánosságban elmondható, hogy mindenkinek kapcsolódik egy rossz élménye az albérletekhez, akár bérlőként, akár bérbeadóként volt negatív tapasztalata.

A rossz tendencián szeretne fordítani a száz százalékban magyar fejlesztésű Albee applikáció. Wolf Erik társtulajdonos elmondta, a szokás alapú piac megváltoztatásával szeretnének segíteni mindazokon, akiknek célja az átláthatóság és a korrekt partnerség a bérleti kapcsolatokban.

ablee2

Megelőzi a vitás helyzeteket

Az okos albérletkezelő alkalmazás ötletgazdái a saját bőrükön érezték az albérletpiac hiányosságait és szerettek volna megoldást találni a problémára, ami az ő életükben is jelen volt.

„Egy baráti beszélgetés alkalmával jött a szikra, ugyanis azt éreztük, hogy sokat segítene a feleknek egy olyan alkalmazás, amiben kényelmesen tudnak egyeztetni az albérlettel kapcsolatos teendőkről, nyilvántarthatóak a számlák, fotók és átlátható a kommunikáció. A digitalizációra az albérlet piac szereplőinek is hatalmas szüksége van, hogy időt, és pénzt takaríthassanak meg. Az Albee kiváló lehetőség mindazoknak, akik szeretnék problémamentesen, kényelmesen kezelni a már kiadott ingatlanjukkal kapcsolatos teendőket. A bérlők számára is hasznos felület az Albee és nem kell izgulniuk, hogy elfelejtenek egy számlát vagy egy fontos határidőt. Ha már megvan a lakás és a hozzátartozó bérlő is, akkor sokkal kényelmesebb az Albee-t használni, mint telefonálni és papírcetliken nyilvántartani az albérletes dolgokat. A platformon a keretek adottak, a bizonytalanságot pedig az ingyenes funkciók teljesen feloldják” – magyarázta Wolf Erik.

Mint fogalmazott, a most indult applikáció tulajdonképpen egy pártatlan külső segítő szerepét tölti be a két fél között. Az Albee segít az albérlettel kapcsolatos összes teendő, számla, fotó nyilvántartásában. Dokumentálhatóvá teszi a bérlő és bérbeadó közötti kommunikációt, így a későbbi vitás ügyek esetén minden adat visszakereshető lesz. Ezen felül számos érdekes és hasznos funkcióval segíti a bérbeadással és az albérletben éléssel kapcsolatos teendőket.

„Számtalanszor előfordul, hogy ha valami elromlik a lakásban, a bérlő nem tudja, mihez kezdjen. Az applikáción keresztül lehetőség van minden gondot jelezni a bérbeadó irányába, aki így - később is visszakereshető módon - tudomást szerez a problémáról, és egyben segíthet is a bérlőnek hiba elhárításában. Létező probléma az is, hogy a tulajdonos vagy a bérlő olykor nem beszél idegen nyelvet, de a platform chat funkciója automatikusan fordít, így a külföldi bérlővel is könnyen szót érthetünk úgy, hogy mindenki az anyanyelvén kommunikál a másikkal” – fogalmazott a társtulajdonos.

Online bérleti szerződés és fizetési kérelem jön

Az okos albérletkezelő applikáció alapverziója teljesen ingyenes és az is marad, a későbbiekben azonban fizetős kényelmi funkciók bevezetését is tervezik.

Az első ilyen egy ügyvédek által készített, magyar jogszabályokkal harmonizáló szerződés sablon, amely mind a két felet egyformán védi a bérleti viszony alatt. Erre épül majd az online bérleti szerződés is, aminek lényege, hogy a program vezetett kérdések által készíti majd el a kontraktust. Az aláíráshoz ráadásul találkozni sem lesz majd szükséges.

Az Albee céljai között szerepel továbbá, hogy bevezessék a fizetési kérelem lehetőségét is, és később ezt szeretnék alkalmazni a közműszolgáltatók esetében is. Fejlesztik továbbá az értékelés funkciót is, aminek köszönhetően a jövőben visszakövethető lesz a bérlőkre és bérbeadókra vonatkozóan is, mennyire megbízhatók.

A céget a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő is támogatta befektetésével. Az Albee albérlet kezelő rendszer megtalálható az Albeeapp.hu címen, az Albee applikáció pedig ingyenesen letölthető a GooglePlay és az AppleStore áruházakból.

(Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

Betehet az útdíj a buszos osztálykirándulásoknak

More details
Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

Karikó Katalin és Ráskó Eszter a legbefolyásosabb magyar nők között!

More details
Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

Fókuszban a fenntarthatóság – szakácsversenyt szervezett a Delirest

More details
Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

More details
Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details
Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

More details