2024. május 11., szombat - Ferenc

Hírek

Turizmus Évadnyitó Gála: 28. alkalommal ünnepelt együtt a szakma

1222

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal.

Az idei gálaest több technikai újdonsággal is szolgált. A meghívottak személyes találkozásait, networkingjét 20 Ipad is segítette, amelyeken a vendégek megkereshették, hogy kik vesznek még részt az évadnyitó rendezvényen, a Pátria teremben pedig a nagy kivetítőkön lehetett követni, hogy éppen ki lép be a terembe.

A gálaest vendégeit elsőként Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója köszöntötte, aki kiemelte: a 2019-es rekordszámokat és a bővülés dinamikáját látva jó esély van rá, hogy az ország eléri a 2030-ra kitűzött célt, a 20 millió turistát és az 50 millió vendégéjszakát.

turendGuller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója beszámolt a legfontosabb fejlesztésekről

Beszámolt róla, hogy országszerte zajlanak a turisztikai fejlesztések, egyebek között 100 strand újul meg, több mint 6000 szobával bővül Budapest szálláshely-kínálata a következő két évben, és vidéken is ugyanennyi szoba létesül, vagy újul meg. Guller Zoltán több fontos bejelentést is tett a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban, ezekről később külön cikkben tervezünk beszámolni.

A közönség a Magyar Turisztikai Ügynökség két kisfilmjét is megtekinthette, a Budapest Luxury címűt, illetve a téli Székelyföldet bemutató alkotást.

Szintén kisfilm mutatta be a Hungexpón megvalósuló fejlesztéseket, a tervezett új épületeket az est folyamán az egyik különteremben VR-szemüveggel be is járhatták az érdeklődők.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumának elnöke többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy Budapest a 12. helyen van az üzleti utazók legkedveltebb városainak toplistáján, ezért az alapítvány célul tűzte ki az üzleti turizmus szolgáltatói hátterének fejlesztését és nagyrendezvények Magyarországra hozatalát.

turend2Princzinger Péter a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány céljait és tevékenységét ismertette

Kiemelte, hogy a szakmai innovációt segítő CheckINN pályázaton túl több új kezdeményezést is életre hívnak, ilyen a turisztikai állásbörze és állásportál, e-learning platform és online szolgáltatói piactér létrehozása. Az alapítvány munkájáról szólva kitért arra, hogy tavaly az MTSZA azért döntött a Turizmus Kft.-ben 100 százalékos befolyást biztosító üzletrészek megvásárlása mellett, hogy e célkitűzések megvalósítását a piacvezető szakmai és kommunikációs platform csatornáira építhesse.

turend3Ez már a 28. szakmai évadnyitó volt a Turizmus Kft. szervezésében

Az eseményen levetítették a Giro d'Italia útvonalát bemutató látványos kisfilmet, amelyen a vállalkozó vendégek a műsor után VR-szemüvegekkel virtuálisan is végigtekerhettek.

Ezt követően Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője köszöntötte a vendégeket – ebben a minőségében először –, és megköszönte Szebeni Zsolt korábbi tulajdonos-ügyvezető munkáját, akit a közönség vastapssal üdvözölt, s aki a jövőben tudósításaival vesz részt a szerkesztőség munkájában.

turend4Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a legfrissebb TOP 50-es kiadványt

Gál Pál Zoltán bemutatta a szerkesztőség idén hetedik alkalommal megjelent TOP 50-es kiadványának újdonságait. Elmondta, hogy valójában jóval többen szerepelnek a kiadványban, mint ötvenen, mert idén külön fejezetet kaptak a turizmusban meghatározó települések polgármesterei, valamint az ígéretes fiatal szakemberek. A TOP 50-es kiadványt ezúttal is az évadnyitó résztvevői vehették először kézbe.

Ezután a közkedvelt helyszíni szavazás következett, most első alkalommal már mobiltelefonjaikkal szavazhattak a vendégek, 10 aktuális turisztikai témáról. A válaszokat Erdei Bálint, az MTSZA kuratóriumi tagja, a MUISZ alelnöke kommentálta.

A digitalizáció és a jövő turizmusának kapcsolatáról tartott gondolatébresztő előadást Király István, a Vodafone vállalati szolgáltatói üzletág vezérigazgató-helyettese.

turend5Megmozgatta a közönséget a mobiltelefonos szavazás

A szavazás után Gundel Takács Gábor, az est műsorvezetőjének felkonferálása után kihirdették az első alkalommal meghirdetett CheckINN innovációs verseny és a társadalmi felelősségvállalást elismerő CheckINN GREEN díj nyerteseit, a díjátadóról részletesen ebben a cikkben számolunk be a kategóriagyőztes csapatok és a nyertes pályázatok bemutatásával.

Kisfilmen mutatkozott be a Mellow Mood Group, majd Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház vezetője frappáns, könnyfakasztó megjegyzésekkel kommentálta a turizmus.com 2019-ben legolvasottabb híreit.

Az elmaradhatatlan tombola is a már a 21. század technikáját alkalmazta: a nyereményt, egy hétéjszakás repülős nyaralást Dubrovnikban és a Neretva völgyben 2 fő részére, egy Ipad segítségével sorsolta ki Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője és Michal Fijol, a LOT lengyel légitársaság értékesítési igazgatója.

Végezetül a Rational filmje hozta meg az étvágyat a műsort követő fogadás gazdag ételválasztékához.

turend6Széll Tamás és a Stand25 négy magyar ikonikus ételt kínált a vendégeknek

A gála helyszínét biztosító Budapest Congress Center többek között olyan gasztroélményekkel készült, mint az Itáliát megidéző, helyben készülő Séf kedvence tészta, a konfitált marhapofa vagy a sör-étel párosítások. A Stand 25 csapata Magyarország ikonikus ételei közül elhozta Szulló Szabina kacsamáj kreációját tokaji aszúval és Széll Tamás magyar angus marhagulyását, a dobostorta és a somlói galuska mellett. A vendégek megkóstolhatták Palágyi Eszter (Matild-palota) emblematikus tortácskáit, valamint spanyol ételkülönlegességeket is.

A Turizmus Évadnyitó Gálán ezúttal is számtalan kép készült a legérdekesebb pillanatokról és a meghívott vendégekről, a fotógalériákkal később jelentkezünk.

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

HY-FCELL, Stuttgart, 2024. október 8-9.

More details
Mancs a bajban! - Országos állateledel-gyűjtés az INTERSPAR hipermarketekben

Mancs a bajban! - Országos állateledel-gyűjtés az INTERSPAR hipermarketekben

More details
eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

eÁFA! Kisvállalatoknak már megéri! 2024. június 6.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details