2024. május 2., csütörtök - Zsigmond

Archívum

Műfajkarnevál idén is a Városmajorban

626
bp100Három hónapon át zenével, színházzal és programokkal várja régi és új vendégeit Buda patinás nyári színháza. A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megkezdték a programsorozat  seményeinek feltöltését és a jegyek értékesítést.
Egész nyáron különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal és matinékkal, Színházi Szemlével, valóságos műfajkarnevállal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol minden korosztály és réteg megtalálja a kedvére való programot a sanzontól, az indie rockon és musicalen át a jazzig, crossover koncertekig és a klasszikus zenéig.

Június elejétől az első szeptemberi hétvégéig közel 60 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. Június 10-én 10.30-tól immár harmadik alkalommal Vakációváró Fesztivállal, a Vaskakas Bábszínház előadásával, majd pedig egész napos mulatozással, programokkal és Halász Judit koncerttel indítják útjára a színes programsorozatot, köztük a vasárnap délelőtti matinéelőadások sorát. Vasárnap esténként komoly-és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális és crossover koncertekkel várják a látogatókat.

A Group’n’Swing zenekar az elmúlt száz év szerelmes slágereit adja elő

 

A 2018-as nyári műsorban megtalálhatunk olyan visszatérő vendégeket mint Palya Bea, Micheller Myrtill – aki magyar népzenék által ihletett lemezbemutató koncertjét hozza el – a Budapest Bár, Rákász Gergely, Vásáry Tamás, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint – akik a Bernstein 100 évforduló kapcsán valódi „jazz sidestory”-val készülnek – Szűcs Gabi, Váczi Eszter, Falusi Mariann vagy Horgas Eszter. A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek, fiatal formációk és estek is bemutatkoznak a színpadon, mint Petruska, aki a Ferenczi György és az 1sö PestiRackák zenekarral összefogva készül egy fergeteges estére, vagy Tompos Kátya Holdjárat című koncertje Hrutka Róbert kíséretében, de olyan legendás előadók is tiszteletüket teszik a majorban, mint Dés László vagy Kern András saját zenés estjükkel.

A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek is bemutatkoznak a színpadon, mint a Petruska

 

A zenei csemegék mellett – ahogy a korábbi években – ezen a nyáron is meghatározó lesz a színházi előadások műfaji sokfélesége, a nyári fesztiválra eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálat. Június 6.– július 7. között tartják a Városmajori Színházi Szemlét, melynek versenyprogramjába ismét hat vidéki színház hat kiváló előadását válogatják be. A végleges versenyprogramról április elején rántják le a leplet a szervezők.

Tompos Kátya Holdjárat című estje Hrutka Róbert kíséretében lesz hallható

 

A Szemlén kívül is számos kiváló színpadi előadás közül csemegézhetnek az érdeklődők. A Group’n’Swing zenekar a tavaly bemutatott Holdfény mulató című koncert musical nagy sikere után idén az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást. A nyár további programjában megelevenedik az egyik legnagyobb filmklasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában, a szolnoki Szigligeti Színház a Janika című előadásával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Michael Faryn fergeteges komédiájával, a színházi kulisszatitkokat reflektorfénybe helyező Függöny fel! című előadással vendégszerepel.  Visszatér Budaörsről a kedvelt ifjúsági előadás, A két Lotti, valamint elhozzák a Komámasszony, hol a stukker? című magyar komédiát. Az Orlai Produkció három előadása, a Love love love, a Bocs, félrement és a legfrissebb, márciusi bemutató, a Dühöngő ifjúság is bemutatkozik a Majorban.

Az egyik legnagyobb filmklasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában elevenedik meg

Fotó: Éder Vera

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán (szabadter.hu) már megtalálható a hatalmas kínálat egy része, de érdemes időről időre visszalátogatni, ugyanis hétről-hétre újabb produkciók, bemutatók, gyermek-előadások és koncertek kerülnek fel.

(Rendezvény Világ - Turizmus.com)

Erdeiné Visegrádi Katalin

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details
Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

More details
VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Tabán fesztivál, 2024. május 1.

Tabán fesztivál, 2024. május 1.

More details
Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

More details