2024. július 14., vasárnap - őrs

Szabadidő, életmód

Budapest Tuning: ezek a programok pörgetik fel a nyarat Budapesten

177

A vállalkozó kedvű budapestiek már harmadik alkalommal nevezhették be projektjeiket a Budapest Tuning ötletpályázatra. A benyújtott pályázatok közül egy négytagú zsűri választotta ki azt a tíz legjobb projektet, amelyek a következő hónapokban városszerte meg is valósulhatnak - hívja fel a figyelmet a turizmus.com.

A nyertes pályázatok kiválasztásakor a legfontosabb szempont idén is az volt, hogy a megvalósuló projektek új, rendhagyó városhasználati helyzetet teremtsenek, akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. A Budapest Brand nZrt. közreműködésével megvalósuló programok ingyenesek, bárki számára látogathatóak. 

Az alábbi projektek fogják felpörgetni a következő hónapokat:

Az aluljárókban megvalósuló LOWPASS - Az Aluljárók Új Ritmusa elektronikus zenei live-act-ek és interaktív művészeti installációk révén teremt új találkozási pontokat a városban, miközben támogatják a hajléktalanokat segítő alapítványokat, a fiatal és tehetséges zenei és képzőművészeket.

A NÉP-SZÍN-HÁZ Járdafesztivál egy olyan utca-imázs építő rendezvény és kezdeményezés, ami a helyi adottságokra és közösségekre építve mutatja be a kerület és Budapest lakosainak a józsefvárosi Népszínház utcát, annak értékeit zenei, művészeti és gasztronómiai programokon keresztül.

A kerületben továbbá Pop-up Street Art Akciók Józsefvárosban címmel kortárs művészeti kiállítás nyílik, nem mindennapi környezetben: üres üzletek kirakatában és a házak falain.

A Budapest Tuning idei nyertesei között gyerekprogram is lesz: a Tündértalálkozó fantázianéven megvalósuló fesztivál Józsefvárosban, a Kálvária téren hozza közelebb a színház és a mese világát a legkisebb budapestiekhez.

Az irodalom és a színház szerelmesei egy különleges felolvasáson vehetnek részt. Ottlik Géza, Hajnali háztetők című kisregényét a város tetejéről hallgathatjuk meg, miközben gyönyörködünk a napfelkeltében. Egy rendhagyó budapesti helyszín szabadtéri mozivá alakul egymás után három hétvégén is, hála a Cinema Niche csapatának.

Az idei Budapest Tuning még a Sisi-rajongóknak és a természetjáróknak is igazi kalandokat ígér. A szervezők a Budai-hegyekben egy sétaútvonalon keresztül mutatják be hol tartózkodott Erzsébet királyné gyermekeivel a porosz-osztrák háború idején. A történelem, a kultúra és a természet kapcsolódik össze ebben a projektben, amely igazi kikapcsolódást jelent messze a város forgatagától.

A Bikás parkban a Nem adom fel alapítvány fogyatékossággal élő munkatársai egy pop-up szemléletformáló park elnevezésű háromnapos fesztiválon játékos, interaktív kreatív és sport foglalkozásokat tartanak a helyi családoknak és civileknek. A program célja, hogy a résztvevők megtapasztalhassák, milyen kihívásokkal kell szembenézniük fogyatékossággal élő társaiknak, hidat képezve ezzel a fogyatékossággal élő emberek és ép társaik között.

A We Got the Vibes egy nemzetközi break táncverseny, laikusokat bevonó jammel és workshopokkal várja az érdeklődőket a Keleti pályaudvar nyitott aluljárójában.

Az Urban Asanas: Flow in the City egyedülálló találkozása a jógának és a művészetnek, ahol minden érzékszervünkre hatnak a különböző művészeti ágakon keresztül.A program nem csupán hagyományos jógaórákat kínál, hanem a művészet sokszínűségét is bevonja, inspiráló és egyedülálló élményeket nyújtva a résztvevőknek 23 kerületben, Jordán Adél színművész vezetésével.

A következő hónapokban megvalósuló ingyenes programok pontos helyszínéről és időpontjáról hamarosan a Budapest Tuning weboldalán, illetve az Instagram-oldalán adnak tájékoztatást a szervezők.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details
2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

More details
Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details
Aratóünnep, 2024. július 13.

Aratóünnep, 2024. július 13.

More details
Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

More details
Álláskeresés nyáron?

Álláskeresés nyáron?

More details
Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

More details