2024. október 22., kedd - Előd

Külföldi vásárok

Ambiente, Christmasworld és Creativeworld, 2025. február 7-10.

38

A vezető vásártrió, az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld 2025. február 7-én, pénteken nyílik meg Frankfurtban. A nemzetközi sajtótájékoztatón Julia Uherek és Philipp Ferger, a szakvásárok igazgatói ismertették a fogyasztási cikkek legkiterjedtebb és legváltozatosabb globális eseményének aktuális csúcspontjait.

Minden a kapcsolatépítésről szól: „Az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld triója tovább erősíti pozícióját a modern életmód, a kreatív termékek és a szezonális dekoráció globális központjaként. Nagy izgalommal készülünk a 2025-ös februári vásárra” – említette Philipp Ferger – az Ambiente igazgatója. „Iparágunkban továbbra is fennállnak a piaci kihívások, éppen ezért különösen fontos megragadni most is az új lehetőségeket, amelyekkel a választékot izgalmasabbá tudjuk tenni, és a legszebb oldalukról tudjuk bemutatni. Mindez globális iparágunkban csak akkor lehetséges, ha erős és megbízható kapcsolatokat építünk ki.” – folytatta Ferger. Frankfurt az ágazat első és legfontosabb üzletkötési helyszíne, ahol ezeket a kapcsolatokat ki lehet építeni, össze lehet kötni, és évente egyszer életre lehet kelteni. Ennek szellemében fejlesztik tovább a fogyasztási cikkek vezető vásárai a nagysikerű, a személyes találkozókat segítő kísérőrendezvényeiket, hogy még több lehetőséget teremtsenek az üzleti kapcsolatok kiépítésére és a közös sikerek elérésére.

Ambiente 2025: Növekedési területek fejlesztése: vendéglátás és szerződéses üzletág

Az Ambiente a vendéglátás területén is fontosnak tartja a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését. „Kibővítettük és nemzetközivé tettük a szállodák és beszerzőik kísérőrendezvényeit. 2025-ben több tematikus, vezetett túrát is kínálunk. – mondta Julia Uherek, a Messe Frankfurt fogyasztási cikkek vásárainak igazgatója. Kiemelt terület lesz a ’The Lounge’ nevű különbemutató, amely összeköti a vendéglátást, a szerződéses üzletágat és a belsőépítészetet. Az Ambiente a globális kreatív ipar nemzetközi központja, és kifejezetten örülünk annak, hogy 2025-ben egy fiatal, izgalmas és formabontó tervezővel dolgozhatunk együtt, aki az AI-t is integrálta a munkájába. Fabian Freytag az új Ambiente dizájnerünk 2025-ben.” – jelentette be Uherek a különbemutató jövő évi tervezőjét. A díjnyertes tervező ’The Lounge – Shades of Space’ című projektjével a Galeria 1-ben inspiráló stílusvilágokat mutat be a jövő vendéglátóhelyei számára, maximális élményt nyújtva a látogatóknak.

Az Ambiente a szerződéses üzlet és a vendéglátás metszetében mutatja be az „Interior Looks” névre hallgató új különbemutatóját. Most először tekinthető meg egy válogatott prémium bútor- és berendezéskínálaton keresztül a teljes élettér, amelyet az Ambiente minden kínálati szegmensében a Sleepingtől, a Dining-on és a Living-en át egészen a Working-ig ismerhetnek meg a szakemberek. „Az új, nemzetközi kurátorok által összeállított koncepció, az „Interior Looks” a prémium márkákhoz kínál hozzáférést a nemzetközi látogatók számára, érkezzen akár a szerződéses üzletágból, a vendéglátásból vagy a kereskedelemből. Éppen ezért közvetlenül az Office Design & Solutions részleg szomszédságában helyeztük el, a 3.1 csarnokban. A vendéglátás és a szerződéses üzletág egyablakos megoldásaként ezt a kínálatot a jövőbe mutatóan bővítjük.” – mondta Ferger az új helyszínről. A résztvevő márkák között szerepel: Bielefelder Werkstätten, Christine Kroencke Interior Design, Fine Furniture, JAB Anstoetz Group, Raasch, Rodam, Scholtissek és Signet.

A kiállítói oldalon az Ambiente Dining látogatói szokás szerint piacvezetőkkel találkozhatnak és olyan ipari óriásokkal, mint az Eternum, a Grestel, a Pozzi Milano, a Sola Switzerland, a Stölzle Lausitz és Thun. A vendéglátással foglalkozó pavilonokban a következő kiállítók lesznek jelen: Bohemia Cristal, Güral, Lav, Libbey, Nadir, Pasabahce, Rosenthal, és Villeroy & Boch. Olyan visszatérő szereplők is ott lesznek, mint a Crystal Bohemia, Kutahya und Noritake. Az Adel, A.T. Cross Company, Enesco, Factis, Legami, Trodat, Troika és Zipit mellett az új résztvevők, mint a Senz Umbrellas, Thong Yeong/Laban Pen, és UK Greetings a Giving pavilonokban mutatkoznak be. A Living témakörben a visszatérők mellett, mint az Alessi, Kare Design, Kosta Boda, Lightmakers Light & Living és Silk-Ka, megtalálhatóak lesznek még a Broste Copenhagen, Eva Solo és a Lambert. A Working területén a Hey Sign, König + Neurath, Vario Büroeinrichtung, Kühnle Waiko Büromöbel mellett az újonc Evoline Schulte Elektrotechnik is bemutatkozik.

A sikeres keretprogram folytatása

A vásárhármas keretprogramját meghatározza a fenntarthatóság, a dizájn és életstílus, az új munkaformák, a digitalizáció és a jövő kereskedelme. Az öt akadémia, a Hospitality, a Future of Work, a Remanexpo, a Conzoom Solutions, valamint a Creativeworld-ön a Creative Academy széleskörű szakértői tudást kínálnak ezekben a témákban.

A vásártrió tematikus napokkal várja a látogatókat: számos díjátadóval péntek lesz az Award Day. Szombat a Designer Day, 2025-ben először a German Design Council-lal együttműködve. Olyan izgalmas előadástémákkal készülünk, mint pl. az AI vagy a körforgásos gazdálkodás. A Future of Work Academy programjának különleges csúcspontja az építészek napjai (Architects’ Days) lesznek szombaton és vasárnap. A Conzoom Solutions Academy a vasárnapi és a hétfői nap fontos szereplője lesz, hisz a „kereskedelem a jövőben” témával fog foglalkozni. A vendéglátói ágazat is a fókuszban áll: hétfő a hotelek napja lesz. A kedd egy különleges téma körül forog, ami nem más, mint a fenntarthatóság: Sustainable Office Day a Future of Work Areal-ban és fenntarthatósági nap a Conzoom Solutions Akadémián. Ezen felül a vásárhármas akár egész évben is szolgálhat üzleti platformként: a honlap kiállító-kereső funkciója, a Conzoom Solutions és az Nmedia mind folyamatosan elérhetőek. Kéthavonta pedig a Digital Academy várja az ágazat képviselőit szerte a világból, hogy az aktuális témákat elsőkézből ismerhessék meg.
Christmasworld 2025: Középpontban az ünnepi világítás, és a látványos, nagyméretű dekorációk

A Christmasworld 2025-ben is vitathatatlanul az elsőszámú globális platformja a szezonális és ünnepi dekorációknak. Itt ismét jelen lesznek olyan neves kiállítók, mint a Decostar, az Edelman, a Goodwill, a Hoff, az Inge's Christmas Decor, a Kaemingk, a Koopman International és a Wurm. A tömegeket vonzó Decoration Unlimited 2025-ben „Precious Moments“ mottóval érkezik. A különbemutatón Rudi Tuinman és Pascal Koeleman (2dezign) a résztvevő kiállítók termékeiből hoz létre átfogó, érzelmekre ható kiállítást.

A pasztell árnyalatok, az arany és az orgona dominálnak majd – a „Seasonal decoration at its best “– alapelvnek megfelelően, különös tekintettel az egész éves szezonális dekorációra.
A Christmasworld 2025 kiemelt figyelmet fordít a látványos termékelhelyezésre és világításra a „Christmasworld Take Off 2025” kezdeményezés révén, három vezető német és európai iparági szövetséggel együttműködve.
Pénteken, a vásár első napján, Matthew Brown, a RETHINK Top Retail szakembere és az Echochamber alapítója és tulajdonosa tart egy vezetett túrát és egy szakmai előadást. Ez lehetőséget ad arra, hogy a legújabb trendeket tapasztalják meg az ünnepi világítás terén és bővítsék szakmai kapcsolataikat. A célcsoportok ezen a területen a kereskedelem, valamint a bevásárlóközpontok, a városok, a dekorációs ügynökségek, a repülőterek, a vidámparkok, a nagyobb szálloda- és étteremláncok, illetve az outlet centerek.

A Creativeworld 2025 legfontosabb eseményei

A Creativeworld is tovább erősíti pozícióját, mint a hobbi, kézműves és DIY nemzetközi B2B iparági találkozóhelye, és további üzleti kapcsolatépítési lehetőségeket kínál a szakembereknek. Olyan erős márkák részvétele, mint a Brother International, aColart, a Marabu, a Rayher, a Rico Design vagy a Staedtler illusztrálja a vásár vezető szerepét a DIY közösségben. A díjátadók napján, pénteken egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri adja át a Creative Impulse Awardot, a neves iparági Oscar-díjat, hiszen 2025 a globális kapcsolatépítés éve. A vezető vásárok betekintést nyújtottak a 2025-ös trendekbe is.

Következő vásáridőpont:
Az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld továbbra is egy időben kerül megrendezésre a frankfurti kiállítási központban.
Ambiente/Christmasworld: 2025. február 7-10.
ÚJ: Creativeworld: 2025. február 7-10.

www.messefrankfurt.com

Magyarországi képviselet:
BD-Expo Kft. Seregi Katalin
Tel.: 1/346-0273
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.messefrankfurt.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Az ITB Berlin pályázatot hirdet innovációs megoldások beadására

Az ITB Berlin pályázatot hirdet innovációs megoldások beadására

More details
Tokaj Wine Congress, 2024. október 27-30.

Tokaj Wine Congress, 2024. október 27-30.

More details
Ambiente, Christmasworld és Creativeworld, 2025. február 7-10.

Ambiente, Christmasworld és Creativeworld, 2025. február 7-10.

More details
Jubileumi X. Országos Rajzfilmünnep, 2024. november 15-17.

Jubileumi X. Országos Rajzfilmünnep, 2024. november 15-17.

More details
Vagyon és pénz. Gyarapítva jó! - 2024. október 29.

Vagyon és pénz. Gyarapítva jó! - 2024. október 29.

More details
A Balatonra csábítja az üzleti utazókat a Mövenpick BalaLand

A Balatonra csábítja az üzleti utazókat a Mövenpick BalaLand

More details
’56 a szentendrei Skanzenben

’56 a szentendrei Skanzenben

More details
Zamárdiban nem lesz több Balaton Sound

Zamárdiban nem lesz több Balaton Sound

More details
Bordói Nagykóstoló, 2024. november 30.

Bordói Nagykóstoló, 2024. november 30.

More details