2022. december 4., vasárnap - Barbara, Borbála

Konferenciák

Reziliencia Konferencia - Jótékonysági, online program, 2022. október 6-9.

417

Az elmúlt éveinkben egy valami stabilan jelen volt: a bizonytalanság. Ez alapjaiban ingatja meg az olyan természetes emberi szükségleteinket, mint a biztonság, a kiszámíthatóság vagy a kontroll iránti igényünk. Az erőforrásaink vészesen megfogyatkoztak. Mit tehetünk azért, hogy könnyebben éljük meg a kialakult helyzetet? Hogyan csökkenthetjük a szinte állandósult stresszt és szorongást? Mi is az a reziliencia és miért elengedhetetlen manapság?

Hogyan alkalmazkodjunk új helyzetekhez, új kihívásokhoz? Hogyan lehet a rezilienciaépítést a párkapcsolatban, családban vagy a munkahelyen gyakorolni? Hogyan kapcsolódik a reziliencia a meditációhoz, a kommunikációhoz vagy épp a szexualitáshoz? Többek között ezeket a kérdéseket járják körbe a konferencia előadói.

A konferencia előadói:
Dr. Edith Eva Eger, Dr. Rick Hanson, Kim John Payne, Prof. Dr. Gyarmathy Éva, Dr. habil. F. Lassú Zsuzsa, Dr. habil. Fodor Szilvia, Dr. Domján Mihály, Dr. Kádár Annamária, Dr. Kulja András, Dr. Orosz Róbert, Dr. Pető Csilla, Dr. Piczkó K atalin, Dr. Szondy Máté, Dr. Vida Ágnes, dr. Vizin Anita, Asiama Evelyn, Bajzáth Sándor, Balatoni József, Benke Vali Leria, Cserháti-Herold Janka, Erdőssy Gellért, Fazekas Éva, Fazekas Gábor, Ferenczi Beáta, Frankó Betta, Fuller Bianka, Gerhát Réka, Gottschall Eszter, Hartung Attila, Jakobovits Kitti, Kis-Tamás Loránd, Knapek Éva, Kozma-Vízkeleti Dániel, Kónya Beáta, Krajcsó Nelli, Nagy Gitta, Pál Kata Dorottya, Pető Dorina, Pongor Ágnes, Rambala Éva, Sas Eszter Krisztina, Sárosdi Virág, Szamosi Judit, Tari Annamária, Tóth Balázs, Vadas János, Wertán Sára.


Célközönség:

A rendezvény azoknak szól, akiknek célja önmaguk mélyebb megismerése, és kíváncsiak arra, hogyan alkalmazhatják mentális erőforrásaikat egy kiegyensúlyozottabb élet érdekében.
Konferenciánk célja a társadalmunk mentális jóllétének megtámogatása, s ennek érdekében széles témarepertoárral öngondoskodás és önismeret; párkapcsolati, családi és munkahelyi reziliencia; krízisek és katasztrófahelyzetek kezelése készülünk.

A konferencia időpontja: 2022. október 06-09.
A konferencia helyszíne: online felület.

A részvétel díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött!
A konferencia hivatalos honlapja, regisztráció:  https://konferencia.megoldaskozpont.com/A Megoldásközpont Magazin és Közösség


A Megoldásközpont csapata egy olyan önkéntes szakmai-baráti társaság, amely:

serkentő, inspiráló tartalmakat alkot az önismereti útra, a fejlődési szemléletmódra, a pozitív pszichológiára nyitottaknak;

támogató közösséget teremt, valamint;

megoldásfókuszú, jótékonysági rendezvényeket szervez a fejlődni vágyóknak.


Legfőbb célunk a társadalom mentális egészségének megőrzése, támogatása a betegségek megelőzése.


Edukáció: hiteles szakmai tartalmak közérthető formában való feldolgozása és népszerűsítése; a pszichológia tudományával és gyakorlatával szembeni prekoncepciók finomítása.

Mentális egészségtudatosság előmozdítása: társadalmi és egyéni szemléletformálás az egészségmegőrzést illetően a mentális és lelki jóllét egészségtudatosságba integrálása; az önismereti munka és szakemberrel való együttműködés fontosságára való érzékenyítés; a lelki egészség megőrzési lehetőségeinek ismertetése közérthető formában.

A pozitív pszichológiai szemléletmód erősítése: a szubjektív jóllét és mentális egészség fenntartásának támogatása a hétköznapokban, önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatok megosztásával.

I Forrás: konferencia.megoldaskozpont.com

 
Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tartalom galéria

Hírfigyelés

Hírfigyelés

More details
Balatoni korcsolyapályák a 2022/2023-as szezonban

Balatoni korcsolyapályák a 2022/2023-as szezonban

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ezek az Év Kutyabarát Helyei

Ezek az Év Kutyabarát Helyei

More details
Visszatért a pozsonyi karácsonyi vásár

Visszatért a pozsonyi karácsonyi vásár

More details
Jelentős könnyítés jön a repülőtereken

Jelentős könnyítés jön a repülőtereken

More details
Karácsonyi csillagkunyhó nyílt a pesti Broadway-n

Karácsonyi csillagkunyhó nyílt a pesti Broadway-n

More details
A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

A hazai pénzügy legmeghatározóbb női szereplőit díjazták

More details
Nagy érdeklődés kísérte az első Travel Agency Dayt a BGE-n

Nagy érdeklődés kísérte az első Travel Agency Dayt a BGE-n

More details