Nyomtatás

Vallettai barokk fesztivál, 2022. január. 14 - 29.

642

A Vallettai Barokk Fesztivál Európa egyik legrangosabb fesztiválja, amely a XVII. és XVIII. század eleji eklektikus zenei programjáról ismert.

Jövőre a fesztivál tízéves fennállását ünnepli, a jubileumi program 2022. január 14. és 29. között 36 koncertet tartalmaz 18 különböző helyszínen Máltán.

Kenneth Zammit Tabona, a Vallettai Barokk Fesztivál művészeti igazgatója elmondta, bár a barokk zene kezdetben nem volt annyira népszerű és központi jelentőségű a helyi közönség körében, a fesztivál fokozatosan felvirágzott, és ma már rengeteg hazai és külföldi mecénást vonz.

A program számos előadást tartalmaz, többek között Händel vízzenéjét, Vivaldi Négy évszakát orgonára, Prelúdiumokat és Moogokat az Art of Moogtól, valamint Händel Aci, Galatea és Polifemo című operáját.

A fesztiválon fellép a Valletta Baroque Ensemble és a Monteverdi is.
A Vallettai Barokk Fesztiválról további információk a vallettabaroquefestival.mt oldalon találhatók.

| Forrás: turizmusonline.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek