2024. február 25., vasárnap - Géza

Hírek

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyerte a XXV. jubileumi Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat Szálloda kategória díját

455

A Matild Palota épületének rekonstrukciója a Szálloda kategóriában első díjat, az összesített pályázatban második díjat és a Legjobb projektek között a pályázók szavazata alapján harmadik díjat nyert. Ezzel a szálloda megnyerte a jogot, hogy a verseny nemzetközi fordulóján is részt vehessen és képviselhesse hazánkat a A világ legnagyobb ingatlanszakmai szövetsége, az 1951-ben alakult, párizsi székhelyű FIABCI magyar tagozata idén huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, mely egy, a szakmai szempontokat maximálisan figyelembe vevő ingatlanfejlesztési verseny.

Idén az öt kontinens szinte minden országából érkeztek nevezések a különleges jubileumi alkalomra, a pályázatok elbírálását pedig magyar és meghívott külföldi szakemberekből álló zsűri végezte.

A Matild Palota legutóbbi és legátfogóbb műemlékvédelmi és felújítási folyamata 2017-ben indult Dajka Péter és Dr. Puhl Antal építészek tervei alapján. Négy évbe telt, mire az épületet teljesen, eredeti pompájában helyreállították, hogy 2021-ben a magyar főváros egyik építészeti gyöngyszemeként térhessen vissza. Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk épületben a szálloda részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált, valamint a The Duchess, a látványos kilátással rendelkező rooftop bár is. A Matild Café & Cabaret néven újjászületett egykori Belvárosi Kávéház pedig kulturális és gasztronómiai rendezvények kiemelkedő helyszíneként kínál friss és ragyogó élményeket a helyi és külföldi közönségnek.

A Déli Klotild-palota fejlesztésének célja az volt, hogy a patinás, jelentős történelmi jelentőségű épületet ötcsillagos szállodává alakítsák át, ezáltal megőrizve gazdag örökségét és biztosítva annak hosszútávú és célszerű fennmaradását. Az építészeti cél nemcsak a védett belső műemléki terek, az eredeti közlekedőrendszer és az épület térszerkesztési logikájának megtartása volt, hanem az is, hogy ezeket az épület előnyére is formálják. A kiemelt védett terek, mint a kávéház, a lépcsőházak, a homlokzat nem csupán „múzeumként” maradjanak meg, hanem az eredeti funkció szerint töltődjenek meg élettel, hogy a hotelépület szerves, elválaszthatatlan részét képezzék. Az épület aktív és passzív elemeinek tervezésénél kifejezetten a környezettudatosságot helyezték előtérbe. A cél az energiafelhasználás minimalizálása volt, miközben a lehető legnagyobb figyelmet fordították a történelmi környezetre. A felújításnak városfejlesztési hatása is volt, hiszen a korábban átjáró utcaként funkcionáló Duna utca a vendéglátó teraszok kialakítása révén megtelt élettel és a jelentős gyalogos forgalmú, turisták által kedvelt Váci utcára is valódi kirakatok nyíltak.

„Jelentős munkát fektettünk a palota történelmi felújítási projektjébe, és a végeredmény valóban figyelemre méltó. Nincs olyan nap, hogy ne csodálkoznánk rá még mindig egy-egy részletre, hangulatra, amikor a szállodában járunk-kelünk. A történelem itt maradt velünk a falak között és biztos útmutatást ad nekünk a jövőre nézve. Minden nap azon dolgozunk, hogy egy olyan jövőt építsünk a szállodának és ezzel együtt magának a Matild Palotának is, melyre néhány évtized múlva visszatekintve ugyanolyan büszkék lehetünk, mint elődeink voltak a saját munkájukra” - mondta Selim Ölmez, a Matild Palace szállodaigazgatója a rangos elismerés átvételekor.

 


Korábbi elismerések:

2021 - Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design verseny - Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategórianyertes.

2022 - Építőipari Mesterdíj Alapítvány díjának, az Építőipari Nívódíjnak nyertese

2022 - Klasszis TopDesign 2022 szakmai verseny - Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye és az év Klasszis TopDesign vendégszobája. Az év Klasszis TopDesign kávézója pedig a Matild Café & Cabaret

2023 - International Property Awards díjátadó - 6 díjjal lett gazdagabb a palota - A hotel konferencia termein, lakosztályain és fürdőszobáin felül a Spago by Wolfgang Puck Budapest étterem és a The Duchess rooftop bár enteriőrjét is elismeréssel tüntették ki.

2023 - Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz – Legjobb ötcsillagos luxusszálloda szálloda

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Február 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Tartalom galéria

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

More details
Idegenvezetők Világnapja, 2024-ben február 21-25.

Idegenvezetők Világnapja, 2024-ben február 21-25.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
A csapatépítés legújabb generációja: minőségi társasjátékszalon nyílt a belvárosban

A csapatépítés legújabb generációja: minőségi társasjátékszalon nyílt a belvárosban

More details
Magyar siker a bahreini Forma 1-en

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

More details
Ünnepi hangulatban: 50. INHORGENTA München

Ünnepi hangulatban: 50. INHORGENTA München

More details
Magyarország a MIPIM-en – 2024. március 12-15.

Magyarország a MIPIM-en – 2024. március 12-15.

More details
Szakmai tanfolyamok fiataloknak: Hogyan válassz megfelelő karrierutat - tippek a Jooble-től

Szakmai tanfolyamok fiataloknak: Hogyan válassz megfelelő karrierutat - tippek a Jooble-től

More details
4 Helyszín Konyhabútor Kiállítás, 2024. február 23-25.

4 Helyszín Konyhabútor Kiállítás, 2024. február 23-25.

More details