2023. október 3., kedd - Helga

Hírek

TOP 50 marketing- és PR-szakember: itt vannak a rangsorok

631

Kétszer 50-es toplistán mutatta be a Marketing&Média kommunikációs szaklap a legsikeresebb magyarországi kommunikációs szakembereket. A nyolcadik alkalommal elkészült marketinges rangsor élén ismét Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója végzett. Az idén debütált PR-szakemberek top 50-es listájának első helyére a zsűri értékelése alapján Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került.

Kibővített, kétszer 50-es rangsorban mutatta be idén a Marketing&Média kommunikációs szaklap Magyarország legsikeresebb kommunikációs döntéshozóit, szakembereit. A 2023-ban nyolcadik alkalommal összeállított „TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók” listája mellett ugyanis elkészítette az 50 legsikeresebb PR- és kommunikációs szakember rangsorát is, szintén szakértői zsűri közreműködésével. Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője a PR-szakemberek 50-es toplistájának kapcsán kiemelte: a szakmában sokan hiányoltak egy olyan önálló ragsort, amely megjeleníti a PR-t, és így megfelelő súlyt ad ennek a kommunikációs szakterületnek is.

TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Szabó Béla Attila

Magyar Telekom

2.

Bánhegyi Zsófia

Szerencsejáték Zrt.

3.

Mérő Ádám

Coca-Cola

4.

Juhász Péter Tibor

Vodafone, Digi

5.

Kovács András Péter

Magyar Telekom

6.

Horváth Magyary Voljč Nóra

K&H

7.

Nagy Zoltán Péter

OTP

8.

Blaumann Debóra

Erste

9.

Pantl Péter

Mol

10.

Dolezsai Gergely

Yettel

Forrás: Marketing&Média

A legsikeresebb marketing-kommunikációs vezetők rangsorát a szakmai szervezetek elnökeiből és a piac meghatározó ügynökségeinek vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze, a Magyar Marketing Szövetséggel szakmai partnerségben.

A marketingguruk toplistájának élére zsinórban negyedik alkalommal idén is Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója került. Második helyezett Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója, a dobogó harmadik fokára pedig Mérő Ádámot, a Coca-Cola consumer & shopper connection igazgatója állhatott a zsűri döntése alapján. Negyedik helyezett Juhász Péter Tibor, a Vodafone és Digi márkamenedzsere, ötödik pedig Kovács András Péter, a Magyar Telekom szegmenskommunikációs vezetője lett. A rangsorban őket Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Blaumann Debóra, az Erste Bank marketing- és PR-vezetője követik. A top 50-es lista kilencedik helyére Pantl Péter a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került, tizedik pedig Dolezsai Gergely, a Yettel Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója lett. A teljes top 50-es listán az előző évhez képest a marketingkommunikációs szakemberek kicsivel több mint a harmada cserélődött, ami megfelel az eddigi évek átlagának.

TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakember

A Marketing & Média új rangsorában a PR és kommunikációs ügynökségek, valamint a vállalati oldal szakemberei is szerepelnek. A PR- és kommunikációs szakemberek 50-es toplistáját a médiapiac meghatározó vezetői, főszerkesztők, szakértők és szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri szavazatai alapján állították össze. Szakmai partner a Magyar PR Szövetség, a megjelenés támogatója pedig a Magyar Marketing Szövetség. A zsűrizés szempontja ennél a listánál is, hogy az adott szakember mennyire eredményes, sikeres a saját területén, mennyire számít véleményvezérnek, és hogyan változott a befolyása, elismertsége az utóbbi egy évben.

TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakemberek

(Első tíz helyezett)

Helyezés

Név

Cég / Médium

1.

Pantl Péter

Mol

2.

Horváth Magyary  Voljč Nóra

K&H

3.

Balatoni Zsófia

Uniomedia

4.

Gáspár Bence

OTP

5.

Bánhegyi Zsófia

Szerencsejáték Zrt.

6.

Kutas István

MBH

7.

Szinai Ádám

CIB Bank

8.

Holló Márta

Magyar Telekom

9.

Beke Zsuzsa

Richter Gedeon

10.

Balaton Anita

FleishmanHillard Café

Forrás: Marketing&Média

Az idén először elkészített toplista élére Pantl Péter, a Mol Csoport kommunikációs igazgatója került. A dobogó második fokára Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója állhatott fel, a harmadik helyre pedig egy ügynökségi szakembert, Balatoni Zsófiát, az Uniomedia társalapító-ügyvezetőjét választotta a zsűri. Negyedik Gáspár Bence lett, az OTP Bank kommunikációs vezetője, ötödik pedig Bánhegyi Zsófia a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi igazgatója. A PR-kommunikációs szakemberek toplistájának hatodik helyére Kutas István került, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója, akit Szinai Ádám, a CIB Bank marketingkommunikációs és PR-vezetője követ a hetedik helyen. Nyolcadik Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, kilencedik Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon PR- és kormányzati kapcsolatok vezetője, a lista tizedik helyezettje pedig Balaton Anita, a FleishmanHillard Café ügyvezető igazgatója. Érdekesség, hogy a PR-szakembereket tartalmazó listán az ötvenes rangsor jóval több mint felét a hölgyek teszik ki, egész pontosan huszonkilencen szerepelnek.

A Marketing&Média sikeres marketinges- és PR-szakembereket tartalmazó teljes rangsora megtekinthető a kommunikációs szaklap legfrissebb, 2023. szeptemberi számában.

Marketing&Média „Top 50 Marketingvezető és Top 50 PR/kommunikációs szakember” listájáról

A Marketing&Media kommunikációs szaklap 2016 óta állítja össze a TOP 50 legsikeresebb marketingkommunikációs döntéshozók rangsorát. A Magyar Marketing Szövetséggel együttműködésben minden évben a Marketing Summiton mutatják be, hogy kik Magyarország TOP marketingvezetői. A rangsor a szakmai szervezetek elnökeiből és a piac meghatározó ügynökségeinek vezetőiből álló zsűri szavazatai alapján áll össze.

A Marketing&Media szaklap idén első alkalommal állította össze a TOP 50 legsikeresebb PR/kommunikációs szakemberek rangsorát. A lista összeállításában szakmai partner a Magyar PR Szövetség, a megjelenés támogatója a Magyar Marketing Szövetség. A rangsor a médiapiac meghatározó vezetői, főszerkesztők, szakértők és a szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri szavazatai alapján áll össze. A rangsorban szerepelnek a PR és kommunikációs ügynökségek, és a vállalati oldal PR és kommunikációs szakemberei is.

A zsűrizés szempontja, hogy az adott szakember mennyire eredményes, sikeres a saját területén, mennyire számít véleményvezérnek, és hogyan változott a befolyása, elismertsége az utóbbi évben.

www.mmonline.hu | http://www.facebook.com/mmonline.marketingmedia

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Október 2023 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Tartalom galéria

Budapesten fut a város, az ország, a világ – 38. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

Budapesten fut a város, az ország, a világ – 38. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

More details
Adó- és pénzgazdálkodás - Minden forint számít! 2023. november 2.

Adó- és pénzgazdálkodás - Minden forint számít! 2023. november 2.

More details
Ezrek követik a sommelier-influenszert

Ezrek követik a sommelier-influenszert

More details
MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti kiállítás, 2023.szeptember 23. - október 5.

MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti kiállítás, 2023.szeptember 23. - október 5.

More details
Katonai logisztikai bemutatónap – MH ARB - 2023. október 17.

Katonai logisztikai bemutatónap – MH ARB - 2023. október 17.

More details
MEDICA / COMPAMED Düsseldorf, 2023. november 13-16.

MEDICA / COMPAMED Düsseldorf, 2023. november 13-16.

More details
A KözútVilág Expo konferencia és kiállítás, 2023. október 5.

A KözútVilág Expo konferencia és kiállítás, 2023. október 5.

More details
Nosztalgiajáratok egész sorát indítja ősszel a Volánbusz

Nosztalgiajáratok egész sorát indítja ősszel a Volánbusz

More details
Csabai Kolbászfesztivál, 2023. október 19–22.

Csabai Kolbászfesztivál, 2023. október 19–22.

More details