2024. július 14., vasárnap - őrs

Hírek

Találd meg az ideális tábort gyermekednek!

442

Közeleg a szünidő, itt az ideje elkezdeni a tábor keresést gyermekünknek! De vajon hol fejlődhetne igazán kreatív és élményteli módon?  Ahogy elkezdődik a tavasz, már sok szülőnek kattogni kezd az agya azon, hogy mit is csinál majd a gyerekkel a nyári szünetben? Nyilván nem szeretnénk, hogy az internet bugyraiban elmerülve több órán keresztül ki se dugja az orrát a szobából. Sokkal jobb lenne, ha értelmes, örömteli elfoglaltság közben még tanulna is. Ez a három jellemző viszont ritkán jön össze, hiszen nehéz rávenni a gyereket arra, hogy nyáron kreatívan, hasznosan töltse az idejét. A szülő pedig nehezen talál olyan tábor megoldást, amely teljesítené a gyerek kívánságait is.

Magyarországon komoly hagyománya van a táborozásnak. Nem csoda, hiszen nagyon fontos szerepe van a gyerekek szociális érzékének fejlesztésében, és ezáltal növekszik az önbizalmuk és alkalmazkodóképességük is – ezt támasztja alá számos kutatás. Ha viszont ezen képességek fejlődése mellett a jövőtálló ismeretek megszerzése is fontos kritérium nekünk szülőként, akkor érdemes a digitális tudásukat is fejlesztő táborokat is megnéznünk.

Sok szülő gondolja úgy, hogy a gyerekeknek nyáron pihenni kell, és nem feltétlenül új ismereteket szerezni a fárasztó iskolaév után. Érdemes azonban ezt újra átgondolni, és a szünidei táborokat is felhasználni gyerekünk tudásának játékos fejlesztéséhez. Számos kutatás igazolja sajnos, hogy a sok kütyüzés ellenére a gyerekek nagy lemaradásban vannak a digitális ismeretek terén és ezek a készségek elengedhetetlenek lesznek számukra a sikeres jövőjükhöz. A gyerekeket egyébként is ezek az izgalmas digitális témák érdeklik, miért ne szerezhetnének ezen a területen komoly előnyt a nyáron?

Már hazánkba is begyűrűzni látszik az a nemzetközi trend, amelynek keretében a szülők egyre inkább a kreativitást fejlesztő, digitális időtöltést keresik gyereküknek a szünidőre. Az elmúlt években ezért növekedett a digitális tudást kínáló táborszervezők száma is a hazai piacon. A végeredmény szempontjából azonban nagyon nem mindegy, hogy melyik táboroztatóhoz íratjuk be gyermekünket. Sok olyan cég van, amely évente csak párszor szervez táborokat, nekik sokkal kisebb a tapasztalatuk a gyerekekkel és kevésbé felkészültek a velük kapcsolatos, hirtelen felmerülő problémák megoldására is. Vannak olyanok is, akik műkedvelő amatőrként hobbiból tartanak digitális témakörökben gyerektáborokat. Az ilyen szervezők általában az ingyenesen elérhető tananyagokat tanítják, nincs mögöttük komoly pedagógiai tapasztalat és jól bevált tudás átadási módszertan sem. Ha biztosak akarunk lenni benne, hogy gyermekünk tapasztalt gyerektábor szervezőnél igazi digitális tudást tud elsajátítani, szakértők által folyamatosan fejlesztett játékos pedagógiai módszertannal, akkor érdemes a témakörben a legnagyobb és legtapasztaltabb szolgáltatóhoz fordulnunk.

A Logiscool már 9 éve Magyarország legnagyobb táboroztatójaként, olyan menő digitális ismereteket adó táborokat tart 6-18 éveseknek 30+ helyszínen és online, amelyeket sok ezer gyermek szeret. A visszamérések szerint 98%-os mind a szülők, mind a gyermekek elégedettsége és sok a visszajáró család is. A passzívan képernyők előtt töltött időt a Logiscool élményalapú módszerével aktív, kreatív, hasznos digitális tudást adó időtöltéssé alakíthatjuk gyerekünk számára egy nagyon jó közösségben, színvonalas szabadidős programokkal.

A Logiscool oldalán (https://www.logiscool.com/hu/programs/camps) több, mint 30 féle izgalmas téma közül választhatnak szülők és gyerekek a Minecraft, Roblox, robotika, programozás és a kreatív digitális alkotás (fotó, video, webszerkesztés, digitális grafika, játékfejlesztés) világából. Idén pedig 3 újdonsággal is jelentkeznek: Kreatív felfedezőtábor 9-11 éveseknek, Gaming felfedezőtábor 9-11 éveseknek és Junior felfedezőtábor 7-9 éveseknek. Ezekben a különleges táborokban nincs két egyforma nap. Bár van napirend, de minden nap más témával foglalkoznak a gyerekek, nem csak egy területet ismerhetnek és szerethetnek meg.

A Logiscool táborok igazi kalandot és az ideális megoldást jelentik a gyerekek számára a szünidő örömteli és hasznos eltöltésére. Az újonnan szerzett menő tudás pedig maradandó élményt és magabiztosságot ad a gyerekeknek a jövőben.

További információ és jelentkezés: https://www.logiscool.com/hu/programs/camps

 


A Logiscool Élményalapú Programozó Iskolahálózatról
A Logiscoolt kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel elérhetővé tegyék a diákok számára. Speciális tananyaggal, saját fejlesztésű oktatási platformmal, a MyLogiscool szórakoztatóan tanító közösségi oldal segítségével, játékos formában, egyetemista oktatók, inspiráló környezetben tanítják programozni a gyerekeket és fejlesztik digitális készségeiket. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Ma már világszerte 5 földrészen vannak iskoláik, ahol a magyar módszert használják. Az egymásra épülő, kezdő és haladó programozó kurzusokat, digitális és programozó nyári táborokat és kreatív workshopokat a 6-18 éves korosztálynak ajánlják.


I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details
2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

More details
Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details
Aratóünnep, 2024. július 13.

Aratóünnep, 2024. július 13.

More details
Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

More details
Álláskeresés nyáron?

Álláskeresés nyáron?

More details
Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

More details