2024. március 28., csütörtök - Gedeon

Hírek

Már kifejezetten alacsony nőknek is létezik karácsonyi kollekció

728

anácsok: Erre figyelj alacsony nőként az ünnepekkor! Létezik egy szakkifejezés a divatban arra, ha valaki alacsony. Ez a „petite”, ami egy francia eredetű szó, jelentése nem más, mint az, hogy kicsi, pici. A petite (pötit) női alkat az átlagostól kisebb magassággal és arányokkal párosul, de mit nevezünk átlagosnak? A divatban a választóvonal a 162 cm-nél van meghúzva. Aki ilyen, vagy ez alatti magassággal rendelkezik, őket nevezzük alacsonynak. A napokban kifejezetten „petite” nőkre tervezett karácsonyi kollekciót mutatott be egy magyar divatmárka.

Fellelhető egy hazai ruhamárka, melyet ugyanez a név inspirált, ez a Petite Anita Janik. Napjainkban a hazai divatvilág status quo-ját formáló feltörekvő márka idén karácsonyra egy különleges kollekcióval rukkolt elő. A rájuk jellemző rendhagyó módon exkluzív különszámként debütáltak december 8-án egy budapesti showroom divatbemutatóján.

Janik Anita évtizedeken át nem talált olyan, a magasságára szabott nőies ruhákat, amelyekre vágyott. Ha mégis, akkor az első útja azonnal a varrónőhöz vezetett, hogy vegye be, vagy vágja el. Ezek a tapasztalatok vitték abba az irányba a divat világában évekig folytatott tanulmányai után, hogy megalkossa a Petite Anita Janik márkát. Az alapítók célja, hogy a petite size nők is viselhessenek adottságaikra szabott nőies ruhákat.

Nem kell kompromisszumot kötni a gyerekosztállyal

„Attól, hogy valaki alacsony még nem jelenti azt, hogy egy életen át kompromisszumot kellene kötnie a gyerekosztállyal. A petite size nők is szeretnek csinosan, nőiesen öltözni. Éppen ezért legyen szó ünnepi, vagy hétköznapi megjelenésről, néhány alapszabályt érdemes betartani. A tudatosan öltözködő nők tudják, hogy mi áll jól a testalkatukhoz, színtípusukhoz és a magasságukhoz, és azt is, hogy mi előnytelen. Az alacsony nők közül sokaknak előnyösek: a magasított, vagy normál derekú nadrágok és A-vonalú szoknyák, ahogyan az apró minták is, de a hatalmas minták már nem, mert az összenyom. Jól áll a hosszanti csíkozás, a V kivágású felsők, ruhák és persze a magassarkú, minden mennyiségben” – adja a tanácsot a 155 cm magas Janik Anita, petite szakértő.

Love the petite – Szeresd a picit 

A szeretet ünnepéhez közeledve a márka egy új filozófiát is megfogalmazott: „Love the Petite”, azaz „Szeresd a Picit”. „Ennek az üzenetnek többszörös jelentése van. Utal arra, hogy az alacsony nők fogadják el magukat, utal arra is, hogy a magas emberek is fogadják el az alacsonyabbakat, és a szeretet ünnepéhez közeledve különleges hangsúllyal bír a „szeresd a picit” felhívás” – fűzte hozzá Dajkó György társalapító.

Exkluzív különszámként mutatta be ünnepi darabjait a magyar divatmárka

Az innovatív gondolkodású alapítók karácsonyi kollekciója sajátos módon debütált. December 8-án a B72 stúdióban egy több tervezőből álló kollaboráció eredményeként létrejött Trunk Show divatbemutatót tartottak. Ezen az estén a kreációk bemutatása közben tehetséges előadók csillogtatták meg tudásukat, valamint a designerek értékes tombola felajánlásai találhattak gazdára. A kifinomult közönséget a show kellős közepén lenyűgözve mutatkoztak be a Petite Anita Janik alacsony nőkre tervezett karácsonyi kreációi.

„Egy divatbemutató mindig izgalmas kihívás, hisz ilyenkor jöhetnek a merészebb, szokatlanabb megoldások. Ez még több ötletelést, kísérletezést igényel, viszont fejleszt is minket. Éppen ezért megtisztelő volt a megkeresés erre a kollaborációra, ahol mindenki hozzá tudott tenni a másik márkájához. Nyitottak vagyunk a jó, közös projektekre és egyre több megkeresést kapunk. Különösen keressük a nem megszokott együttműködések lehetőségét is, ami képes felhívni olyan ügyekre a figyelmet, ami több elismerést érdemel” – mondja a kollaboriációkért felelős Dajkó György.

„Nagyon menő, hogy ti kifejezetten alacsony nőknek terveztek ruhákat. Vannak olyanok, akik magasakra, mások plus size-ra és ilyen, hogy alacsony nincs – ezt már Tóth Helga főszervező mondja, majd folytatja – Azért hívtalak meg benneteket, mert egyediek vagytok, és ilyen nincs, mint ti és mi egy befogadó közösség vagyunk. Magyarországon nem elterjedtek a saját helyszínen tartott showroom show-k. Nekünk ez az egyik különlegességünk és ebbe jól beilletek. Ezek a gálák itt olyanok, mint egy nagy családi ünnep, amit mindenki izgatottan vár” – meséli a rendezvény szervezője.

A Petite Anita Janik márkának ez volt a második divatshow szereplése. A legjobb folytatás a nemrégiben aratott siker után. Az első megmérettetésen a közönségdíjas márka alapítói először vittek hazánkban alacsony modelleket rájuk tervezett kollekcióban kifutóra. Ilyen korábban nem volt. Így ezzel a magyar divatszakma nagykönyvébe méltán írták be nevüket.

„Az első exkluzív karácsonyi kollekcióban 3+1 ruhát mutattunk most be. A különbség a többiekhez képest, akik hét ruhát mutattak be: Anita rendbontó módon a B72 falai között először bemutatkozó petite modellekkel együtt felvonulva maga is bemutatott egy saját tervezésű izgalmas ünnepi ruhát. Így színesítve a fergeteges gálát” – nyilatkozta Dajkó György a petite.hu-tól.

Ragyogás és csillogás jellemzi az új kollekciót

A Petite Anita Janik karácsonyi ruháinak a különlegessége, hogy a korábbi darabokhoz képest a ragyogás és a csillogás jellemezte. Ezzel együtt olyan színek és anyagok bukkantak fel benne, ami az ünnepre jellemző.

„Megjelent a fenyőzöld, az ünnepi piros, a pompázó arany, de bemutatkozott egy izgalmas kis fekete ruha is, amit gyönyörű kövek ékítettek. A megalkotás során a koncepció az volt, hogy aki ránéz, annak rögtön az ünnep jusson eszébe, a karácsony egyedisége és varázslatossága” – tette hozzá Janik Anita közönségdíjas tervező.

A divatbemutató gálára minden tervező meghívott a VIP vásárlói közül néhányat, megköszönve ezzel, hogy életben tartják a márkát. A B72-ben – a bemutatót követő két napban – egy pop-up vette kezdetét. Így mindenki meg is vásárolhatta a kiszemelt ruhákat, táskákat, kiegészítőket. Az ellátogatóknak az ajándékok beszerzése mellett így nem kell még azon is gondolkozni, hogy mit vegyenek fel december 24-én este.

Fotók: Petite.hu / Veres Ildikó

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

Ezekben a szállodákban a legjobb aludni

More details
Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

Év Szállodája kategórianyertes lett a Thermal Hotel Visegrád

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details
Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

Új tárlattal startol a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, utoljára 40 éve volt ilyen kiállítás

More details
A vállalati rendezvények hasítottak legjobban a kommunikációs szektorban

A vállalati rendezvények hasítottak legjobban a kommunikációs szektorban

More details
Ezeket a borokat válaszd a húsvéti sonka mellé

Ezeket a borokat válaszd a húsvéti sonka mellé

More details
Ezek az előadások várnak a Z generáció eléréséről szóló workshopon

Ezek az előadások várnak a Z generáció eléréséről szóló workshopon

More details