2024. április 25., csütörtök - Márk

Hírek

A 25. Ecomondo minden idők legnagyobb nemzetközi rendezvénycsokra

606

Az Olasz Kiállítási Csoport körforgásos gazdasággal foglalkozó rendezvényén, melyet november 8. – 11. között tartanak a Rimini Expo Centerben – minden 6. rendezvényt az Európai Bizottság támogat.

Az Ecomondo 2022, a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Ecomondo minden idők legnagyobb nemzetközi rendezvénykoncentrációja. Mivel minden hatodik eseményen részt vesz az Európai Bizottság társrendezvénye vagy annak vezető vendégei, 94 konferencia kerül megrendezésre az olasz kiállítócsoport körforgásos gazdasági kiállításának négy napja alatt, amelyet november 8. és 11. között tartanak a Rimini Expo Centerben, a megújuló energiáknak szentelt Key Energy rendezvényhez kapcsolódóan.

Ezek közül 15 rendezvényt az Európai Bizottság szponzorál olyan ügynökségeken keresztül, mint az Európai Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA), az európai misszió A Soil Deal for Europe vagy a CINEA (Európai Éghajlat-, Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség).

A Brüsszellel fenntartott kapcsolatok fő témái: vízgazdálkodás, kék gazdaság, kutatás és innováció, finanszírozás és képzés, agrár-élelmiszeripar. A több mint 90 konferencia témái között szerepelnek még a körforgásos láncokat befolyásoló nemzeti reformprogramok jelenlegi helyzete, új textilipari stratégiák az újrahasznosítás érdekében.

A témák részletes listája:

A vízgazdálkodás és a vízminőség-javítás témában: “Digitalizáció és kiber-fizikai rendszerek a vízügyi intelligens városok és iparágak számára: demók és bemutatók”,
8-án, kedden 10 órától a Global Water Expo teremben, a D1 csarnokban, az Ecomondo Műszaki-tudományos Bizottsága, a Digital Water 2020 Synergy Group és az ICT 4 WATER, a Water Europe, az Európai Bizottság, az Università Politecnica delle Marche szervezésében. “Zéró szennyezett és körkörös víz”,
9-én, szerdán 14 órától a Global Water Expo teremben, D1 csarnok, az Ecomondo műszaki-tudományos bizottsága, az Istituto Superiore di Sanità, Legambiente, Università Politecnica delle Marche, Utilitalia szervezésében. A kék gazdaság szekcióban a Bizottság részt vesz a “Commit to the Mission Charter to contribute to a healthy “pollution free” MED” című rendezvényen,
szerdán, 9-én 14 órától a Diotallevi Room 2, South Hall, a CTS Ecomondo, BlueMed GSOs, Federchimica-PlasticsEurope Italia, Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR), CNR (Nemzeti Kutatási Tanács) szervezésében.

Kutatás és innováció

Szerda 9. “Green Assist – Az új tanácsadói kezdeményezés a beruházások zöldebbé tételére”, 9.30-10.45, Ravezzi terem 1, déli csarnok, az Európai Éghajlat-, Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA) és a “Klaszter találkozó: Az Európai Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) szervezésében, 14 órától, Ravezzi Room 1, South Hall, “Horizon 2020 és Horizon Europe projektek hozzájárulása az EU műanyag-stratégiájához”.

“Átmenet a szén-dioxid-semlegesség felé”, szerda 9-én 10 órától a Diotallevi terem 2. termében, Déli csarnok, az Ecomondo TSC szervezésében, a BNCT munkacsoporttal, OECD.  “Pitch session with EU funded projects with sustainable solutions”, szintén szerdán 15.30-tól a Mimosa teremben, B6 csarnok, az Ecomondo és a Key Energy TSC-k szervezésében, az Európai Bizottsággal közösen. “EU-finanszírozás zöld projekteknek – a lehetőségek világa”,
csütörtökön, 10-én 14 órától az Innovációs Arénában – Déli terem, az Ecomondo és a Key Energy TSC-k és az Európai Bizottság szervezésében.
Végül, 11-én, pénteken, “A körkörös gazdaság és a kék növekedés innovatív tapasztalatai a Nyugat-Balkánon”, 14 órától 18.15-ig a Diotallevi terem 2. termében, a Déli Csarnokban, az Ecomondo TSC szervezésében, az Interreg ADRION programmal és az APRE-vel (Európai Kutatásfejlesztési Ügynökség).

Finanszírozás, képzés és kommunikáció

“Blue skills and career for the European Green Deal”, 9-én, szerdán 11.15-től a Ravezzi Room 1 South Hallban, az Ecomondo TSC, az Oktatási Minisztérium és az Európai Bizottság szervezésében.

A szennyezett területek fenntartható rekultivációja és regenerálása

10-én, csütörtökön “A talaj egészségéért felelős államok – nemzetközi ülésszak” 10 órától a Diotallevi terem 2. déli csarnokában és a nemzeti ülésszak 14.30-tól 17.30-ig, az Ecomondo TSC és az európai misszió A Soil Deal for Europe, Re Soil Foundation szervezésében.

Mezőgazdaság, erdészet és bioalapú ipar

“Farm to Fork 2.0: regeneratív agrár-élelmiszeripari ellátási láncok, élelmezésbiztonság, gazdasági versenyképesség”, 10-én, csütörtökön 10 órától a Ravezzi terem 1. termében, a déli csarnokban, az Ecomondo műszaki tudományos bizottsága, a Federalimentare, a Confagricoltura és az ENEA (új technológiák, energia és fenntartható gazdasági fejlődés nemzeti ügynöksége) szervezésében.

Körforgásos gazdaság és értékláncok 

“A textilhulladékok megelőzése és a körforgásos textíliák: a városok és régiók szerepe és a regionális politikák lehetőségei”, 9-én, szerdán 16 órától, Diotallevi terem 1, déli csarnok. Majd “NRRP az építőipari ágazatban: csütörtökön 10 órától, Mimosa terem, B6 csarnok, az Ecomondo és a Key Energy TSC-k és a Green Building Council Italia szervezésében.

Találkozó a “SwitchMed Connect”-tel

November 9-én és 10-én az Ecomondo lesz a házigazdája a “SwitchMed Connect” elnevezésű, kétévente megrendezésre kerülő, az Európai Unió által finanszírozott rendezvénynek is, amely a körforgásos gazdasági megközelítéseket támogatja Algériában, Egyiptomban, Izraelben, Jordániában, Libanonban, Marokkóban, Palesztinában és Tunéziában , amely első alkalommal lesz Olaszországban a legfontosabb start-up vállalkozások, vállalkozók, ágazati szereplők, politikai és pénzügyi intézmények részvételével, azzal a céllal, hogy elősegítse és felgyorsítsa a fenntartható környezeti és társadalmi innovációra és termelési modellekre való átállást a Földközi-tenger déli részén.

A nemzetközi panel

A többi nemzetközi és nemzeti panel többek között az NRRP-alapok integrált vízrendszerre, a városi hulladékgazdálkodásra vagy az agrár-ökológiai átmenetre gyakorolt pozitív hatásával foglalkozik. Az első tanulmányok a kormány által tavaly júniusban elindított nemzeti műanyagstratégiáról szólnak. A zöld rendszerekbe való tényleges befektetés pénzügyi eszközei, elkerülve a zöldmosást. A körforgás a bontási, építési és autóiparban. A komposztálásról szóló 24. nemzeti konferencia. A tengerpartok és kikötők regenerálása. A textilhulladékra vonatkozó európai stratégia és a divatházak új üzleti modelljei. Az olasz gazdaság számára kritikus nyersanyagok, például a gumi jelenlegi helyzete. Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak újrahasznosítása és a csomagolás hatása.

A folyamatosan frissített program a következő címen érhető el >>>

I Forrás: greenfo.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

More details
Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

More details