2024. március 19., kedd - József

Hírek

Sikeres repülőrajtot vett egy magyar startup a jogi szolgáltatások piacán

835

A Hungarian Startup Report legutóbbi jelentése szerint a startupok 72%-a tervez új piacok felé nyitni, legtöbben a közép-kelet-európai régiót szemelték ki. Ha valamire, a startup világra elmondható, hogy a kihívásokkal teli gazdasági időszakokban nem esnek zavarba, sőt gyakran pont ilyenkor vezetik be a piacra ötleteiket. A jelenlegi üzleti környezet tehát kimondottan kedvezőnek mondható új vállalkozások születéséhez. Így gondolta ezt a szerzi.hu csapata is, amikor 2022-ben a jogi szolgáltatások piacára beléptek – értesült az OGH Hírügynökség.

 

Szerződésgenerátor és rapid online jogi tanácsadás, profi szakemberekkel a háttérben

Dokumentumminták helyett egy professzionális szerződés generátor

Mivel ma már kifejezett elvárássá vált, hogy minden ügyünket akár otthonról és egyszerűen intézhessük, a Szerzi.hu csapata létrehozott egy olyan online automatizált platformot és Appot, amelyben a jogszabályokkal folyamatosan aktualizált és érthető szerződéseket lehet gyorsan és hatékonyan generálni. A platformhoz csatlakozott ügyvédek kérésre átnézik a dokumentumokat, és gondoskodnak arról, hogy a felhasználó jogi akarata érvényesüljön a szerződésen keresztül – mutat rá a startup alap ötletére Kiss Szilvia ügyvezető igazgató.

A platformon elérhető szerződések hasonlítanak a klasszikus szerződés sablonokhoz, de ahelyett, hogy szerkeszthető PDF-ben a pontok kitöltésével vesződnénk, az oldal a kérdésekre adott válaszokból generálja a szerződést. Jelenleg az egyszerű adásvételi szerződéstől kezdve a megbízásokon át a végrendeletig a dokumentumok széles skáláján válogathat a felhasználó.

Egy reprezentatív, 1000 tranzakciót tartalmazó mintavétel alapján készített felmérés a Szerzi App működéséről kimutatta, hogy átlagosan 18 perc elegendő volt a felhasználóknak a regisztráció megkezdésétől a dokumentum legenerálásáig, illetve letöltéséig. Amennyiben online jogi tanácsadásra is szükség volt, az átlagosan 15 percet vett igénybe. A költségeket tekintve egy felhasználó átlagosan 9000 Ft-ot költött jogi problémája megoldására.

A felhasználók közel 50%-a lakásbérleti területen kért segítséget a Szerzi.hu-n. Ugyanakkor a KKV szektor is egyre gyakrabban veszi igénybe a platform szolgáltatásait megbízási, illetve vállalkozási szerződések területén (arányuk átlépte szeptemberben a 20%-ot). A COVID-19 járvány lenyomata lehet, hogy a magánokiratok között ez év júliusáig a végrendeletek vezettek.

A platformhoz csatlakozott ügyvédek is hasznosnak találják a rendszert, mivel számukra minden automatizálva van: nem kell könyvelniük semmit, a rendszer minden adminisztrációt megcsinál és a fontos eseményekről értesíti Őket.

Az őszi szezonban a lakásbérleti szerződések vitték a pálmát, a COVID-19 járvány alatt a végrendeletek száma meglepően magas volt. (Forrás: szerzi.hu)


Az őszi szezonban a lakásbérleti szerződések vitték a pálmát, a COVID-19 járvány alatt a végrendeletek száma meglepően magas volt. (Grafikon forrása: szerzi.hu)


Rapid vagy komplex jogi tanácsadás

A felhasználónak egy gombnyomással lehetősége van egy 20 perces, rapid jogi tanácsadást kérni, amely szöveges chat, vagy videó hívás formájában is működhet. Amíg a tanácsadás fut, a rendszer a háttérben legenerálja az online jogi tanácsadásról szóló szerződést, intézi a számlázást, és a kifizetést is. Ezt követően lehetőség van az ügyvéd értékelésére is.

A platformra regisztrált ügyvédek a jogi pálya legkülönbözőbb területeiről kerültek ki, így komplex jogi kérdésekben is kompetensen tudnak választ adni a felmerülő kérdésekre.

Kollaboratív szerződések

A generált szerződéseket megoszthatjuk a többi érintett féllel, és az ügyvédekkel is, így minden fél hozzáteheti a számára fontos pontokat. Ez garantálja, hogy az aláírás pillanatában már mindenki számára megfelelő lesz a dokumentum.

Tervezhető költségek

Kiss Szilvia kiemelte, a szolgáltatások igénybevétele nem tartalmaz rejtett költségeket, felárakat. A felhasználó előre megtekintheti, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az igénybe vett szerződésgenerálás, vagy online jogi tanácsadás, és ez alapján mérlegelhet, hogy szeretné-e a szolgáltatást.

Szakemberek

A Szerzire regisztrált ügyvédek kötelesek igazolni végzettségük hitelességét, és az Ügyvédi Kamara nyilvántartásában a Szerzi ellenőrzi őket, mielőtt regisztrációikat aktiválja. Ezzel tudja a platform garantálni, hogy felhasználói minőségi szolgáltatást kapnak, ellenőrzött szakemberektől.

szerzi2

A fentiek fényében a Szerzi tehát egy egyszerű és könnyen kezelhető platform, mely gyorsan elérhető megoldást kínál a modern jogi kérdésekre. A tranzakciók növekvő száma is azt igazolja, hogy úgy a magánszemélyek, mint a vállalkozások számára hasznos alkalmazást sikerült bevezetni a magyar piacra.


| A hír szerzője: OGH Hírügynökség
|  A Hungarian StartUp Report letölthető ezen a linken.

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

More details
ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

More details
Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

More details