2021. október 17., vasárnap - Hedvig

Hírek

E-kereskedelmi csúcstalálkozót tartottak Budapesten

170

Magyarországon ritkán adódik olyan alkalom, hogy a regionális e-kereskedelem legprominensebb képviselői egy helyen, egy időben találkozzanak. A szeptember 8-án megrendezett FutureTrade Kereskedelmi Konferencia célja azonban éppen az volt, hogy a neves kereskedőket, szakembereket és döntéshozókat egy olyan rendezvényre invitálja, ahol eszmét cserélhetnek, erősíthetik üzleti kapcsolataikat, és nem utolsó sorban megoszthatják a nagyközönséggel is, miként képzelik el a jövő kereskedelmét.

A rendezvényen - melynek a Danubius Helia Hotel adott otthont - a szervezők közel 200 résztvevőt láttak vendégül, akik a hazai e-kereskedelmi szféra legkülönbözőbb ágaiból érkeztek. Többek közt az Alza.hu, a Libri, a Generali, a DHL Express, az Unilever, a Retro Jeans, a Praktiker, a Decathlon, az Euronics, a Delivery Hero Hungary, valamint az Extreme Digital - eMAG is képviseltette magát a FutureTrade-en.

Az előadások és panelbeszélgetések reggel kilenc órától délután négyig egyszerre három teremben, párhuzamosan zajlottak, és az e-kereskedelem jövőjét érintő problémákat innovatív megoldásokat és piaci stratégiákat járták körül. A prezentációk fókuszában főként a koronavírus-járvány okozta változások, a digitalizáció hatásai, valamint az omni-channel értékesítés egyre növekvő trendje állt.

A nap egyik legizgalmasabb előadásán Takács Csaba, az Alza.hu managing directora az elmúlt másfél év útkereséséről, tapasztalatairól valamint a jövővel kapcsolatos elképzelésekről számolt be, de szót ejtett a pandémia fényében kialakult, legújabb vásárlói igényekről és a digitális kereskedelemben tapasztalt változásokról is. Kocsis Márk, az EAZY Digital Kft. ügyvezetője arról beszélt, milyen mértékben befolyásolja és kebelezi be a Google a digitális kereskedelmi piacot, és hogyan terjeszkedik majd a jövőben offline is; Nagy Szilvia, a DHL Express E-commerce és marketingmenedzsere pedig a B2B és B2C kereskedelem közötti különbség elmosódását vázolta fel prezentációjában, és elárulta, milyen szempontokra kell mindenképpen ügyelni, ha egy B2B kereskedő szeretné digitális csatornákkal is bővíteni vállalkozását.

Az érdekes szólóelőadásokon túl izgalmas panelbeszélgetések is helyet kaptak a programban, ahol a piacvezető cégek döntéshozói cserélhettek eszmét és tapasztalatot a nagyközönség előtt. A Vágyak és Víziók nevet viselő beszélgetésen például Várkonyi Balázs, az Extreme Digital - eMAG CEO-ja, Nagy Sándor e-kereskedelmi szakértő, Palocsay Géza, az Adevinta Hungary CEO-ja, illetve Madar Norbert, a GKI Digital vezető tanácsadója arról értekeztek, ki milyennek látja a jövőt üzletileg, társadalmilag, a lehetőségek és felelősségek mentén.

Az előtérben kiállítóként a konferencia főtámogatója, a DHL Express, az OANDER, a Data-Driven Solutions Kft, a Hungarodo, a Display Now, valamint az eseményt szervező ügynökség, az EAZY Digital is képviseltette magát.

A rendezvényen a kapcsolatépítésre is számos lehetőség nyílt. Az előtérben, valamint az előadók, illetve VIP vendégek számára fenntartott lounge-ban a szakma képviselői oldott hangulatban beszélgethettek egymással és tehettek szert új ismeretségekre. A hangulathoz a szervezők kényelmes kanapékkal, svédasztalos ebéddel, valamint az esemény lezárásaként egy koktélpartival járultak hozzá.

A FutureTrade természetesen nem csupán a szakma nagyjainak egyszeri találkozója volt. A szervezők elárulták, hogy már a jövő évi konferenciát is nagy erőkkel szervezik, az új időpontot pedig hamarosan közzéteszik a honlapjukon és közösségimédia-felületeiken. A több mint 40 előadás és beszélgetés összefoglalója szintén megtekinthető lesz a konferencia honlapján. Ha pedig valaki első kézből szeretne betekintést kapni az e-commerce jövőjébe, és lépést kíván tartani a legújabb kereskedelmi trendekkel, 2022-ben mindenképpen látogasson el a következő FutureTrade konferenciára.

I Forrás: ots.mti.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Október 2021 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Fogyasztóvédelmi riadó!, 2021. október 28.

Fogyasztóvédelmi riadó!, 2021. október 28.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Kézművesek Udvara Pannonhalma, 2021. október 17.

Kézművesek Udvara Pannonhalma, 2021. október 17.

More details
Tök Jó Napra és csillagnéző túrára vár a Füvészkert Szegeden, 2021. október 17.

Tök Jó Napra és csillagnéző túrára vár a Füvészkert Szegeden, 2021. október 17.

More details
Zsidó Művészeti Napok, 2021. október 17-től

Zsidó Művészeti Napok, 2021. október 17-től

More details
Egri Vár Napja, 2021. október 17.

Egri Vár Napja, 2021. október 17.

More details
Juhfark Ünnep – 2021. október 16.

Juhfark Ünnep – 2021. október 16.

More details
Kézműves sörök napja a Lázár Lovasparkban, 2021. október 16.

Kézműves sörök napja a Lázár Lovasparkban, 2021. október 16.

More details
Pécsváradi Leányvásár, 2021. október 15 - 17.

Pécsváradi Leányvásár, 2021. október 15 - 17.

More details