2024. március 19., kedd - József

Hírek

A 2020-as évek legégetőbb kérdéseire hoz válaszokat az idei Brain Bar

580

Mi köze a Bitcoinnak a szólásszabadsághoz? Hogyan győzhet az igazság az álhírek felett? Mik a rejtett összefüggések napjaink nemzetközi eseményei mögött? A Brain Bar 2021-ben is a jövő kérdéseire hozza el a választ olyan előadókat megszólaltatva, akiknek gondolataira egy egész világ kíváncsi. A fellépők között lesz Ryan Hickman, a 12 éves CEO, Bruno Maçães, a politikusból lett író és Tomáš Žáček, a 100% önfenntartó kapszulaotthon megálmodója.

A 2021-es Brain Bar jövőfesztiválon idén is az egyént, a közösségeket és az emberiség egészét érintő legaktuálisabb témák kerülnek terítékre a bolygó legnagyobb elméinek előadásaiban. Hogyan élhetünk tartalmas életet, értelmes munkával és minőségi emberi kapcsolatokkal? Miként találhatunk vissza természetbe a mindennapokban? Hogyan lehet mindössze 12 évesen példát mutatni a nagyvállalatoknak? A világ minden tájáról érkező innovatív gondolkodók nem csak a tudásszomjunkat csillapítják majd, de filter nélkül mutatnak be teljesen új, elsőre akár sokkoló nézőpontokat is.

A Föld megmentői

A környezettudatosság úttörője, a szlovák Tomáš Žáček találmányát, a 100% önfenntartó, intelligens ökokapszulát (Ecocapsule) is elhozza a Brain Barra, hogy a fesztiválozók Magyarországon elsőként próbálhassák ki a jövő lakóegységét. A kapszula gyakorlatilag a világon bárhol használható, és nemcsak saját energiatermelő rendszerrel rendelkezik, de még az esővizet és a harmatot is összegyűjti. A tudatosság viszont nem függ az életkortól: Ryan Hickman, a Ryan’s Recycling Company mindössze tizenkét esztendős CEO-ja hétévesen indította el környezetvédő vállalkozását, és már több mint 1,3 millió újrahasznosított palack köthető a nevéhez. A valódi cselekvésből nemcsak az átlagemberek, hanem néhány nagyvállalat is példát vehet a csodagyerektől, aki lelkesedésével és motiváltságával valósággal felrobbantotta a médiát.

A világpolitika aktualitásai a kulisszák mögül

Lital Shemesh a világ egyik legtöbb konfliktusával terhelt tájáról érkezik a Brain Bar színpadára. Az izraeli újságíró és exkatona a frontvonalon küzd a félretájékoztatás és az újjáéledő antiszemitizmus ellen. Számára nincs érinthetetlen téma, így a jövőfesztiválon is kíméletlenül elmondja majd véleményét napjaink legmegosztóbb témáiról. Igazi érdekességeket tudhatnak meg a résztvevők a korábbi portugál politikustól, Bruno Maçãestől is, akinek különlegessége épp ebben a bennfentességben rejlik: a kulisszák mögötti folyamatokat ismerve mutatja be a világunkat alakító folyamatokat, a pandémiától a klímaváltozásig.

The future is female?

A technológia területén még napjainkban is kevés nő dolgozik. Ezt a társadalmi ügyet vette kézbe Pálfi Dóra, az imagiLabs startup egyik alapítója, aki 27 éves korára bekerült az európai Forbes 30 Under 30 listájára – és akinek cégére még az Apple is felfigyelt. Az agykutatónak készült programozónak sikerült egy olyan szuperkütyüt készítenie, amely a játékos tanulásra alapozva egyre több fiatal lány érdeklődését kelti fel az IT iránt. Dóra és az imagi team igazi inspiráció – nemcsak a jövő programozógenerációjának, hanem a Brain Bar közönségének is. A magyar előadók sorát a LinkedIn egyik aktuális kedvence, Dr. Füredi Júlia folytatja, aki nem fél megkérdőjelezni a fiatalok tízezreinek életét meghatározó multis vállalati rendszert, sőt a technológia segítségével egy új szervezeti kultúra kialakításán dolgozik.

A blockchain menti meg a demokráciát?

Az óriás techcégek indoklás nélkül dönthetnek arról, kinek a véleményét hangosítják fel vagy tüntetik el a legnagyobb viták idején. Lehetséges-e alternatív social media, amihez nem egy-egy nagyvállalat, hanem a Bitcoin hátterét is adó blockchain szállítja a technológiát? Az érdeklődőket Jeremy Kauffman blockchain szakértő, Amerika legígéretesebb decentralizált videómegosztó platformjának ügyvezetője avatja be a válaszokba.  A digitális adatok uralta mindennapokhoz pedig Dr. Andrea Jones-Rooy data scientist ad iránymutatást – nem akármilyen módon! A cirkuszi artista és stand-up előadó humoros és közérthető formában kalauzolja el a látogatókat az adatelemzés univerzumába, valamint arról is beszél majd, létezik-e igazság a statisztika világában.

A Brain Bar idén azzal a küldetéssel tér vissza, hogy segítsen eligazodni a korunkat jellemző információs káoszban, megválaszolva az emberiség jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket. A fesztiválra még néhány napig érhetőek el early bird bérletek a Brain Bar oldalán, diákok és tanárok pedig itt regisztrálhatnak a limitált számú ingyenjegyekért. További információk és részletek a fesztivál Facebook eseményében

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

More details
ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

More details
Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

More details