Nyomtatás

Négycsillagos üzleti szálloda épül Debrecenben

278

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban.Az eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: ahhoz, hogy Debrecen a kormány szándéka szerint is regionális központ lehessen, az eddigieknél lényegesen nagyobb szálláskapacitásnak kell rendelkezésre állnia a városba látogatók számára.

A beruházó kormányzati támogatással, de a saját tőkéjét egyaránt kockáztatva egy szállodaépítést kezdett el, amely egy jól megtérülő üzleti vállalkozás lehet, piacgazdasági szempontból pedig Debrecen városát is szolgálhatja.

Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában az egységek számát tekintve a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta, a debreceni szállodafejlesztést több mint 3,4 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány a Kisfaludy-programon keresztül.

A pályázati program segítségével Debrecenben 103, a térségben 1300 magánszálláshely újult meg több mint négymilliárd forintos támogatással - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, az így felújított 4100 szoba mellett a térség 33 panziójában további 350 szoba létesült, vagy újult meg további több mint egy milliárd forintból.

A szálloda építésével egy nagyon régi ingatlan „foghíj” beépítésére készülünk, így ez a fejlesztés városrehabilitációs szempontból is fontos beruházás – mondta az alapkőletételen Kósa Lajos országgyűlési képviselő. Hozzátette, a debrecenieknek ez egyben az úgynevezett Bika-tömb fejlesztését és rendbehozását jelenti. Kósa szerint ez csak az első lépés lehet a belváros rehabilitációjában, amit például a Mathias Corvinus-beruházás, a parkolók kialakítása vagy a zsidó negyed megújítása követhet.

 

A teljes cikk: Négycsillagos üzleti szálloda épül Debrecenben

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek