Nyomtatás

Sikeres volt a BUD CB MICE-fórumok lebonyolítására kiírt tendere

938

A Budapest Convention Bureau közzétette a két elnyert MICE-fórum vacsoráinak és desztinációs szakmai élménytúráinak szervezésére kiírt tender eredményeit. Az iroda eredményes pályázási munkájának köszönhetően 2020-ban két nagy, a meetings industry területén jelentős MICE-fórum is Budapestet választotta a soron következő eseményének helyszínéül.

Az m&i Private Europe és a MCE Central & Europe nemzetközileg meghatározó kiállítókat és hazánk számára kiemelt értékű buyereket vonz a vendéglátó desztinációba, amely az újraindulás időszakában kiemelten fontos az ágazat számára.

Az egyes szakmai események vacsoráinak és desztinációs szakmai élménytúráinak megvalósítására a BUD CB 2020 decemberében írta ki 2-2 tenderpályázatát a magyar rendezvényügynökségek által elkészített Fairtender ajánlás 10 pontja alapján. A meghívásos tenderpályázatra 16 hazai, a konferencia- és a rendezvényipar területén elismert szolgáltatót hívtak meg, akik az aktuális egészségügyi előírások betartásával személyesen prezentáció keretében is bemutatták az elképzeléseiket. Az egyes rendezvények feladatainak kettéosztásával a BUD CB kifejezett célja volt, hogy minél több hazai szolgáltatót juttasson árbevételhez és bemutatkozási lehetőséghez a két neves szakmai eseményen, amely kifejezetten fontos a jelenlegi pandémia okozta gazdasági válságban.

A benyújtott pályázatok elbírálását követően az m&i Privat Europe rendezvény nyertesei a Mauri DMC és a Bo Live Branding Agency, míg az MCE Central & Europe fórum esetén a Dynamic Tours és a XTRM Rendezvényügynökség.

A szakmai fórumok közül az m&i Privat Europe az eredetileg meghirdetett időpontban, nyár végén, 2021. augusztus 31. és szeptember 2. között kerül megrendezésre. Az MCE Central & Eastern Europe szakmai fórum a koronavírus okozta korlátozások miatt a tervezett május végi időpontról a jövő év elejére, a 2022. február 27. és március 1. közötti időszakra került át.

A helyszíneket a nemzetközi szervezők előzetesen kiválasztották, az m&i Private Europe fórum esetében ezek a Marriott lánc budapesti szállodái, a Marriott Budapest, mint fő rendezvényhelyszín, a The Ritz-Carlton és az újonnan megnyíló Matild Palace. A jövő évi MCE Central & Eastern Europe rendezvény a nemrégiben felújított Radisson Blu Béke Hotelt választotta helyszínéül.

„Az m&i Private Europe, valamit MCE Central & Eastern Europe rendezvények budapesti vendégül látása kimagasló desztinációs marketingértékkel bír, és komoly hajtóerő lesz az ágazat hazai regenerálódásában. A két esemény vacsoráinak és kísérő szakmai programjainak a tendereztetésével az iroda a hazai konferencia- és üzletirendezvény-ipar szereplőinek a láthatóságát is kívánta támogatni, amelyre a jelen válságos időszakban az eddiginél is nagyobb szükség van” – nyilatkozta Békefi Anna, a Budapest Convention Bureau ügyvezető igazgatója.

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek