Nyomtatás

Összefoglaló készült a harmadik hullám védelmi intézkedéseiről (letölthető)

603

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány megbízásából összefoglaló anyag készült a koronavírus járvány harmadik hullámára vonatkozó intézkedésekről annak érdekében, hogy segítse azok értelmezését a szolgáltatók számára.

Mint ismeretes, 2021. május 1-jétől lényegesen változtak a védelmi intézkedésekre vonatkozó szabályok. A négymilliomodik koronavírus elleni védőoltás beadásának elérésével, valamint ahhoz kapcsolódóan a védettségi igazolvánnyal gyakorolható jogosultságok megjelenésével a kijárási korlátozás az éjfél és reggel 5 óra közötti időtartamra szűkült, a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorú személyek számára pedig a legtöbb korlátozást feloldotta a kormány.

Ezeknek a szabályoknak az áttekintésében és értelmezésében kíván a Provaris Varga & Partners Ügyvédi Társulás által készített összefoglaló segítséget nyújtani az alábbi témákra koncentrálva:

  • a védettségi igazolvány használatának a szabályai;
  • a kijárási korlátozás és a közterületi magatartási szabályok;
  • maszkviselési szabályok;
  • a rendezvénytartás szabályai;
  • a vendéglátó egységekre, az üzletekre, a szálláshelyekre és a szabadidős létesítményekre irányadó szabályok.

A vendéglátó egységekre, az üzletekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó részletes szabályozást a könnyebb áttekinthetőség érdekében táblázatos formában is szemlélteti a segédanyag.

 

A teljes cikk: Összefoglaló készült a harmadik hullám védelmi intézkedéseiről (letölthető)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek