Nyomtatás

Drámai a szállodákban dolgozók lelki állapota

627
Napokon belül újra nyithatnak Magyarországon a szállodák, amelyeket védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

„A szállodaipar, amikor a tavaly tavaszi leállás után újranyithatott, maximálisan bizonyította, hogy teljes mértékben tud gondoskodni a vendégei biztonságáról. Egyetlen esetet sem jelentettek, hogy valaki szállodában fertőződött volna meg. Az MSZÉSZ álláspontja, hogy a szállodák semmivel sem veszélyesebbek járványügyi szempontból, mint az éttermek teraszai” – mondta a turizmus.com-nak adott interjúban Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége alelnöke.

Az alelnök abban bízik, hogy július elejére már mindenki felveheti a vakcinát, aki akarja, és mehet szállodába nyaralni.

Baldauf Csaba elmondta: „drámai a dolgozók lelki állapota, alulmotiválttá váltak, hiszen az elmúlt majd hét hónap alapjaiban ingatta meg az egzisztenciális biztonságukat, felélték a tartalékait, kölcsönöket vettek fel; a történtek teljesen elbizonytalanították őket, hogy ebben az ágazatban folytassák-e a pályájukat”.

A legnagyobb feladat most visszaadni a kollégák hitét, hogy van jövőjük a szakmában. Ebben jelentős felelősség hárul a munkaadókra, a szakmai szervezetekre, a felsőoktatásra és a kormányzati kommunikációra is.

(Forrás: www.uzletem.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek