Nyomtatás

A prágai hotelek fele bezárhat az év végéig

420

A cseh főváros szállodáinak 47 százaléka bezárhat az év végéig – figyelmeztet a Cseh Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Václav Stárek szerint a bezárási arány az ország többi részében 30 százalék lehet, és legkevesebb három évbe telhet, mire a cseh szállodaipar magához tér – írja a Prague Morning.

A szövetség által készített felmérésben megkérdezett szállodák azzal számolnak, hogy foglaltságuk az év végéig a normál forgalmuk  6-10 százaléka körül alakul majd.

További problémát jelent, hogy szinte teljesen eltűntek a vállalati rendezvények. A konferenciatermek kihasználtsága év eleje óta a szokásos tizedét teszi ki.

A Cseh Statisztikai Hivatal egyelőre csak a második negyedév adatait hozta nyilvánosságra, amikor teljesen lezárták a határokat. Eszerint április és június között a csehek által eltöltött vendégéjszakák száma 66,7, míg a külföldieké 96,2 százalékkal csökkent. A kereskedelmi szálláshelyeken 988 ezer vendég szállt meg, ami 82,9 százalékos éves visszaesést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Bár a cseh kormány ösztönözte a belföldi nyaralást, ennek ellenére csökkent a hazai vendégforgalom a második negyedévben a cseh szálláshelyeken.

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek