Nyomtatás

Kisfaludy 2030: több mint 1600 szálláshely újul meg Veszprém megyében

589

A legfeljebb nyolcszobás szálláshelyek felújítására nyáron kiírt pályázaton Veszprém megyéből 1656 szálláshely kapott több mint ötmilliárd forint támogatást, Veszprémben pedig 45 vállalkozás több mint 110 millió forintot.

Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója Veszprémben, a magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázatban nyertes Frida Bed & Breakfast Apartmanban tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy Zrt. kiemelt feladata, hogy a turisztikai szektort működtető vállalkozásokat erősítse.

A vezérigazgató ismertette, a 2017-ben indult Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukciónak köszönhetően több mint 670 vidéki panzió fejlesztése vagy bővítése finanszírozható, és további 74, száz szoba alatti szálloda is megújul, 55 milliárd forint értékben.

A nyerteseknek folyósították is a támogatások teljes összegét, a kivitelezési munkákat pedig december 31-éig kell befejezni, tette hozzá a vezérigazgató.

Porga Gyula Veszprém polgármestere tájékoztatása szerint a 2023-as Európa kulturális fővárosa programban célként tűzték ki a turisztikai szezon kiszélesítését, ami Veszprém mellett a Bakony és a Balaton térségének is egyaránt érdeke. A pályázaton elnyert 110 millió forint pedig a veszprémi szálláshelyek számának és minőségének emelését is szolgálja.

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek