Nyomtatás

Így lesz egy rendezvény karbonsemleges - Mutatjuk a trükköket

649

Az elmúlt évtizedben rendkívüli módon felerősödtek az éghajlatváltozás kézzelfogható hatásai és ezzel párhuzamosan globálisan is megindult egy közös tenni akarás. Minden egyén, cég, iparági szereplő a saját mindennapjaiban, működésében tudja (ha egyáltalán akar) csökkenteni a kibocsátását - adott esetben a költségeit is - és ezzel hozzájárulni a klímasemleges célok eléréséhez.

A Portfolio első fenntarthatósági konferenciája, a Sustainable World 2020, nemcsak nevében és témájában szól a fenntarthatóságról, hanem a szervezés első pillanatától kiemelt figyelmet kapott a minimális környezeti terhelés. Ahol pedig elkerülhetetlen volt a kibocsátás, ott karbonlábnyom számítás után a semlegesítéssel érjük el, hogy  a konferencia Zero Karbon lehessen. De hogyan is működik ez a gakorlatban? Riesz Lóránt, a PANNON Pro Innovációs Kft. Zero Karbon elnevezésű Programjának projektfejlesztési vezetője mutatja be milyen adatok kellenek a számításhoz, és hogy kell elképzelni a semlegesítést.

Az előttünk álló évek egyik legfőbb témája az lesz, hogy az EU kvótakereskedelmi rendszerén kívül eső szervezetek, folyamatok vagy akár egyének hogyan tudnak karbonsemlegesek lenni és hogyan tudnak a klímaváltozáshoz megfelelően alkalmazkodni. Az is látszik, hogy a közeljövőben erősödni fognak a körforgásos gazdasági modellt alkalmazó vállalkozások és azok, akik a kihívásokat rugalmasan, nyitottsággal képesek kezelni az ipar minden területén. Korábban a vállalatok számára kulcsfontosságú hívószavak a CSR vagy éppen a trendek követése volt, ez átalakulóban van,

a jövő hívószavai a hatékonyságnövelés, megtakarítás, karbonsemlegesség és az innováció.

Minden tevékenység valamilyen kibocsátással jár, a klíma szempontból előnyös tevékenységek esetében sem lehet valami kibocsátás-mentes, így van ez a konferenciákkal is. Éppen ezért, a Portfolio első fenntarthatóságról és innovációról szóló konferenciája, a Sustainable World 2020, nemcsak nevében és témájában szól a fenntarthatóságról, hanem a tervezés és szervezés első pillanatától kiemelt figyelmet kapott minden olyan terület, ahol a szokásosnál zöldebb megoldás volt elérhető. 

A  teljes cikk: Így lesz egy rendezvény karbonsemleges - Mutatjuk a trükköket

 

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek