Nyomtatás

Nagyobb lett a veszteség a Marriottnál

752

A vártnál nagyobb mínuszt könyvelhetett el az amerikai Marriott International szállodalánc a második negyedévben, mivel a koronavírus-járvány visszavetette az utazásokat és a szobafoglalásokat.

A világ legnagyobb szállodalánca a hétfőn közzétett gyorsjelentés tanúsága szerint 1,46 milliárd dollár bevételre tett szert a június 30-ával véget ért három hónapban, ami 72 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 5,3 milliárdnál. Elemzők nagyobb, 1,68 milliárd dolláros bevételre számítottak. Az egy kiadható szobára jutó árbevétel (RevPAR) 84,4 százalékkal csökkent éves összevetésben. A nettó veszteség 234 millió dollárra rúg, szemben a tavalyi második negyedév 232 milliós nyereségével.

A Marriottnál arra számítanak, hogy fokozatosan emelkedik a szobafoglaltsági ráta, de pár év még biztos kell ahhoz, hogy a kereslet a járvány előtti szintre kússzon fel. Az augusztus 1-jén véget ért héten a globális szobafoglaltsági ráta 34 százalékon állt, ami háromszorosa az április 11-ével zárt hét 11 százalékának. Áprilisban a Marriott lánchoz tartozó szállodák 74 százaléka működött, augusztusra pedig már 91 százaléka – írta a turizmusonline.hu.

(Forrás: www.mmonline.hu)

 
Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek