2020. augusztus 5., szerda - Krisztina

Hírek

Szeptembertől újra indulnak a szakvásárok Düsseldorfban

73

Ismét rendezhetők szakvásárok és szakmai kongresszusok, így a düsseldorfi seregszemlék is megtarthatók.

A düsseldorfi vásárközpont higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójának köszönhetően az egyes ágazatok meghatározó seregszemléit a kiállítók, a látogatók és a munkatársak lehető legnagyobb fokú védelme mellett meg lehet rendezni. A koncepció biztosítja a szükséges egészségügyi és higiéniai intézkedéseket, valamint a távolságtartási szabályokat. Ezen kívül kiterjed a résztvevők létszámára, a standkiosztásra, valamint a higiéniai, műszaki és szervezési intézkedésekre. A vásárvállalat szabályozása Észak-Rajna-Vesztfália jelenleg érvényes koronavírus-járvány elleni rendeletén alapul - tudatta közleményében a vásárvállalat.

A nemzetközi utazási lehetőségek fokozatos felszabadítása szintén segíti a vásárok lebonyolításának újrakezdését. Az első, Európán belüli határnyitásokat követően a német kormány 2020. július 1-vel fokozatosan szünteti meg a harmadik országból érkező beutazásokra vonatkozó korlátozásokat. Ezek a kezdeményezések elsősorban a düsseldorfi világvásároknak kedveznek, hiszen azok kiemelkedően magas nemzetközi részvétellel büszkélkednek. 2019-ben a kiállítók 73,4 %-a és a szakmai látogatók 37,1 %-a érkezett Németországon kívülről.

Fontos lépés a gazdaságnak

„Örülök, hogy a vásárvállalat ennyire felelősségteljesen kezeli a fertőzésvédelem kérdését és megtesz minden óvintézkedést annak érdekében, hogy a koronavírussal terhelt időszakban is biztonságosan lehessen lebonyolítani a szakvásárokat” – hangsúlyozta Thomas Geisel főpolgármester, aki egyben a Düsseldorfi Vásárvállalat felügyelő bizottságának elnöke is. „A vásárvállalat a koncepció kidolgozásával megalapozza az újraindítást, amelyre a gazdaságnak égetően szüksége van. Ehhez óhatatlanul szükség van a vezető világvásárokra, és ez nem csupán a szerte a világból összesereglő kiállítókra és látogatókra igaz, hanem a számtalan standépítő, fuvarozó és szállítmányozó, vendéglátós, szállodai és kiskereskedelmi alkalmazott esetében is, akik mind élvezik a rendezvények előnyeit.” A müncheni székhelyű IFO gazdaságkutató intézet egyik tanulmánya szerint csak a düsseldorfi szakvásárok és kongresszusok évente mintegy 2,98 milliárd eurónyi árbevételt generálnak (közvetlenül Düsseldorfban 1,66 milliárd eurót), 27.692 munkahelyet biztosítanak (csak Düsseldorfban 16.664-et) és önmagukban is 567 millió eurónyi adóbevétellel járnak (csak Düsseldorfban: 36,3 millió euró). A szállodai vendégéjszakák harmada tudható be a szakvásároknak.

Wolfram N. Diener – aki 2020. július 1-től a Messe Düsseldorf vezérigazgatója – a kiállító iparágakban képviselt szerepet hangsúlyozza: „Minden előjel az újraindítás irányába mutat. A vállalatoknak most olyan színtérre van szüksége, ahol bemutathatják saját magukat és újdonságaikat, ahol építhetik a kapcsolatrendszerüket és ahol együttesen tűzhetik ki a jövőbe vezető utat. Ehhez teremtünk kitűnő feltételeket vezető világvásárainkkal. Higiéniai és fertőzésvédelmi követelményrendszerünk gondoskodik arról, hogy a lehető legnagyobb mértékben óvjuk kiállítóink, látogatóink és munkatársaink biztonságát és egészségét. Mi készen állunk!”

Bevált intézkedéseken alapuló részletes koncepció

A düsseldorfi vásárközpontban tartott rendezvényeken alapvetően a hivatalos távolságtartási és higiéniai előírások érvényesek. Ezek betartása a résztvevők személyes felelőssége – éppúgy, mint közterületen vagy a kereskedelemben. Ilyen előírás, hogy legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani másoktól, hogy gondoskodni kell kezünk higiénikus állapotáról, hogy szájat és orrot lefedő maszkot kell viselni, hogy be kell tartani a tüsszentésre vonatkozó rendszabályokat és hogy el kell tekinteni olyan üdvözlési formaságokról, mint például a kézfogás. A szakvásárok kiszolgáló személyzete a vásárkapuknál és a vásárközpontban is igény szerint biztosít szájat és orrot elfedő maszkot.

Valamennyi küszöbön álló düsseldorfi rendezvényen korlátozzuk az egyidejűleg a vásárvárosban tartózkodók létszámát annak érdekében, hogy be lehessen tartani a szükséges távolságot. Emiatt korlátozzuk az egy napra érvényes belépőjegyek számát. Belépőjegyet kizárólag online lehet vásárolni, és minden látogatónak a jegyvásárláskor regisztrálnia kell saját magát. A rendezvény területére történő belépéssel folyamatosan követjük a résztvevők létszámát, egyúttal pedig teljesítjük Észak-Rajna-Vesztfália koronavírus elleni védelemről szóló szabályzatának a kontaktkutatásra vonatkozó rendelkezéseit - írták.

Konkrét intézkedések

Minden olyan helyen, ahol sorok alakulhatnak ki, a padlóhoz rögzített jelölések hívják fel a figyelmet a szükséges távolság betartására. Ezeken a helyeken, valamint a vásárközpont nyilvánosan hozzáférhető területén a Messe Düsseldorf, valamint a rendészet munkatársai jelen lesznek, továbbá a korábban telepített zárt láncú felügyeleti videórendszer segítségével ellenőrizzük a megfelelő távolság betartását. A kiállítói standokon a távolság betartatása az adott kiállító munkatársainak feladata. Valamennyi ajtót – a tűzvédelmi ajtók kivételével – szélesre tárunk, így azokon érintés nélkül lehet áthaladni.

A vásárközpont teljes területén biztosítunk fertőtlenítőszert; a standokon a kézfertőtlenítőért a kiállítók felelősek. Minden fizetés lehetőség szerint készpénzmentesen zajlik, ezért minden pénztár zárva tart. A szolgáltató pultokat higiéniai védelemként szolgáló átlátszó panellel látjuk el. A beléptető kapukat és a szolgáltató pultok felületeit, valamint az érintésnek kitett felületeket, mint például a kilincseket naponta legalább kétszer – a látogatók számától függően pedig gyakrabban – tisztítjuk.

Az illemhelyiségekben az egyidejűleg megengedett létszám a használható WC-k számához igazodik. Minden második mosdót lezárunk, a WC-kabinok korlátozás nélkül használhatóak. Az egyidejűleg használók számának ellenőrzésére, valamint az illemhelyek, kilincsek, mosdók és ivókutak fokozott és gyakori tisztítása és fertőtlenítése érdekében minden vizesblokkban folyamatos a takarító szolgálat jelenléte.

A rendszeres és megfelelő mértékű szellőztetésről új, a korábbinál szigorúbb szabályok szerint gondoskodunk. A csarnokok légterébe bevitt friss levegő sokszorosa a szakvásár lebonyolításához szükségesnek, minősége pedig megfelel a kültéri levegő minőségének. Többszintes standokon tárgyalót vagy kabint kialakítani csak nyitott kivitelben lehet, hogy a légmozgás biztosított legyen. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a körbejárható kiállítási tárgyakra is. A kabinok, zárt tárgyalók ablakait, ajtóit és tetőnyílásait folyamatosan nyitva kell tartani.

A rendezvényeken változatlanul lesz vendéglátási és catering szolgáltatás. Az egyes üzemeltetőknek ehhez Észak-Rajna-Vesztfália a koronavírus elleni védekezésről szóló rendelete és annak mellékletei alapján saját higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciót kell kidolgozni. A koronavírus világjárvány időtartamára a standpartikat ill. a kiállítói fogadásokat rendezni tilos. A standépítésre a Német Szövetségi Munkaügyi és Szociális Minisztérium „SARS-CoV-2 munkavédelmi követelményrendszer” szabályai érvényesek.

Biztonság a Messe Düsseldorf munkatársainak

Ezen felül természetesen a saját munkatársaink védelméről is gondoskodunk: a vásárvállalat valamennyi munkatársa az orrot és a szájat lefedő texti védőeszközt kap, a szabad területen dolgozók ezen felül arcvédő pajzsot is.

A higiéniai és fertőzésvédelmi követelményrendszer a jelenleg érvényes előírásokat tükrözi, ezért követi a mindenkori helyzetet és a jogszabályi előírások változását. Amennyiben ez változik, a Messe Düsseldorf időben tájékoztat minden érintettet az esetleges módosításokról.

Wolfram N. Diener egyértelműen leszögezte: „Számunkra a kiállítóink, látogatóink, üzleti partnereink és munkatársaink biztonsága a legfontosabb. Mindenkit, aki igénybe veszi a vásárközpontunkat, a megszokottan magas színvonalú higiénia és biztonság, valamint jó orvosi ellátás várja.“

(Forrás: weborvos.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Augusztus 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tartalom galéria

Élj maradéktalanul! Indul a Médiaunió Alapítvány élelmiszerpazarlás csökkentését célzó társadalmi célú kampánya

Élj maradéktalanul! Indul a Médiaunió Alapítvány élelmiszerpazarlás csökkentését célzó társadalmi célú kampánya

More details
Tápiószecsői cukrászdában készült Magyarország tortája

Tápiószecsői cukrászdában készült Magyarország tortája

More details
Magyar Fesztivál Szövetség: Komoly bevételtkiesést jelent az államkasszának az, hogy elmaradnak a fesztiválok

Magyar Fesztivál Szövetség: Komoly bevételtkiesést jelent az államkasszának az, hogy elmaradnak a fesztiválok

More details
Csipes Tamara: Örültem is annak, hogy elhalasztják az olimpiát

Csipes Tamara: Örültem is annak, hogy elhalasztják az olimpiát

More details
Új üzemeltetőt kap a népszerű belvárosi étteremhajó

Új üzemeltetőt kap a népszerű belvárosi étteremhajó

More details
Budapesten olcsóbb a nyaralás, mint a Balatonnál

Budapesten olcsóbb a nyaralás, mint a Balatonnál

More details
Épül a BalaLand Hotel és élménypark Szántódon

Épül a BalaLand Hotel és élménypark Szántódon

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani

Augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani

More details