2020. április 5., vasárnap - Vince

Hírek

Budapest Convention Bureau: cél az üzleti turizmus újjáépítése

104

Március 1-jétől új szervezet segíti, hogy Magyarország, kiemelten Budapest, illetve a MICE piacon érdekelt szolgáltatók hatékonyabban kiaknázhassák az üzleti turizmusban rejlő potenciált. A Budapest Convention Bureau már a koronavírus utáni időszakra készül.

A világvárosok gyakorlatában általánosan elterjedt „convention bureau"-k mintájára szervezi újjá a kongresszusi iroda működését a Magyar Turisztikai Ügynökség, együttműködésben a Magyar Turisztikai Szövetséggel.

Amikor az MTÜ és a „szövetségek szövetsége" fél évvel ezelőtt megkezdték az ezzel kapcsolatos előkészítő munkát, azt a szakmai cél célt tűzték ki maguk elé, hogy

a Budapest Convention Bureau ellássa az üzleti turizmus fellendítését szolgáló promóciós, szervezési és értékesítési feladatokat a főváros és ország tekintetében egyaránt.

Az új szervezet március 1-jei indulására azonban a koronavírus-járvány minden korábbi szakmai tervet felülírt.

"A koronavírus-járvány súlyos csapást mért az üzleti turizmusra is, az újrakezdés koncentrált szakmai munkát és erőforrást igényel.

Ebben a helyzetben különösen igaz, hogy a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia célkitűzéseivel összhangban Magyarországnak a szabadidős turisták mellett szüksége van az átlagosnál hosszabb tartózkodási idejű, jobb vásárlóerőt képviselő, prémium szolgáltatásokat igénylő vendégkör elérésére.

E tekintetben kiemelkedő jelentősége van az üzleti utazóknak, a konferenciák, kiállítások látogatóinak, a corporate meetingek, incentive utak résztvevőinek" – mondta Könnyid László, az MTÜ turizmusszakmai vezérigazgató-helyettese.

Békefi Anna vezeti a Budapest Convention Bureau-t

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) kuratóriuma 2019 őszén fordult az MTÜ-höz azzal a javaslattal, hogy kész ellátni a magyar, és azon belül kiemelten a budapesti üzleti turizmus élénkítését célzó szakmai feladatokat. Az MTÜ erre tekintettel úgy határozott, hogy saját munkaszervezetében megszünteti a Magyar Kongresszusi Irodát és a szükséges információk és felhatalmazások megadásával, szakmai konzultációval, együttműködéssel, valamint – külön megállapodás alapján – pénzbeli forrásokkal járul hozzá e feladatoknak a Magyar Kongresszusi Iroda Kft. keretében történő ellátásához

„A következő időszak elsődleges feladata – az állami és a fővárosi turizmusirányítás felelőseivel, a MICE terület meghatározó szereplőivel egyeztetve – a koronavírus utáni kilábalási stratégia megfogalmazása, a szakterület helyzetének értékelése, nemzetközi jó gyakorlatok megismerése,

ezek alapján pedig egy új marketing- és értékesítési stratégia megalkotása, majd az ennek megfelelő szervezeti képességek kialakítása és szakmai programok elindítása lesz" – mondta Békefi Anna, az MKI Kft. szakmai igazgatója.

bekefiBékefi Anna, a Budapest Convention Bureau vezetője

„A 2020-ban megkezdett szakmai folyamatoknak véget vetett a koronavírus-járvány, most már az új, 2021-tól működő üzleti modellre és tervre kell koncentrálnunk" – tette hozzá az igazgató.

Értékesítés, marketing és kutatás-elemzés a fókuszban

Az MKI Kft. az MTÜ-vel aláírt megállapodás alapján vállalta, hogy a „Wow Hungary" és a „Budapest Spice of Europe" kampányokhoz vizuálisan kapcsolódó formában és minőségben megjeleníti Magyarországot és Budapestet a MICE piacon.

A Budapest Convention Bureau feladatai közé tartozik majd – a piac újjáéledése után – többek között a nemzetközi MICE vásárokon való megjelenés megszervezése, study tourok, fam tripek, workshopok szervezése, a hazai DMC-kkel, PCO-kkal és ezek szakmai szervezeteivel együttműködve keresletösztönző programok indítása, illetve a hazai szolgáltatói kínálatot megjelenítő angol nyelvű honlap működtetése.

Ganczer Gábor, a MARESZ elnöke, aki az MTSZA kurátoraként is részt vett a kongresszusi iroda újragondolásának előkészítésében, elmondta, hogy véleménye szerint a siker kulcsa egyrészt a nemzetközi benchmarkok alapos tanulmányozása, másrészt az érdekelt szolgáltatói kör igényeinek pontos felmérése és megfelelő kiszolgálása.

„Nem kell feltalálnunk a meleg vizet, Bécs, Barcelona, Prága egyértelműen sikeres, adaptálható megoldásokat kínál. Reméljük, hogy mihamarabb már az építkezéssel foglalkozhatunk" – tette hozzá a Hungexpo vezérigazgatója.

Princzinger Péter, az MTSZA kuratóriumának elnöke hozzátette: „Az új convention bureau formájában az üzleti turizmus hatékonyabb kiszolgálását célozzuk meg. A jogi és gazdasági önállóság egyfelől rugalmasabb, gyorsabb szervezeti működést tesz lehetővé. Másfelől

az eddigi három főről a létszámot fokozatosan 8-10 főre tervezzük emelni, ami a nagyobb terhelhetőség mellett a mainál differenciáltabb munkamegosztásra is lehetőséget ad.

Az már most egyértelműen látszik, hogy az értékesítési kapacitások kisebb mértékű bővítése mellett szükséges egy nagyon erős marketingpillér kialakítása és a kutató-elemző képességek erősítése is" – vetítette előre az építkezés irányait az elnök.

Az újraszervezett kongresszusi iroda a korábbi www.hcb.hu honlapon érhető el.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Már a piramisok is ezt hirdetik: Maradj otthon!

Már a piramisok is ezt hirdetik: Maradj otthon!

More details
Kórházaknak gyűjtenek a kolozsvári fesztiválok, rendezvényszervezők - a Maszol.ro portálról

Kórházaknak gyűjtenek a kolozsvári fesztiválok, rendezvényszervezők - a Maszol.ro portálról

More details
A Budapest Airport menedzsmentje lemond fizetésének egy részéről

A Budapest Airport menedzsmentje lemond fizetésének egy részéről

More details
Ma van az autizmus világnapja

Ma van az autizmus világnapja

More details
Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus

Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus

More details
A 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban

A 30 napos helyközi bérlet is megvehető applikációban

More details
Új natúrpark alakul Hajós közelében

Új natúrpark alakul Hajós közelében

More details
Európai Örökség címet kapott Szentendre

Európai Örökség címet kapott Szentendre

More details