2020. július 5., vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

A projekt megvalósításra alkalmas!

179

Az épületek terén egyre több igény lép fel, hogy a mai, modern életvitel technológiai kívánalmainak is megfeleljenek. Egy európai színvonalú beruházásnak a gyengeáramú rendszerek alapvető részét képezik, legyen szó akár riasztó- vagy kamerarendszer, esetleg beléptető rendszer vagy a klímavezérlés alkalmazásáról.

Ezek ugyan utólagosan is kiépíthetők, de a gyengeáramú rendszerek kiépítésének rentabilitása körültekintő szakmaisággal a tervezésnél biztosítható. Cikkünk megírásához az EXTRICO Systems Hungary Zrt. szakemberei voltak segítségünkre.

Ahhoz, hogy egy korszerű rendszer felépülhessen, jól átgondolt és alaposan tervezett kell legyen, valamint megfelelő műszaki paraméterekkel kell rendelkezzen. Az előre tervezés költsége meghálálja, megspórolja a később felmerülő technikai igények betöltését. Ezért a tervezés elején, a koncepció kialakításánál érdemes bevonni projektcéget, amely képes együttgondolkodni a partnerrel.

A gyengeáramú rendszerek kiépítésével foglalkozó EXTRICO Systems Hungary Zrt. szakemberei szerint idén az ügyfelek részéről a leglényegesebb szempontnak a technológia könnyű kezelhetősége ígérkezik. Alapigény lesz szerintük az is, hogy minden rendszer egyetlen grafikus felületen, „globálisan” elérhető, és telefonos applikációkkal kezelhető legyen. Vagyis az ügyfél pár érintéssel a beléptető rendszert, a jelző- és riasztórendszereket és a kamerarendszer is kezelhesse, programozhassa igény szerint.

„Kidolgozzuk a partnereink ötleteit”

A modern épületek gyengeáramú rendszereinek programozhatósága nem a hagyományos értelemben vett programozást jelenti, hanem új, korszerű, grafikus és szöveges vezérléssel valósíthatók meg. Így könnyen átlátható, megérthető és gyorsan kezelhető a rendszer. Komplexitását illetően csak egy példa: összeköthető a beléptető rendszer a munkaidő-nyilvántartással és az a könyvelési szoftverrel, ami által erőforrást szabadíthat fel a megrendelő, vagy éppenséggel spórolhat a költségein. Emiatt az EXTRICO szakemberei úgy fogalmaznak: „A legoptimálisabb megoldás érdekében együttgondolkozunk a partnereinkkel, és kidolgozzuk az ötleteiket.”

Megtérülő fejlesztés

A vezérlés platformfüggetlensége sem lehet ma már kérdéses, minden eszközön, bármekkora távolságból kezelhető kell legyen a világháló használatával. Habár ez a tendencia, de a tervezés fázisában költségnövekedést eredményez. Középtávon viszont megtérüléssel jár, ráadásul átláthatóvá teszi a rendszereket, csökkenti az erőforrásigényeket. Biztonsági szempontból is megtérül, és mellette védelmi szintet növelhet például a dedikált riasztást jelző rendszernek a betervezésével.

Az árérzékenység az EXTRICO tapasztalata alapján biztosan jellemző lesz 2020-ban is. Az idén már azonban szükséges lesz elkerülni az olyan technikai megoldásokat, amelyek olcsóbbak, de nem korszerűek. Ilyen például az informatikai hálózatstruktúra hagyományos, rézzel szerelt kábelekből való kivitelezése. A drágább, optikából szerelt hálózat nehezebben törhető fel mechanikusan, vagyis nehezebb hekkelni, ezért korszerűbb, biztonságosabb. Ráadásul nem várható, hogy rövid időn belül elavul a technológiája, ami viszont a rézzel szerelt kábeleknél már elképzelhető.

Kivitelezés kellemetlenségek nélkül

A kivitelező mellé érdemes jó időben bevonni a gyengeáramú rendszerek szerelésében jártas, megfelelően képzett projektcéget. Még akkor is tanácsos lehet ezt megtenni, ha már van ilyen cégünk, mivel tapasztalatok alapján több szem többet lát. Nem utolsó szempont, hogy ez gyakran a megbízás minőségét és a projekt teljes költséghatékonyságát eredményezi. Vagyis elkerülhetőek a kivitelezés során fellépő kínos meglepetések, jelentős költségeket felemésztő utólagos módosítások. A gyengeáramú projekt az utolsó lépések egyike, de az első lépéseknél szükséges a kivitelező tervezésben való részvétele.

Ha az ingatlan a tervek szerint kerül kivitelezésre, akkor sem dőlhetünk hátra még. A rendszer kiépítése után is van még ugyanis feladat.

Nem elegendő kiépíteni egy rendszert, hanem üzemeltetni is kell, és az előírt jogszabályok, rendeletek által javasolt időintervallumon belül vagy önkéntes vállalásban karban kell tartani. Ez megnöveli a rendszer élettartamát, csökkenti a hibák előfordulásának lehetőségét”

– árulta el az EXTRICO szakmai teamje. Ez után pedig már tényleg nem marad más hátra, mint élvezni a modern, korszerű épület nyújtotta előnyöket…

(Esemény Menedzser)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Július 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Mi lenne Airbnb nélkül Budapesten? A vendégek 60%-a nem foglalna szállodát, inkább más lokációt választana

Mi lenne Airbnb nélkül Budapesten? A vendégek 60%-a nem foglalna szállodát, inkább más lokációt választana

More details
Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus vakcina kifejlesztésében

Óriási előrelépés a hazai gyártású koronavírus vakcina kifejlesztésében

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
„Nyitott kapuk” a Lázár Lovasparkban

„Nyitott kapuk” a Lázár Lovasparkban

More details
Biztonságos munkavégzés érintésmentes lázméréssel

Biztonságos munkavégzés érintésmentes lázméréssel

More details
Visszatért Magyarországra az Attraction Árnyékszínház

Visszatért Magyarországra az Attraction Árnyékszínház

More details
8 új kurzus a Chefparade-nál. Jelentkezzetek most!

8 új kurzus a Chefparade-nál. Jelentkezzetek most!

More details
Elstartolt a Nagy Kenyérverseny

Elstartolt a Nagy Kenyérverseny

More details
Saját éttermet nyit a Costes Downtown egykori séfje

Saját éttermet nyit a Costes Downtown egykori séfje

More details