2024. március 19., kedd - József

Hírek

50 éves party, amelyről 50 évig beszélnek majd

732

Nagyszabású, látványos partyval ünnepelt a Budapest Marriott Hotel, okkal. Kereken 50 éve, 1969. december 31-én nyitott meg a szálloda, 25 éve tartozik a Marriott lánchoz, és most érkezett hivatalosan is a végéhez a ház teljes felújítása, mely két éven át zajlott, folyamatos üzemelés mellett.

A különleges eseményen több mint 500 vendég jelent meg, köztük a szálloda üzleti partnerei, közéleti személyiségek és a sajtó munkatársai. A szállodalánc megadta a módját az ünneplésnek, a cél pedig nem volt kisebb, mint hogy az 50 éves jubileumi partyról még 50 éven át beszéljenek.

50evA jubileumi party helyszíne még nyitás előtt

Ennek megfelelően rengeteg egyedi tartalmi és látványelemmel találkozhattak az est vendégei. Az élménydömping már a bejáratnál kezdetét vette, ahol a kerek évszámok fénytechnikával történő megjelenítése, a pezsgőfalról elvehető finom pezsgő és a Peet Project funky és jazz stílusú zenéje alapozta meg a hangulatot.

50ev1Látványos pezsgőfal fogadta az érkezőket

Gundel-Takács Gábor műsorvezető köszöntő szavai után a szálloda teljes rendezvényszintjén élvezhették a pazar vendéglátást a meghívottak.

A vendégeket köszöntötte és beszédet mondott Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója és Pankaj Birla, a Marriott International kelet-európai regionális alelnöke.

50ev2Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója köszönti a vendégeket

A parti a „glamour” tematika köré szerveződött. A helyszín dizájnja élményszámba ment: egyedileg készített bútorzat és növénydekoráció, a bálterem egyik falát teljes egészében beborító LED-fal, és annak az eseményre készített tartalma nyűgözte le a közönséget. Az est nyitóprodukciójának számító videóanimáció, a látványos, két részletben lebonyolított táncshow, illetve a születésnapi torta ceremónia után pedig egy berlini sztár DJ performansza hozta partilázba a társaságot.

50ev3Pankaj Birla, a Marriott International kelet-európai regionális alelnöke is köszöntőt mondott

Kulináris élményutazás

Az este az étel- és italkínálat miatt is különleges volt. Konstantinos Kranakis executive chef és Jeszenkovits Tibor, a szálloda mestercukrásza igazán kitettek magukért. A vendégek a kagylótól a rákon át az egyéb, tematikus különlegességekig rengeteg ínycsiklandó finomságot kóstolhattak az ételszigetek pultjainál, sőt a konyhalaboratóriumban a konyhai kulisszatitkokba is beleshettek.

Az utazást szimbolizáló, bőrönd alakú emeletekből álló, különleges csokoládés születésnapi tortát az eseményt megelőző napokban nyolc cukrász készítette.

50ev4Nyolc cukrász készítette a különleges születésnapi tortát

Az italok között szintén sok izgalmas tétel szerepelt, ugyanis a koncepció része volt az is, hogy egy-egy kínálópultnál valódi időutazásban legyen részük a vendégeknek: megelevenítették többek között a nyitáskori Amerika népszerű koktélkölteményeit, és a nyitáskori étlap ízeit is.

Cél volt az is, hogy bemutassák a Budapest Marriott Hotel jelenlegi, szintén nemrégiben megújult vendéglátóegységei, nevezetesen a szálloda étterme, a DNB Budapest, és a szálloda bárja, a Liz and Chain kínálatát is.

Parti János, a Marriott budapesti cluster sales és marketingigazgatója elmondta: a szálloda új szlogenje, az „Iconic beyond the view” nemcsak a szálloda jellegzetes épületére utal, vagy pedig arra, hogy a hotel minden szobája a Dunára és Budapest álomszép panorámájára néz. A szálloda sok minden másban is ikonikusnak és úttörőnek számít. Az elmúlt 50 évben mindvégig a megújulást képviselte, és mindig képes volt valami előremutatót nyújtani Budapesten.

Eleve óriási dolognak számított 1969-ben, hogy – akkor még egy másik – amerikai szállodalánc tagja megnyithatott a Vasfüggönynek ezen az oldalán, és „nyugati”hírességeket kezdhetett el fogadni. Kevesen tudják például, hogy 1972-ben itt ünnepelte 40 éves születésnapját Liz Taylor, Richard Burtonnel és Ringo Starral.

Később, 1986-ban pedig itt készült fellépésére a Queennel Freddie Mercury, és gyakorolta a szállodai elnöki lakosztályának teraszán a Tavaszi szél című magyar népdalt.

A hotel szakmailag is élen járt az újításokban. 1994-ben ők vezették be először a sunday brunchot Magyarországon, és itt lehetett először squasholni is a városban. A Marriott nevéhez kötődik a proaktív sales módszerek meghonosítása, és a revenue management gyakorlatának alkalmazása, már a ’90-es években. A cég vállalati kultúráját tekintve is példamutató, mind a társadalmi felelősségvállalás, mind a saját alkalmazottakkal való bánásmód terén.

50ev5A szálloda megadta a módját az ünneplésnek

A Marriott prémium márkaként mindvégig megőrizte pozícióját a hazai piacon az évtizedek alatt, s most, a teljes felújításnak köszönhetően ez a státusz továbbra sem forog veszélyben, sőt. A szálloda kiemelkedő üzleti sikereket ér el évről évre, 2020-ra pedig 50 éves történelmük legeredményesebb évét várják.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Ez az arany fénylik!

Ez az arany fénylik!

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

PaintExpo, Karlsruhe, 2024. április 9-12.

More details
Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

Szükség és népszerűség: új szintre lépnek a tavaszi táborok

More details
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel valóban mindenkié

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

Ha nem mindegy, hogyan használja a kertjét, akkor ott a helye az idei GardenExpón!

More details
ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

ESG nélkül kivet az üzleti világ?2024. április 4.

More details
Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

Érkezik a kultúra határtalan ünnepe

More details