2024. május 6., hétfő - Ivett

Archívum

Barlangok hónapja 2024

314

Magyarország 5 ,,barlangos” nemzeti parkja 2024-ben is exkluzív programokkal várja az aktív kikapcsolódásra vágyó látogatókat. A barlangok hónapja keretében a legismertebb és a ritkán látogatható, védett földalatti kirándulóhelyeket csodálhatjuk meg kedvezményesen - hívja fel a figyelmet a funzine.hu.

 

A már szinte hagyománnyá vált, egész márciusban tartó Barlangoljunk! programsorozat idén is hazánk különleges barlangjainak népszerűsítését tűzte ki céljául. A nem mindennapi szakvezetésekkel egybekötött túrákon a kivilágított, családbarát útvonalakon túl akár kiépítetlen, kalandturisztikai barlangokat is felfedezhetünk.

A barlangok hónapja 2024-es programkínálata:

Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Park idei kiemelt helyszíne a csodás Baradla-barlang, avagy mindenki által ismert, köznapi nevén az aggteleki cseppkőbarlang, amely 1995-től része az UNESCO világörökségnek. Hazánk leglátogatottabb felszín alatti kirándulóhelye több mint 22 kilométeren várja az amatőr és profi barlangászokat egyaránt.

 Kedvezmények és programok:

  • egész hónapban: 20% kedvezmény a Baradla-barlangba a felnőtt jegyárból
  • március 2., 9., 15., 23., 29.: Baradlamanó túra, amelyen az egész család egy elvarázsolt, föld alatti meseországba csöppenhet

Túranaptár az Aggteleki Nemzeti Park weboldalán >>

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park is több izgalmas helyszínnel és programmal várja a családokat a Barlangoljunk! programsorozat keretében.

 Kedvezmények és programok:

  • március 2.: Geotúra Balatonfüred térségében a Lóczy-barlang kedvezményes látogatásával; az útvonal két kilátót, három barlangot és kevésbé ismert látnivalókat is célba vesz
  • március 10.: Geotúra a ,,karszt útján” a Cuha-szurdok sziklavilágában; a gyalogos túraszakasz a Bakony szívében, a Cuha-patak fenségesen vad szurdokvölgyében vezet
  • március 15.: Erdőkerülő geotúra a Szentgáli-tiszafás természetvédelmi területen; a különleges atmoszférájú erdőben sok érdekességet hallhatunk a tiszafákról, védelmük múltjáról és jövőjéről
  • március 23.: Kedvezményes látogatás a balatonedericsi Csodabogyós-barlangban, amelyet hazánk kilencedik leghosszabb barlangjaként tartanak számon

Még több információ a túrákról >>

Bükki Nemzeti Park

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága 2024-ben is kedvezményes és egyedi ajánlatokkal várja a barlangok szerelmeseit. A nyitóprogram helyszínéül Európa egyik legjelentősebb őstörténeti és régészeti lelőhelye, a Szeleta-barlang szolgál. A programok során megismerhetjük a Magyarország fokozottan védett barlangjai közé sorolt Szent István-barlangot, valamint a kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben gazdag Esztáz-kői-barlangot is.

Kedvezmények és programok:

  • február 29.: Túra a Szeleta-barlanghoz és kedvezményes belépés a Szeleta Park Látogatóközpontba; szakvezetéssel egybekötött túra a világhírű Szeleta-barlanghoz, kedvezményes belépés Szeleta Park Látogatóközpont kiállítására, amelynek része a bükki barlangokat bemutató különleges, 3D film megtekintése is.
  • március 2.: Esztáz-kői barlangtúra; rövid és látványos barlangséta villanyvilágítás és betonjárda nélkül, egy helyen létra segíti a közlekedést.
  • március 2., 9., 16., 23., 30.: Túra a Szeleta-barlanghoz; szakvezetéssel egybekötött túrán juthatunk be a Szinva tanösvényen a világhírű Szeleta-barlanghoz, a Szeleta-kultúra névadó barlangjához.
  • március 2., 9., 23.: Speciális hosszú túra a Szent István-barlangban; a barlang olyan részeit látogathatjuk meg, amelyek bejárására rendszerint nincs lehetőség.
  • március 16.: Ősrégészet a kiépítetlen Kő-lyukban; a barlang bejárása során izgalmas ősrégészeti leletekkel, a barlangi élővilág nyomaival és cseppkövekkel is találkozhatunk.
  • március 23.: Extrém, overálos barlangtúra a Bolhási-víznyelőbarlangban; az igen látványos, fokozottan védett és lezárt cseppkőbarlang-látogatásra kalandvágyó fiatalokat, sportos felnőtteket várnak.

További információk a Bükki Nemzeti Park eseménynaptárában >> 

Duna-Dráva Nemzeti Park

A hónap folyamán a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Janus Pannonius Múzeum rendhagyó programokkal várja a látogatókat Abaligeten és Pécsen egyaránt. A legfőbb helyszín a Mecsek egyik legnépszerűbb látnivalója, a világ száz természeti csodája közé is bekerült Abaligeti-barlang. A cseppkőbarlang ma is folyamatosan változik, amiről a járatokban hosszában folyó patak gondoskodik. A barlang a denevérek számára közkedvelt lakóhely, téli időszakban kis és nagy patkósdenevérek százait figyelhetjük meg túrázás közben.

 Kedvezmények és programok:

  • március 1-10.: 20% kedvezmény az Abaligeti-barlangba és a Denevérmúzeumba
  • március 1.: Fotós túra az Abaligeti-barlangban; szakvezető segítségével fotózhatjuk le a cseppkőképződményeket
  • március 2.: Barangolás a Denevér tanösvényen; ingyenes felszíni túra az Abaligeti-barlang fölött
  • március 8.: Tematikus barlangtúra az Abaligeti-barlangban, mely során megismerkedhetünk a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával
  • március 9.: Barlangi biológiaóra az Abaligeti-barlangban, amely a barlang titkos élővilágát tárja fel
  • március 10.: Megélni a sötétséget; a különleges barlangtúrán saját fejlámpánk fényénél járhatjuk be az Abaligeti-barlangot, és megtapasztalhatjuk a teljes koromsötétséget is (18+)
  • március 19.: Kis barlangász; interaktív előadás és kőzetsimogató a Tettye Oktatási Központban
  • március 23.: A denevérek világa; ingyenes tárlatvezetés a Denevérmúzeumban
  • március 23.: A Karszt-barlang-kutatás időszaki kiállítás bemutatása

Részletes programok a Duna-Dráva Nemzeti Park weboldalán >>

Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Barlangok hónapjára a Duna-Ipoly Nemzeti Park is több helyszínen hirdetett meg különleges bejárásokat. Az idei év kiemelt helyszíne a Kolosy tér feletti hegyoldalban megbújó Szemlő-hegyi-barlang mesevilága. 1990 óta tartanak barlangterápiát az itteni üregekben, melyeknek hévizes eredetét kőrózsák, borsókövek, gipszkristályok tanúsítják.

 Kedvezmények és programok:

  • március 1.: Főszerepben a denevérek; zoológiai előadás és denevérleső túra a Pál-völgyi-barlangban
  • március 8.: Felfedezőtúra a Szemlő-hegyi-barlangban; „Magyarország barlangjai” c. előadással
  • március 14.: Felfedezőtúra a Szemlő-hegyi-barlangban; „A világ karsztjai” c. előadással
  • március 22.: Felfedezőtúra a Szemlő-hegyi-barlangban; „Mentés a Törökországi Morca-barlangból 1000 méter mélyről” c. előadással
  • +1 március 31.: Barlanglátogató túra a Sátorkőpusztai-kristálybarlangban

Túrára jelentkezés részletei >>

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Itt a lista! Ezek a világ legjobb szállodái 2024-ben

Itt a lista! Ezek a világ legjobb szállodái 2024-ben

More details
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

More details
Épül Budapest második reptéri hotele – összekapcsolják az elsővel

Épül Budapest második reptéri hotele – összekapcsolják az elsővel

More details
Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

Cégmarketing trendek – Legyünk jelen egyszerre mindenhol! 2024. május 30.

More details
Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details