A Kerekdomb Fesztivál ezúttal is mindenkit Európa mértani közepére csábít: a festői Tállya vidékére. Itt keresztelték meg Kossuth Lajost, taníttatták Rákóczi Ferencet, Mikszáth Kálmán Különös házassága egy itteni pletykára épült, a föld alatt elterülő hatalmas pincerendszer pedig finom borok és pálinkák őrzője.

Tállya igazán sokszínű település gazdag történelmi múlttal, emellett az ott található 17 borászat és pálinkafőzde is jó alapot kínál a látogatóknak. Mi azt szerettük volna a fesztivállal elérni, hogy ezt a települést és annak értékeit minél többen megismerjék, ennek érdekében koncerteket, színházi és irodalmi előadásokat, beszélgetéseket, színes családi- és aktív programokat hozunk évről évre a helyi kertekbe, pincészetekbe, akik minden évben nagyon várják és készülnek saját programjaikkal a Kerekdombra. Itt minden pohár bor mellé jár egy jó történet vagy dal. Tavaly már több mint 5000 ember indította itt az őszt, reméljük idén is sokan csatlakoznak hozzánk" – összegezte Ernhaft Attila, a fesztivál egyik főszervezője.

Zenétől a versekig

A rendezvény legnagyobb színpadán, a Vincellér Ház Nagyszínpadon idén az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt, a Follow The Flow és Ivan & The Parazol lép fel, a Szűcs Pincészetben Palya Bea, Meszka, Géem, Áron András, a Dos Diavalos és Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák szórakoztatják majd a közönséget, míg a Nyerges Udvarban többek közt aZorka, Ripoff Raskalnikov & Nagy Szabolcs, Richard Zalai, DOROGI egy szál gitár, Yewo akusztik és Saya Noé koncert vár. Idén új zenei helyszín a Palota Borház, ahol a Hangfoglaló Program fiatal tehetségei mutatkoznak be: Domingo, Grabovski, Ben T Kadar, Cataflamingo, Tiansen, Heavy Brains, Kaktus, Majré és Sisi.

A teljes cikk: Hamarosan elstartol a Kerekdomb Fesztivál