2024. május 9., csütörtök - Gergely

Archívum

Vertigo Filmfesztivál, 2023. augusztus 24-30.

687

2023. augusztus 24-30. között a teljesen megújult Art+Cinema ad otthont a 10. Vertigo Filmhétnek, ahol premier előtt lesz látható a legendás brit rendező Ken Loach utolsó filmje, a The Old Oak – A mi kocsmánk; a nemzetközi bestsellerből készült megkapó családi dráma, A csodák könyve; és az Oscar-jelölt Bérénice Bejo főszereplésével készült francia párkapcsolati vígjáték, a Hawaii. A jubileumi filmhéten egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából.

A 10. Vertigo Filmhét budapesti helyszínén ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett svéd és francia vígjátékok; svéd és norvég horrorfilmek; francia, angol és dán drámák; Oscar-díjas és Oscar-jelölt filmek és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a legendás brit rendező Ken Loach utolsó filmje, a The Old Oak – A mi kocsmánk; a nemzetközi bestsellerből készült megkapó családi dráma, A csodák könyve; és az Oscar-jelölt Bérénice Bejo főszereplésével készült francia párkapcsolati vígjáték, a Hawaii.

24-én, csütörtökön Francois Ozon-maratonnal nyit a filmhét. A francia film fenegyerekének négy filmje is műsorra kerül: a programban előbb a világháborús romantikus dráma, a Frantz; utána az erotikus thriller, Dupla szerető lesz látható. 18 órakor kezdődik a cannes-i versenyfilm, a Minden rendben ment Sophie Marceau főszereplésével; majd a programot a berlini versenyfilm, a Peter von Kant zárja.

25-én, pénteken ismét mozikban lesz látható a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek című svéd gasztro-vígjáték. Ezt követően két premier előtti vetítéssel folytatódik a Vertigo Filmhét. 18 órai kezdettel a brit rendezőfenomén Ken Loach utolsó filmje, a cannes-i versenyprogram remek darabja, a The Old Oak – A mi kocsmánk lesz látható. Ezt 20:15-től az Oscar-jelölt Bérénice Bejo világvége vígjátéka, a Hawaii követi. Utóbbi megtörtént eseményeken alapul és arról szól, hogy egy baráti társaság elárulja egymásnak a legféltettebb titkait, abban a hitben, hogy eljött a világvége, ám amikor az elmarad, még egy hétig össze vannak zárva az egzotikus szigeten.

26-án, szombaton premier előtt lesz látható a nemzetközi bestsellerből készült A csodák könyve. A megható családi dráma egy anyáról szól, aki végigjárja a kómában lévő fiának a világvége listáját, remélve, hogy ezzel visszakaphatja a gyerekét. A csodák könyve után 18:00 órától ismét látható lesz a Hawaii, majd a francia vígjátéksiker, Az új játék zárja a napot.

27-én, vasárnap ismét látható lesz a The Old Oak – A mi kocsmánk, és A csodák könyve. A két előadás között 18:00 órától az Asterix és Obelix: A középső birodalom című francia vígjátéksiker tekinthető meg.

28-án, hétfőn az adrenalinfüggőknek kedvezünk: előbb a svéd Valaki a túloldalon horrorfilm, majd a Menekülj! és a Rémálom című norvég horrorfilmek tekinthetők meg.

29-én, kedden a skandináv ínyenceknek kedvezünk. Előbb a Semmi című kultregényből készült, azonos című thriller; majd az Oscar-díjas dán Még egy kört mindenkinek és az Arany Pálma-díjas, többszörös Oscar-jelölt, svéd A szomorúság háromszöge lesz ismét látható nagyvásznon.

30-án, szerdán a francia romantikus filmek kedvelői örülhetnek. A Szexfantáziák című pikáns francia komédiával kezdünk. Ezután az Aline – A szerelem hangja című Céline Dion-életrajzi film kerül sorra. A napot A csodák könyve premier előtti vetítése zárja.

Az esemény küldetése a nyári hőségben nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. Mindehhez ideális helyszín a minden tekintetben megújult Art+ Cinema, ahol immár luxuskörülmények között lehet artmozizni.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1990 forint. A jegyelővétel már elkezdődött online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon. A 10. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.


További részletek:

http://www.artpluszcinema.hu

www.vertigomedia.hu

www.facebook.com/artpluszcinema

www.facebook.com/vertigomediakft


| Forrás: artnews.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details