2024. február 25., vasárnap - Géza

Archívum

Christmasworld 2023, 2023. február 3-7.

721

A Christmasworld szakvásárt 2023. februárjában az Ambiente és Creativeworld, a fogyasztási cikkek nemzetközi szakvásárokkal egyidejűleg rendezik a frankfurti vásárközpontban.

 

A Christmasworld évről évre Frankfurtban vonultatja fel a karácsonyhoz és a többi ünnephez kapcsolódó legújabb termékeket és trendeket, valamint innovatív dekorációs koncepciókat kínál külső és nagyméretű felületekhez a nagy- és kiskereskedelemnek, bevásárló központoknak és belvárosi helyszínekre. A dekorációs és ünnepi díszítő kellékek teljes skáláját felvonultatja. A Christmasworld 23 szakvásáron a karácsonyi dekoráció klasszikus és meglepő formái, mintái, valamint a természetközeli, fenntartható dekorációk várják a látogatókat.  

A 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított Christmasworld Trends 23+ trendbemutató páratlan áttekintést nyújt a kiállítók újdonságairól, amelyeket a bora.herke.palmisano trendkutató iroda három izgalmas trendvilágban alakít ki. A meghatározó irányzatokat nap mint nap előadások keretében is bemutatják az érdeklődőknek.

„Becses minden örömteli pillanat. Az örökséget és a jövőt egyaránt ismerő formavilág segít bennünket abban, hogy még szebben ünnepeljünk. Sok minden most tudatosan halkabb, csendesebb, mint régen: értékes lendület veszi át a szalmalángnyi káprázat helyét. Minden eddiginél fontosabb szerepet kap a fenntarthatóság: az anyagkutatás és a digitális innováció új esztétikai megoldásokkal kecsegtet” – foglalta össze Annetta Palmisano a változásokat a bora.herke.palmisano stíluskutató iroda nevében. A stílustervező iroda a Frankfurti Vásártársaság megbízásából térképezi fel a jövőben várható változásokat és megbízható előrejelzésekkel, valamint ötletekkel szolgál a beszerzőknek és a gyártóknak kínálatuk alakításához.

Változatlanul meghatározó ötletforrás a természet, a színek és struktúrák kiapadhatatlan tárháza. A nemzetközi látogatókat ismét számos váratlan és extravagáns megoldás örvendezteti meg, megdöbbentő vizuális jelenségekkel ötvözve. A jövő egyik meghatározó technológiai újdonsága, a 3D nyomtatás egyre fontosabb lesz. A formatervek és a termékek hihetetlenül lendületes és kreatív, rendhagyóságukkal olykor irritáló, de mindig üdítő ötleteket szülnek.

Christmasworld Karácsonyi trendek 2023

Rendhagyó szépség: előtérben a váratlan és a meglepő

A váratlan párosítások és szokatlan formák. A helyzet hangulatát megteremtő minták, a környezet visszaverődései, valamint a fény és árnyék játéka figyelemre méltó látványt keltenek.  A felületek gyakran metálhatásúak, gyöngyházfényűek vagy csillogóan tükröződnek, különleges vizuális hatásokkal. A környezet visszaverődése a dizájn egyik alapvető eleme. Izgalmas a kézművesség és a digitális innováció közeledése.  A gyertyatartók térbeli modelljét például műteremben tervezik és a kerámiagyárban digitálisan nyomtatják. A színválasztékban extravagáns színek, mint az azúrkék, a barackszín, a magenta vagy a borvörös váltakozik az égszínkék, a citromsárga, a szürke és az ezüst visszafogottan tompa árnyalataival.

Megnyugtató természet … nyugodt életerő és a természethez kötődő minimalizmus

A design kötődik a természethez, idézi az életciklusokat és a mulandóságot. A kreativitásnak és a fenntartható gondolkodásnak köszönhetően egyre inkább elmosódik a művészet, a kézművesség és a technológia közötti határvonal. A növényi és földtani eredetű, például sziklákat, ásványokat és terméskövet idéző minták az uralkodóak. A terméskő olykor szerkezeti anyagként szolgál, máskor az erezete, színezete és oxidációs sajátosságai inspirálják a mintákat, motívumokat és felületeket. Az érdes és porózus anyagokat gyakran makulátlanul sima és lágy felületekkel párosítják. Ezenkívül az egyszerű karton és a felületi bevonat nélküli papír hangsúlyozza a minimalista, szezonális díszítéseket. A színskála három hűvösebb árnyalattal indul a zuzmók, a hegyi tavak és nyers malachit mintájára. A következő színcsoportot a fehér homoktól a kőszürkén át a sötét szikláig terjedő semleges árnyalatok alkotják. A természetet idéző színharmóniát három meleg színárnyalat, a moha, a fásba hajló rózsavirág és egy visszafogott rozéárnyalat teszi teljessé.

Időtálló ötletek … a dekoráció egyértelműen dizájnelem

A dizájn markáns jellegű, plakatív geometria és konkrét formák határozzák meg az összképet. A kézműves szakértelem, a gazdag manufakturális hagyományok és az ipari szaktudás találkozása. A karácsonyi díszeknél a jellegzetes gömböket más geometriai formák, például körszeletek, kúpok és négyzetek egészítik ki. A felületek grafikájában a márványos és fa erezetet, valamint Miorée-effektusokat jelenítik meg. Fontos dizájnelem az egyszínű, de csíkozott formavilág a letisztultan elegánstól a finom átmenetig. Az intenzív színezés biztosítja a tárgyak nemes megjelenését. A hűvös színsort a petrol és a kék árnyalatai uralják, míg a meleg színkiemelésről a narancsvörös, a lila és az okkersárga gondoskodik. A kettő között a semleges fémes színárnyalatok, a horgany, a vas és a bronzszürke biztosítja a kapcsolatot.

A küszöbön álló Christmasworld szakvásár trendjeiről további előzetes tájékoztatást kaphatnak a szakkereskedők a christmasworld.messefrankfurt.com és a https://conzoom-jsolutions.messefrankfurt.com/frankfurt/de.html oldalon, majd 2023. február 3-7. között a 4.1-es vásárcsarnok előterében kialakított trendbemutatón élőben is megismerhetik azokat. A bora.herke.palmisano stíluskutató iroda trendkutató szakértői naponta kétszer előadáson ismertetik a Christmasworld és az Ambiente trendvilágait. A szakmai előadások helyszíne a  4.0 csarnok Europa terme.

Magyarországi képviselet

  • BD-EXPO Kft.
  • 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 4.
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés/divatmarketing.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Február 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Tartalom galéria

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

Extrém ajándékok, amelyekre mindig emlékeznek majd

More details
Idegenvezetők Világnapja, 2024-ben február 21-25.

Idegenvezetők Világnapja, 2024-ben február 21-25.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
A csapatépítés legújabb generációja: minőségi társasjátékszalon nyílt a belvárosban

A csapatépítés legújabb generációja: minőségi társasjátékszalon nyílt a belvárosban

More details
Magyar siker a bahreini Forma 1-en

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

More details
Ünnepi hangulatban: 50. INHORGENTA München

Ünnepi hangulatban: 50. INHORGENTA München

More details
Magyarország a MIPIM-en – 2024. március 12-15.

Magyarország a MIPIM-en – 2024. március 12-15.

More details
Szakmai tanfolyamok fiataloknak: Hogyan válassz megfelelő karrierutat - tippek a Jooble-től

Szakmai tanfolyamok fiataloknak: Hogyan válassz megfelelő karrierutat - tippek a Jooble-től

More details
4 Helyszín Konyhabútor Kiállítás, 2024. február 23-25.

4 Helyszín Konyhabútor Kiállítás, 2024. február 23-25.

More details