2024. május 8., szerda - Mihály

Archívum

Újgenerációs üzleti döntéshozók építik a munka új világát

657

Totális paradigmaváltást hozott munkafronton a világjárvány. A helyzetet számos vállalat arra használja fel, hogy hasznosabbá, élvezetesebbé és értékesebbé tegye munkavállalóinak azt a tevékenységet, amellyel életük harmadát töltik el. Az év legjobban várt menedzsment konferenciáján, a W°RK-ön kiderül, hogyan szabja a munkát a jövő igényeire a vezetők új generációja.

"A fél karomat odaadtam volna, ha a karantént követően is marad a home office.” "Megőrültem attól, hogy heteken keresztül nem láthattam azokat az embereket, akikkel korábban éveket töltöttünk el együtt.” Csak két, egymásnak meglehetősen ellentmondó vélemény az elmúlt másfél évben a munka világában lezajlott változások apropóján. Aligha vitatható, hogy a COVID-19 világméretűvé terebélyesedése óta teljesen megváltozott az, ahogy a munkáról gondolkodunk, és ahogyan viszonyulunk hozzá. Az sem túlzás, ebben az időszakban jóval többet változott a munka világa, mint az elmúlt három évtizedben. A kérdés „csak” az, hogy mit tudunk ezzel kezdeni…

Bejáró nők és férfiak

Annak a világnak befellegzett, amikor reggel csapatokban vonultak a munkahelyekre az „irodisták”, majd a munkaidő lejártával megszólaló gong jelzésére elindultak hazafelé. Számos munkahely akadt már a világjárvány előtt is, ahol nem volt kötelező reggeltől délutánig bent időzni: a rugalmas munkavégzés népszerű és viszonylag elterjedt megoldásnak számított. Néhány hónap alatt ez is kevésnek bizonyult: sorra jönnek ki a céges felmérések, amelyek szerint átlagosan a munkatársak négyötöde már legfeljebb két napot szeretne hetente az irodában tölteni.

Home, sweet home office?

Jóllehet az említett felmérések azt is alátámasztják, hogy a vezetők lényegesen nyugodtabbak, ha saját szemükkel látják dolgozni a kollégákat, az otthoni munkavégzés iránti igény egyre meghatározóbb. „Szerencsére számos eszköz létezik arra, hogyan tehetik a menedzserek hatékonyabbá az otthoni munkát” – állítja az Integrated Consulting Group ügyvezető partnere. Rózsa Tímea Ágota szerint a kulcs az általános vezetői hozzáállás megváltoztatása, így egy teljes workshopot szentel ennek azon a novemberi konferencián, amelynek nem kevesebb az ambíciója, mint átgondolni, újratervezni, a jövő igényeire szabni a munkát a vezetők új generációjának elvárásai és elképzelései szerint.


„A vezetőknek meg kell változtatni a gondolkodásukat, hogy elfogadják az otthoni munkavégzés növekvő népszerűségét” – állítja Rózsa Tímea Ágota, az Integrated Consulting Group ügyvezető partnere.

 

Mi marad az erőfeszítésekből?

A döntéshozók új generációja valóban megérti, hogy a pandémia okozta radikális változások a munka világában sem pusztán fenyegetések, hanem kihívások és a lehetőségek is. Ugyanakkor sokszor az sem feltétlenül elég, ha a gondolkodásmódban megtörtént a változás: mi történik akkor, ha egy, az átalakulást nyitottan és proaktívan megélő és kihasználó vezető olyan falakba ütközik a szervezeten belül, amilyen a poros vállalati kultúra vagy az elavult, a távmunkaigények kiszolgálására képtelen informatikai háttér? A novemberi konferencián ezekre is igyekszünk választ keresni, hiszen az ilyen példák egyáltalán nem légből kapottak.

Ahány ház, annyi megoldás

Egyre világosabban látni azt is, hogy nincsenek univerzális receptek vagy a polcról leemelhető konzervmegoldások: a vállalatoknak és intézményeknek össze kell magukat kapniuk, hogy magukra szabottan találják meg a számukra legjobb megoldást. Az is egyértelmű, hogy ebből a gondolkodásból már nem hagyhatók ki az ott dolgozók: már nem is érik be a véleményük elmondásával, érvényre is juttatják az elvárásaikat, ellenkező esetben – és ez különösen a tehetségek esetében tud rettentően fájni egy cégvezetőnek – lábbal szavaznak.

Játszani is engedd!

A közös gondolkodáshoz nem ártanak a jó eszközök. Tény, a pandémia következtében szinte minden munkavállaló jóval magasabb szinteket ért el a kooperatív eszközök használatában, de a közös jövőt meghatározó döntésekben néha ezeknél is távolabb érdemes keresgélni. Ezért kap helyet a novemberi konferencián a kreatív energiák felszabadítására törekvő, merészen új megoldások kiötlésére inspiráló LEGO Serious Play (LSP) Hlavay Richárd Certified LSP Facilitator közreműködésével, aki azokra a játékkal eredetileg szkeptikus vezetőkre a legbüszkébb, akik ma is az irodájukban őrzik a LEGO Serious Play programokon épített modelljeiket.


„A LEGO Serious Play (LSP) ideális eszköz a mostanihoz hasonló helyzetekben, amikor egynél több jó válasz is lehetséges, és érdemes a csapatban lévő tudást felszínre hozni a legjobb döntés érdekében” – mondja Hlavay Richárd Certified LSP Facilitator.

 

A W°RK konferencián segítünk megismerni és megérteni az újgenerációs vezetők igényeit, elvárásait, elképzeléseit, hiszen ha nem mi magunk alakítjuk, formáljuk a világot, a legfontosabb változásaiból maradunk ki.

Earlybird jegyek már csak október 10-ig érhetőek el >>

Az előadók és programok listája itt található, előregisztrálni pedig itt lehet a konferenciára.

| Forrás: 24.hu - Work 2021

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details