Nyomtatás

Új helyszínnel és jótékonykodással jön a III. Murci Gasztrofesztivál - 2021. október 9.

213

Egy év kihagyás után 2021. október 9-én újra megrendezik a Murci GasztroFesztivált a balatonlellei Kishegyen. Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést a szervezőknek: ugye lesz Murci? A jelenlegi szabályzások értelmében a szervezők úgy döntöttek, hogy belevágnak a szervezésbe.

A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg: a Balaton ősszel is kiváló úti cél lehet.

Nyolc helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is.

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen – a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzenszerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba.

Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog”

– fogalmazott Pócz József borász.

A rendezvényen második alkalommal adják át a rendezvényt szervező vállalkozók által alapított „Büszkeségünk” díjat. Az elsőt a balatonlellei magyar és Európa-bajnok bokszoló, Dévényi Izabel kapta.

murcc2

Idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő alapítványra és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét.

Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk”

– mondta Tóth Balázs, a Dél Balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője.

A hatályos jogszabályok értelmében – mivel gasztrorendezvény –, a Murci védettségi igazolvány nélkül is látogatható.


A szervezők ígérete szerint a klasszikus főszezonon kívüli programkavalkád nem áll meg, az alábbi nagy rendezvényeken is várják a vendégeket:

November 26. – Jégpálya-nyitás

December 4. – Adventi GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár

December 31. – Szilveszteri Regatta vitorlásverseny


| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek