Nyomtatás

Ismét lesz Hévízi Bor- és Gasztrokorzó, 2021. augusztus 19-22.

905

Augusztus 19-22. között újra a bor, a gasztronómia és a szórakozás áll a középpontban Hévízen.

Tavaly új néven, megújult formában került megrendezésre a hévízi borfesztivál. A változások ez esetben is jót hoztak, az idei évben marad a bor- és gasztrokorzó név, ami nem is lehetne találóbb, hiszen a rendezvényen valóban lehet majd korzózni a város sétálóutcáján – áll a hévízi polgármesteri hivatal közleményében.

A Deák téren folyó felújítási munkálatok miatt a rendezvény helyszíne a Sörsétányhoz hasonlóan a Rákóczi utcában lesz, a faházak és a sátrak itt kapnak helyet. A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi termelőket és vállalkozókat is bevonják a pezsgésbe, így elsősorban a helyi kézművesek, borászatok kaptak lehetőséget a kitelepülésre.

A Moll Károly téren, a Fontana filmszínház előtti színpadon mind a négy napon esténként különböző zenei stílusokat képviselő előadók lépnek fel. Rajtuk kívül utcazenészek gondoskodnak a jó hangulatról.

Idén július elején a Fodorvin borászat Aszófői olaszrizlingjét tüntette ki „a Hévíz Város Bora” címmel a szakmai zsűri, amelyet augusztus 20-án adnak át ünnepélyes keretek között. A különleges címkével ellátott olaszrizlinget a hévízi Tourinform-irodában és több városi szolgáltatónál is meg lehet vásárolni, és természetesen a Bor és Gasztrokorzón is meg lehet kóstolni.

A bor- és gasztrokorzón a város sétálóutcáját birtokba veszik a közkedvelt zalai borászatok, balatoni és móri pincészetek, de vendégül látnak erdélyi borpincét és a manapság divatos pezsgő és habzóborokat kínáló termelőket is.

A kézművesek között keramikus, üvegcsiszoló, ékszerkészítő színesíti majd a kínálatot, lesznek újrahasznosított anyagokból készült táskák, érkezik a sajtkészítő, szörpkészítő is termékeivel, de lehetőség lesz füstölt finomságok kóstolására is.

Ismét Hévízre látogat az eredeti erdélyi kürtöskalács, valamint hagyományos és streetfood is várja a rendezvény látogatóit.

A rendezvényről további részletek itt találhatók.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek