2024. április 25., csütörtök - Márk

Archívum

Jön a Repülőtér éjszakája!, 2021. július 9-10.

1483

A Budapest Airport és az Aeropark bemutatja: az éjszaka, amikor minden a repülésről szól. Izgalmas hangártúrák, hangulatos reptérlátogatások, fényárban úszó pilótafülkék, rendhagyó beszélgetések, különleges földi járművek, látványos bemutatók várnak rád az Aeroparkban.

Aki a péntek esti programra vásárol belépőt, a pénztárban kapott karszalaggal a szombati, Aeroparkban zajló eseményeket is látogathatja.

Hangártúra

Tudod, hogyan zajlik a repülőgépek ápolása, karbantartása? Láttál már szétszerelt utasszállítót? Érdekel, hogyan dolgoznak a repülőgépszerelők, hogyan férnek hozzá a legkisebb, legeldugottabb rekeszekhez a fedélzeten? Megnéznéd, hogyan történik egy nagy utasszállító vagy cargogép nagyjavítása? Hangártitkok élőben, együttműködésben az Aeroplex-szel! Tarts velünk a Repülőtér éjszakáján az Aeroplex hangárába, ismerd meg a különleges épület kulisszatitkait. A rendhagyó túra az Aeroparkból indul, a csoport kb. 60 percet tölt el a karbantartóbázis létesítményeiben!

Éjszakai reptérlátogatás

Nézd meg velünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér éjszakai fényeit! Több, mint 5000 fényforrás gondoskodik a futópályák, gurulóutak, forgalmi előterek megvilágításáról. Kóstolj bele a repülőtér éjszakai életébe, amikor egymás után indulnak a cargo járatok. Figyeld velünk testközelből a gépek kiszolgálását, nézd meg, mi történik a földön töltött 25-30 perc alatt. Szakavatott túravezetőink bevisznek a légikikötő kulisszái mögé.

Pilóta talkshow

Történetek, kalandok, rázós helyzetek, kulisszatitkok a pilótafülkéből. Érkeznek a „nagy öregek”, akik az Il-18-ason kezdték a pályafutásukat, és a Boeing 767-esen teljesítették utolsó járatukat. És jönnek azok a pilóták, akik a világ legmodernebb és legnagyobb utasszállítóin dolgoznak. Izgalmas landolások Afrikában, a Távol-Keleten, vagy egzotikus szigeteken. Vendégünk lesz többek között Trangóni Béla kapitány, Darida Tamás kapitány, Pajor D. Dávid elsőtiszt, Szüle Zsolt kapitány

Reptéri járműbemutató

Érkeznek az Aeroparkba a legkülönlegesebb repülőtéri járművek: megmutatjuk, milyen hatalmas gépekkel gondoskodnak a téli időszakban a futópályák és a forgalmi előterek takarításáról, milyen különleges autó végzi a fékhatásmérést a pályákon. Emellett látványos mentési bemutatóval készülnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér tűzoltói.

repuej2

Az énekes utaskísérő

Ezen az estén ismét fellép az Aeroparkban az énekes légiutas-kísérő. Józsa Tamara repülős dalokkal érkezik a múzeum színpadára.

Fényárban úszó pilótafülkék

Ezen az estén életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi. Áram alá helyezzük a gépeket, tudd meg, miről árulkodnak az óraboltra emlékeztető műszerek, pillants rá a radar képernyőjére, hallgasd, ahogy az évtizedes rádió duruzsol a fedélzeten. Közben pilótáink, fedélzeti mérnökeink mesélnek arról, hogyan repülték az adott típust, milyen feladataik voltak a fedélzeten.

Legyél te is utaskísérő!

Nézted a kedves és rendkívül elegáns utaskísérőket a repülőgépen? Figyelted a munkájukat felszállás előtt, utazómagasságon és landolás után? Kíváncsi vagy rá, hogy milyen feladataik vannak egy olyan napon, amikor négy járatot kell teljesíteniük? Ezen az estén több alkalommal légiutas-kísérő tanfolyamot tartunk kicsiknek és nagyoknak a Tu-154-es fedélzetén. Megmutatjuk, miért fontos a felszállás előtti biztonsági bemutató, sőt a személyzet tagjaként te is kiállhatsz a többiek elé az oxigénmaszkkal és a mentőmellénnyel. Arról is mesélünk, hogyan lesz valakiből stewardess, milyen feladataik vannak repülés közben, amit az utas nem lát, milyen kulisszatitkokat rejt a fedélzet. De abból is kaphatsz némi ízelítőt, hogyan viselkednek a stewardessek, amikor gyorsan kell elhagyni a repülőgépet. A foglalkozásra az Aeropark pénztárában és helyszíni jegyértékesítő pontján lehet jegyet vásárolni és regisztrálni. (Létszám: foglalkozásonként 35 fő) A program ára: 700 Ft/fő

Gépek titkai – Tematikus séták

Ezen az estén folyamatosan indulnak a kb. 60 perces tematikus séták a repülőmúzeumban, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni és jegyet váltani. Kérje a sétajegyet az Aeropark pénztárában, vagy pedig a múzeum területén elhelyezett értékesítő pontokon. A séta ára: 1000 Ft/fő

11 repülőgép, 1 helikopter, számos földi kiszolgáló és oldtimer repülőtéri jármű. Ismerd meg, hogyan változott a repülés világa a 40-es évektől az ezredfordulóig. Milyen feladatik voltak a pilótáknak a Li-2-esen, és hogyan kellett repülni a legendás Tu-134-essel vagy a „Nagytuskóval”, a Tu-154-essel? Mit kapott az utas egy menetrendszerű berlini vagy egy görög charter-járaton?

Gurulnak a reptéri oldtimerek

Minden órában elindulnak a reptéri oldtimer járműveink! Hallgasd meg, ahogy felbőg a 40 tonnás repülőtéri tűzoltóautó, Simba V12-es motorja. Nézd meg, mire képes ez a futurisztikus jármű vonulás közben. Ülj be a repülőgépvontató emelhető vezetőfülkéjébe, és tegyél egy kört azzal a speciális járművel, amelyik 60-80 tonnás repülőgépeket tol hátra a forgalmi előtéren. Megszállott oldtimer rajongó vagy? Csodáld meg, vagy próbáld ki azt a Zsigulit, Wartburgot, vagy Volvo 245 Transfert, amely évtizedekkel ezelőtt Ferihegyen szolgált! Válts jegyet a helyszínen!

A320neo szimulátor – Nálunk te leszel a kapitány!

Próbáld ki, milyen vezetni a világ egyik legújabb és legmodernebb repülőgépét. Gyere el az Aeropark Airbus A320neo szimulátorába! Told előre a gázkart, ragadd meg a sidesticket és emelkedj a magasba! Foglalj időpontot és válts jegyet egy 15 vagy 30 perces élménykörre a múzeum pénztárában, vagy a helyszíni jegyértékesítő pontok egyikén!

Regisztráció és jegyvásár az aeropark.hu oldalon!

| Forrás: aeropark.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

Totalcar Parkoló Parádé, 2024. április 28.

More details
Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napja, 2024. április 26-28.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

Komáromi erődfeszt, 2024. május 3-5.

More details
Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

Agility nap a Ligetben, 2024. április 28.

More details
Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

A Vingardium 2024 tavaszán leköltözik a tóhoz

More details
Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

Különleges rendezvény májusban: Ne maradj le Magyarország első női csúcstalálkozójáról

More details