Nyomtatás

Városnéző ballont költöztetnek idén a Liget szélére

205

Az elmúlt évek változásai most ezt az apró halmot, illetve környékét érték el: a Varosliget.info információi szerint rövidesen elindul ugyanis a mostanra az egyik utolsó csendes és nyugodt parkrészként a változásoknak ellenálló terület átalakítása.

Az oldal szerint – a 2020 nyarán kiírt pályázatban foglaltaknak megfelelően – nemsokára ugyanis egy

25 fő egyidejű szállítására alkalmas, 150 méter magasra emelkedni képes, kilátóként üzemelő hélium meghajtású gázballon, illetve a hozzá tartozó kiszolgáló építmények jelennek meg a területen.

A néhány percre felemelkedő, majd újra földet érő ballon használatáért a jövőbeli üzemeltetőnek minden hónapban 600 000-1,2 millió forint közti közterülethasználati díjat kell majd fizetnie a Városliget Zrt-nek, és nyilvánvalóan saját magának kell majd felépítenie a szükséges kiszolgáló építményeket, illetve megoldania a közművesítést.

Ehhez nyilvánvalóan a terep átrendezésére van szükség, hiszen a személyzeti tartózkodók, a mosdó, a tárolók, a nagy terasszal működő söröző, illetve az utak mind-mind kisebb-nagyobb területet fognak elfoglalni. Az oldal szerint így elkerülhetetlenné válik a fák kivágása, erre pedig szerintük a dokumentum egy részlete is rámutat:

A teljes cikk: Városnéző ballont költöztetnek idén a Liget szélére

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek