Nyomtatás

Mikulásig teljesen leáll Ausztria

781

Az osztrák kancellár Sebastian Kurz és az illetékes kormánytagok bejelentették, hogy november 17-től december 6-ig Ausztria a tavaszihoz hasonló lezárást vezet be - írja a GD Consulting.

Az eddig zárva tartó szállodák és vendéglátó egységek mellett november 17-től az összes kereskedelmi egység, valamint az iskolák, óvodák is bezárnak. (Ez utóbbiakban a gyermekfelügyelet biztosítva lesz.) Kivétel az élelmiszerüzlet, gyógyszertárak és az alapellátást nyújtó szolgáltatók. Napközben is teljes kijárási korlátozás lép életbe, csak nagyon indokolt esetben lehet az utcára menni. Ahol megoldható, ott a munkáltatókat a home office-ra való átállásra kéri a szövetségi kormány. „Nagyon kérem ne találkozzon senki senkivel: egy találkozás már eggyel több, mint ami szükséges és kívánatos” – hangsúlyozta az osztrák kancellár.

A tavaszi tapasztalatok és az izraeli példák alapján az osztrák kormány abból indul ki, hogy az elkövetkező 2-3 hétben drasztikusan vissza lehet szorítani az exponenciálisan növekvő megbetegedések számát. „A szigorú lockdown-nal remélhetőleg megkapjuk a karácsonyt, hogy együtt ünnepelhessünk” – fogalmazott a kancellár. A gazdaság szereplőit az elmaradt forgalomért kompenzálni fogják – hangzott el a tájékoztatón. Ausztriában a helyzet jelenleg drámai, a kórházak a kapacitásaik határán vannak – jellemezte a kialakult helyzetet Rudolf Anschober szövetségi egészségügyi miniszter. "Ezért kellett a vészféket behízni, a fékút minimum 2-3 hét" – mondta a miniszter. A karantén alatt a vendéglátásban a házhozszállítás csak este 19 óráig lesz lehetséges, a karácsonyi vásárok megtartása december 6-ig nem engedélyezett.

Mindenesetre november 13-án a karácsonyi díszkivilágítást már felkapcsolták Bécsben. Michael Ludvig Bécs polgármestere és Walter Ruck a bécsi gazdasági kamara (WKO) elnöke az ünnepélyes eseményen az optimizmus fontosságát és az összefogás szükségességét hangsúlyozták. A város, a gazdasági kamara és a bevásárló-utcák szövetségének összefogásában megvalósuló karácsonyi díszkivilágítási projekt 1,2 millió euróba kerül. Az ünnepi fények január 10-ig lesznek aktívak.

Tavaszra csúszik a bécsi Utazás Kiállítás

A romló járványügyi kilátásokra való tekintettel a legszigorúbb higiéniai koncepció mellett sem valósítható meg a bécsi Ferein Messe a tervezett 2021 januári időpontban. A vásárt szervező Reed Exhibition a vásár májusra való elhalasztása mellett döntött. Az új időpont: május 7-9. Ausztria és egyben Közép-Európa legnagyobb szabadidős vására az egy időben szervezett Vienna Autoshow-al az elmúlt években rendre 150 ezer körüli látogatót vonzott. Magyar turisztikai szolgáltatók két évtizede szintén állandó résztvevői a vásárnak 70 ország közel 750 kiállítója mellett. Az új időpont rugalmas reagálás a jelenlegi rendkívüli helyzetre, hangsúlyozták a szervezők. Az eredetileg tervezett 2021 január 14-17. időpontban online konferenciát szerveznek a szakmai közönségnek.

(Forrás: www.turizmusonline.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek