2024. május 1., szerda - Fülöp

Archívum

Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus

784

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem a rengeteg ingyenes programot és még több kedvezményt kínáló Budapest Card is.

Budapest hivatalos városkártyájával egy napon, április 1-jén jelenik meg – nyolc nyelven – az idei turisztikai évre (2020. április 1. – 2021. március 31.) kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus. Budapest főváros hivatalos, ingyenes turisztikai kiadványa széles áttekintést ad Budapest látványosságairól és programjairól, valamint bemutatja a Budapest Card partnerek szolgáltatásait.

A Budapest Card bővítésével a BFTK már a koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozások utáni időkre készül, így az április 1-jei fordulónap egyelőre csak technikailag értelmezhető. Ettől függetlenül tény: aki a hivatalos Budapest Card 2020/2021 városkártyát megvásárolja, azt ebben a szezonban a korábbinál is több kedvezményes ajánlat várja.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a piaci igényeket felmérve és elemezve, a KSH által kiadott kedvező vendégforgalmi mutatók további élénkítését, illetve a Budapestre érkező vendégek komfortérzetének növelését tekinti céljának a 2020/21. évi szezonra szóló Budapest Card városkártya és kiadványa kidolgozásával és forgalmazásával.

A kiadvány kinyomtatva, de jelenleg online a budapestinfo.hu weboldalon várja a Budapest iránt érdeklődőket.

A BFTK viszonteladó partnereinek az április 1-jei kártyafordulót követően is 20% jutalékot biztosít a vételárból!

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ angol és magyar nyelven az otthonmaradást megkönnyítő programkínálatot gyűjtött össze, hogy virtuális ablakot nyithasson mindenki Budapestre. A BFTK most így szeretné segíteni Közönségét az élményszerzésben.

Részletes programkínálat itt olvasható >>online programkinalat, online activities

A krízis utáni helyzetre készülnek

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) arra számít, hogy a belföldi turizmust – tekintettel a SZÉP-kártyára, mint a diszkrecionális jövedelem egyik széles körben elterjedt formájára – fizetőképes keresletként könnyebben és gyorsabban vissza lehet építeni a krízis elmúltával, mint a beutazó turizmust. Ezért arra készülnek, hogy a járvány lecsengésével egyre több hazai vendég látogat majd el egy-egy hosszú hétvégére a fővárosba.

Egy háromnapos „regeneráló” városlátogatásba pedig nagyon sok minden belefér, főleg, ha a 72 órás Budapest Cardot, vagy a Budapest Card 72h Plust választja a vendég. Ez utóbbival akár 18.000 forinttal többet spórolhat a turista, ha a kártya valamennyi ingyenes extra szolgáltatását igénybe veszi.

Ahogy minden városkártya, úgy a Budapest Card is ingyenesen biztosítja a közösségi közlekedést a város határain belül. Segítségével közel húsz múzeumot és közgyűjteményt díjtalanul tekinthetünk meg: igazi kuriózum a Budapesti Történeti Múzeum Budapest Galériája, amely a kortárs képzőművészet rajongóit csábítja Óbudára, míg a Középkori Zsidó Imaház a 16-17. századi, soknemzetiségű Buda zsidóságának történetét meséli el a Várban. A városkártyával a zsebünkben, ingyenesen vehetünk részt érdekes programokon, városi sétákon, tematikus gyalogtúrákon is.

A Hadtörténeti Múzeumba is ingyenes a belépés, ha van nálunk Budapest Card, ha pedig úgyis a Várnegyedben járunk, ne hagyjuk ki a „Budai Várséták – Várból Palota” sétaprogramját sem, amelyre 90%-os kedvezményt kapunk. Ha még többet szeretnénk megtudni a Várnegyedről, 20% kedvezménnyel válthatunk jegyet a VR Tours által kínált 1,5 órás gyalogtúrára. A 3D animációval, 8 nyelvű audioguide-dal kísért városi séta 7 állomáson keresztül mutatja be a Budai Vár és Budapest fordulatos történelmét, ostrom- és csatajeleneteit.

A családosok számára is érdemes ajánlani a Budapest Cardot, mert áprilistól a Magyar Vasúttörténeti Parkba sem kell jegyet váltani, ha van városkártyánk. Amint elmúlik a járványhelyzet és feloldják a korlátozásokat, a kártyabirtokosok felpattanhatnak a Margitszigeten oly népszerű Bringóhintóra is, 20%-kal olcsóbban, mint mások.

Budapest új attrakciója, a Museum of Sweets and Selfies már két helyszínen várja azokat, akik extravagáns környezetben készült vicces fényképekkel kápráztatnák el ismerőseiket: 10% kedvezmény, ha van nálunk Budapest Card. Azoknak, akik még több nevetésre vágynak, a Fungarian városnéző túrái (-25%) kínálnak izgalmas időtöltést. Ha négy keréken szeretnénk bejárni a várost, a Go Trabi Go! 20% kedvezménnyel és az ország legnagyobb Trabant-flottájával vár.

A 15 tematikus pályából álló PÁNiQ Szobában próbára tehetjük leleményességünket, sőt kipróbálhatjuk magunkat Baltadobálásban is. Ha szórakozva szeretnénk levezetni a feszültségünket, ezt mindkét helyen 10%-os kedvezménnyel tehetjük meg a Budapest Cardnak köszönhetően. Igazi titkos tipp az Amazing Metal Art Gallery, Magyarország első scrap metál kiállítása, ahol egy közel 30 impozáns fémhulladék-szoborból álló, izgalmas tárlat nyílt (10% kedvezmény).

Végül, de nem utolsósorban, Budapest Carddal féláron kóstolhatunk fantasztikus borokat a Champion Wine Vinarium&Gastro Boutique kínálatából, és 22 magyar borvidék 170 pincészetének válogatott boraival ismerkedhetünk. Persze, csak ha van nálunk Budapest Card. Az Unicum Házban a világhírű magyar gyomorkeserű készítésének folyamatába pillanthatunk bele, az 500 tölgyfahordó egyikéből pedig Unicumot csapolhatunk — mindezt 15% kedvezménnyel.

A hosszú városnéző programban megfáradt kártyatulajdonosokat stílusos belvárosi bisztrók és hangulatos kávéházak várják, 10-30% árengedménnyel.

Bővebb információkat itt olvashatnak>> budapestinfo.hu

(Forrás: turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tipp

Időrendben

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

HÉTSZER 7 - Erzsébetváros fesztiválja, 2024. június 1-ig

More details
Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

Virágzó kert: anyák napi séta az ELTE Füvészkertben, 2024. május 5.

More details
Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, 2024. április 29. - május 12.

More details
Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

Komáromi Napok, 2024. április 26. - május 1.

More details
VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

VII. Kézműves-Sör-Majális, 2024. április 30- május 1.

More details
Városligeti Majális, 2024. május 1.

Városligeti Majális, 2024. május 1.

More details
Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

Országos Diesel Találkozó, 2024. április 30. - május 1.

More details
Tabán fesztivál, 2024. május 1.

Tabán fesztivál, 2024. május 1.

More details
Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

Majális az Északi Járműjavítóban, 2024. május 1.

More details