2024. július 14., vasárnap - őrs

Archívum

Sokoldalú rendezvényhelyszín lesz a Városliget

990

Aki nem ismeri részleteiben a Liget Projektet, annak érdemes ellátogatnia a tavaly ősszel átadott Millennium Házába, hogy meggyőződjön róla: történelmi léptékű fejlesztéssorozatról van szó. S amiről eddig kevesebb szó esett: az intézményépületek impozáns rendezvényhelyszínként is funkcionálnak majd.

A Liget Projekt létesítményeit folyamatosan adják át, némelyiket nagyobb, másikat kisebb sajtóvisszhang mellett. A napokban a Magyar Utazási Irodák Szövetségének vacsoráján részletes, átfogó tájékoztatást kaphatott a szakma az egyes projektelemekről. Ezek együttesen olyan új attrakciót képeznek majd, amely képes tartózkodási időt hosszabbítani, új útvonalakkal és látnivalókkal megtoldani a hop-on hop-off útvonalakat, közösségi térként kedvelt helyszíne lesz az egyéni turistákon kívül a városlakóknak, és a turistákat rendszeres visszatérésre is ösztönzi.

sokA Városliget látképe az új épületek látványterveivel

Egyúttal akkora léptékű városfejlesztési programot jelent mindez Budapest számára, amelyhez fogható a Millennium óta nem történt a magyar fővárosban.

Új helyszínek a rendezvények szolgálatában

Ennek ellenére egyelőre – tekintettel arra, hogy eddig zömmel az építési fázis zajlott – nem feltétlenül látja a fejlesztéseket tejes komplexitásában a szakma. A Városliget Zrt. az idei évben már nagyszabású kommunikációt tervez a létesítmények megismertetésére, ennek egyik első lépése volt az utaztatókkal való szorosabb kapcsolatfelvétel.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója büszkén és színesen mesélt a projektelemekről az utazási irodáknak. Ezek között is kiemelkedik a MUISZ-vacsora helyszíneként funkcionáló, tavaly ősszel, az Olof Palme Ház felújításával létrejött Millennium Háza, amelyben kiállítási tér, vetítőterem, kávézó (márciustól étterem) is helyet kapott, illetve az épület előtti rózsakert további lehetőségeket nyit meg a rendezvényszervezők számára is.sok1A tavaly átadott nagyjátszóteret Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye ihlette

Szintén több ezres nagyságrendű a tavaly átadott nagyjátszótér napi látogatottsága. A játszótér fő motívuma az óriás hőlégballont idéző elem, a koncepciót Szinyei Merse Pál Léghajó című alkotása ihlette.

Ugyanitt egy vakokat kiszolgáló parkot is kialakítottak.

Felújították a Városliget régi pavilonjait, egy kutyás játszóteret is létrehoztak tele a négylábúak számára is izgalmas élményelemekkel.

sok2Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ rendezvényhelyszínként is igénybe vehető

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy Európában is egyedülálló színvonalú helyszín jött létre a Szabolcs utcai kórház elhagyatott épülete helyén: az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ alaptevékenységükön felül rendezvények izgalmas helyszíne is lehet. Nagy előnye, hogy távolabb esik a lakott területektől, ezáltal szélesebb mozgástere van a rendezvényszervezőknek.

sok3A 800 férőhelyes mélygarázs még idén elkészül

2020 negyedik negyedévében átadják a Néprajzi Múzeum melletti, 800 férőhelyes mélygarázst is. Mint elhangzott, az árakat úgy alakítják majd ki, hogy a környező 6. és 7. kerület áraival versenyképesek legyenek, és ezzel csökkenteni tudják a környékbeli utcák terhelését.

2021-ben két ikonikus épület is elkészül

A következő év újabb nagyléptékű átadásokat hoz. 2021 második felében elkészül a rendkívül látványos Néprajzi Múzeum (az egykori Felvonulási tér helyén).

sok4Érdekesség, hogy a Néprajzi Múzeum csaknem 70 százaléka a föld alatt lesz

Különlegessége, hogy a föld felszínén csupán a közösségi térként is funkcionáló zöld tető található majd, mely a Városliget kapujaként működik. Ám a múzeum nagy része, annak csaknem 70 százaléka a föld alatt lesz.

Kis különbséggel, 2021 végére megnyílik a japán tervező által megálmodott Magyar Zene Háza is (a volt Hungexpo épületek helyén). A lyukacsos sajtra emlékeztető tetejű, növényekkel körbevett és szinte benőtt, üvegfalai miatt rendkívül szellős épületet egyfajta zenei beavató intézménynek szánják, benne kiállítással, koncertteremmel, hangdómmal, és a tetőben zenepedagógiai teremmel és könyvtárral.

Az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán pedig ifjúsági színház épül fel.

sok5A Liget egyik leglátványosabb épületének ígérkezik a Magyar Zene Háza

Végül, az eredeti tervek szerint 2022-2023-ban készülhet el az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza, előbbi a PeCSa helyén, utóbbi a közlekedési múzeum helyén, az épület korhű újjáépítésével.

A Városligetet az állatkerthez tartozó Pannon Biodóm teszi majd teljessé.

sok6Az Új Nemzeti Galéria látványterve, amely a PeCsA helyén épül

sok7A Magyar Innováció Háza

Együttműködésre hívják a szakmát

Puczkó Lászlótól, a Városliget Zrt. vendégélmény- és turisztikai szakértőjétől megtudtuk: a projekt mindegyike tartalmaz majd lehetőségeket rendezvények, corporate események megrendezésére, a részletekről a ligetbudapest.hu szakmai oldalain tájékoztatják a szakmát. Ugyanitt a pontos férőhelyek is megtalálhatók lesznek.

Szintén a Városliget Zrt. kollégáihoz kell majd fordulni szabadtéri események szervezésénél közterület foglalás kapcsán.

sok8A Városligeti Színház tervezett épülete az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán

A tervek szerint mostantól rendszeres szakmai hírlevelekben is küldenek az érdeklődőknek naprakész információkat.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

Hétvégi tippek, kulturális programajánló

More details
Balaton Beer Weekend, július 12-14.

Balaton Beer Weekend, július 12-14.

More details
2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

2025 őszén indul útnak a Celebrity Xcel tengerjáró

More details
Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

Anna Fesztivál, 2024. július 22-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details
Aratóünnep, 2024. július 13.

Aratóünnep, 2024. július 13.

More details
Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

Dunamenti Halfesztivál, 2024. július 19-20.

More details
Álláskeresés nyáron?

Álláskeresés nyáron?

More details
Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

Orvosruha.hu: korall cipzáras tunika (x)

More details