Nyomtatás

Ízes Magyarország: Márton-napi Libalakoma, 2019. november 8-10.

764

A helyi libából készült alföldi ételek és az egri borok frigyéből különleges fesztivál születik Debrecenben, november 8. és 10. között. A gyermekdal szerint ugyan pulykakakasért érdemes Debrecenbe menni, Márton-nap környékén mégis a helyi gazdaságokban nevelt liba és a belőle készített ételek csábítanak az Alföld fővárosába. 

A Libalakoma szervezői mintegy 2-3 tonna alapanyagot használnak fel a Márton-napi nagyasztalon kínált libás ételek előállításához: egy tonna libahájból készítenek tepertőt, és mintegy 2000-2500 libacombot sütnek ropogósra.

A kemencés libacomb mellett sült libamellfilé, libahúsos töltött káposzta, ludaskása is terítékre kerül, de hagymás libamájcsíkokat, libazúzapörköltet, libakolbászt, liba-toroskáposztát lehet majd kóstolni.

Az esemény házigazdái azt is tudják, hogy „aki Márton-napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik”, ezért 11. éve egri borászok – és egri fellépők – bevonásával szervezik meg a Kossuth teret három napra jókedvű nyüzsgéssé változtató eseményt. Aki eltelt a finom falatokkal, portyázhat a kirakodóvásárban, vagy forralt bor kortyolgatva merülhet el a háttérben pompázó Nagytemplom látványában.

A Márton-napi lakomán a debreceni Nagytemplom és a főtér felett Eger csillagai ragyognak.

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek