2024. május 8., szerda - Mihály

Archívum

Megjelent az Accor új economy márkája, a greet

621

A greet az Accor új, közösségi alapú, felelős márkája, amely a lényeges alapszolgáltatásokra fókuszál. Az első szálloda Franciországban nyílt a Burgundy régióban, Beaune-ben.

Az új márka létrehozását az a megfigyelés inspirálta, hogy az utazók igényes és megfizethető szállodai élményt keresnek, miközben értelmet is adnának vásárlásaiknak és csökkentenék a bolygóra gyakorolt káros hatásokat. A greet koncepció a partnereknek flexibilis üzleti modelljével, a vendégeknek pedig teljesen új szállodai élménnyel ad választ erre a kettős kihívásra.

A greet designjának sarokpontja a sokszínűség, a greet mégis megőrzi saját egyedi identitását – a márka egyik legfontosabb erőssége a szálloda tulajdonosainak kínált szabadság és rugalmasság. Csupán néhány kötelező elemet kell betartani, például a logó megjelenítése a közös terekben, a szabott árú menü, illetve az, hogy a szobák 20%-a 4-6 személyes legyen.

A design sarokpontja a sokszínűség - Fotó: greet/Antoine Martel

A szállodatulajdonos szabadon kifejezheti magát, ha a greet három sarokpontja megvan: használt vagy ökotudatos beszállítóktól kapott tárgyak használata, a szokatlan dekorációs elemek értéknövelő újrahasznosítása, vagy ezen tárgyak újragondolása és felhasználása új céllal.

A greet szállodákban a terek nem standardizáltak. A fókusz a másodlagos esélyt tartja szem előtt: egy már meglévő tér átalakítását barátságos, bensőséges helyszínné. „Az Accor megalakulása óta figyelemmel kíséri partnerei igényeit. A Sébastien Bazin vezérigazgató által kezdeményezett márkaportfolió-bővítési terv értelmében, elkötelezettek vagyunk, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsunk vendégeinknek, miközben folyamatosan támogatjuk franchise-hálózatunkat.

A greet elindításával célunk, hogy olyan márkamegoldást kínáljunk független szállodatulajdonosoknak, mely új élettel tölti fel a meglévő szállodai tereket, mindezt elérhető beruházással,legyen szó felújításról vagy újraépítésről” – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója.

Egy már meglévő teret alakítanak át barátságos, bensőséges helyszínné - Fotó: greet/Antoine Martel

A greet olyan vezető jótékonysági szervezetekkel működik együtt, mint az Emmaüs, mely lehetővé teszi a szállodatulajdonosoknak, hogy újrahasznosított bútorokat szerezzenek be, illetve a Valdelia ökoszervezet, amely teljeskörű megoldás keretében szállít el és hasznosít újra régi bútorokat bármilyen szervezettől.

Az együttműködés a résztvevő szervezeteket is erősíteni fogja. Egy másik kiemelt partnerség is elindult a C’est qui le Patron?! által 2019-ben indított „L’atelier Consommateur & Citoyen” kezdeményezéssel („Fogyasztó és polgár workshop”).

Ennek során az Accor vendégek egy csoportjával dolgozik együtt a greet koncepcióján azért, hogy ez legyen a vezető fenntartható szállodaipari modell.

Ezeknek a partnerségeknek alapvető szerepe van abban, hogy a partnerek és a vendégek számára tett kötelezettségvállalásaink valósággá váljanak. A greet befogadó márka, ahol a közösség valóban kulcsszerepet játszik. Meggyőződésünk, hogy a közös munka révén olyan szinergiákat alakítunk ki mind nemzeti, mind helyi szinten, hogy annak pozitív hatása lesz a társadalomra

– mondta Franck Gervais.

A greet befogadó márka, ahol a közösség szerepet játszik - Fotó: greet/Antoine Martel

A márka első szállodája a Burgundy bordűlők szívében nyitott meg idén áprilisban. Számos új helyszínen nyílik greet a közeljövőben, többek között Marseille-ben (St. Charles et Aéroport), Lyon Perrache-ban, Párizsban, St-Witz-ben, Rennes-ben, Bourges-ban és St-Germain-en-Laye-ben.

Az Accor 2030-ig 300 greet szállodát tervez nyitni Európában.

A hálózat gyorsan terjeszkedik más európai helyszínekre is: az első greet szálloda Franciaországon kívül Darmstadtban nyílik a közelgő hónapokban.

(Forrás: Accor - turizmus.com - greet/Antoine Martel)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Tartalom galéria

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

Applikációk, amelyek megkönnyítik az életet Budapesten

More details
Május 13-a a hummusz világnapja

Május 13-a a hummusz világnapja

More details
Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

Budaörs Fesztivál, 2024. május 8-12.

More details
Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

Ludovika Fesztivál, 2024. május 9-11.

More details
Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

Budapest100 Építészeti Kulturális Fesztivál, 2024. május 9-12.

More details
Képregény fesztivál, 2024. május 12.

Képregény fesztivál, 2024. május 12.

More details
Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

Cenki Családi Piknik, 2024. május 11.

More details
Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

Családi Repülőnap Szombathelyen, 2024. május 11-12.

More details
Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

Ikarus Találkozó, 2024. május 11.

More details